خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Ryhwn

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
28/3/20
ارسال ها
962
امتیاز واکنش
4,223
امتیاز
278
محل سکونت
Bookland
زمان حضور
80 روز 11 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
منبع: یورونیوز

دانشمندان در استرالیا با استفاده از راکتورهای اتمی در تلاش برای انجام آزمایشی هستند که می‌تواند از مفهوم زمان را رازگشایی کند.

آزمایش جدید بر پایه یک فرضیه فیزیکی بنا شده است که چند سال پیش توسط خوان واکارو، فیزیک‌دان در مرکز دینامیک کوانتومی دانشگاه گریفیث استرالیا، به نام «تئوری زمان کوانتومی» بیان شد.

این تئوری کوشش می‌کند تا پرده از ماهیت مفهومی به نام زمان بردارد. هرچند مفهوم زمان برای توده مردم یک چیز است، با این حال فیزیکدانان سال‌هاست بر سر مفهوم واقعی آن اختلاف نظر دارند.

در واقع گذشت زمان برای عموم تقریبا یک معنی دارد و آن اینکه زمان در یک جهت حرکت می‌کند و از گذشته به آینده امتداد می‌یابد. این امر را دانشمندان به لحاظ علمی پیکان زمان می‌نامند و حرکت بی‌بازگشت در جهت زمان را با اصطلاح حرکت از سمت آنتروپی پایین به آنتروپی بالا توضیح می‌دهند.

اکنون اما نظریه جدید می‌گوید ممکن است که خود این آنتروپی نیز ناشی از زمان باشد و نه بر عکس.

واکارو در توضیح نظریه‌اش می‌گوید اگر درخت را زمان در نظر بگیریم، آنتروپی همچون برگ‌های درخت است. وقتی برگ‌ها حرکت می‌کنند اینطور به نظر می‌رسد که درخت هم در حال حرکت است، اما باید توجه کرد که حرکت برگ‌ها خود نتیجه یک نیروی دیگر به نام باد است.

فرضیه جدید می‌گوید این باد ممکن است به وسیله تقارن معکوس زمان ساخته شده باشد. ابعاد نظریه جدید با این حال از درخت و برگ و باد پیچیده‌تر هستند چرا که در فیزیک عامل زمان، یا همان تنه درخت، سیال است و به هیچ عنوان شی‌ء‌ای ساکن محسوب نمی‌شود.

برای آزمایش این نظریه دانشمندان از راکتوری در سیدنی استرالیا استفاده کرده‌اند. آنان پس از نصب ساعت‌های اتمی در قسمت‌های مختلف یک راکتور منتظر می‌شوند تا ببینند آیا به هنگام واکنش ذرات در شرایط میکروسکوپی، زمان دچار انحنا می‌شود یا نه.

ساعت‌های اتمی به کار رفته می‌توانند تغییری در حد یک میلیاردم ثانیه را ثبت کنند.

اما چرا درون راکتور اتمی محلی مناسب برای آزمایش این تئوری است؟ دانشمندان معتقدند نوترینوها، ذرات بنیادی که از نظر الکتریکی خنثی بوده و به ندرت وارد برهمکنش می‌شوند، می‌توانند در درون راکتور واکنش دهند و باعث به وجود آمدن نقض تقارن معکوس زمان شوند.

در آزمایشی که انجام خواهد شد پژوهشگران برای شش ماه تغییرات زمان در داخل راکتور را در نظر خواهند گرفت.

هرچند اثبات این امر در صورت رخداد بسیار پیچیده و دشوار خواهد بود، با این حال دانشمندان می‌گویند در صورت موفقیت درکی کلی از مفهوم زمان می‌تواند حاصل شود.


دانشمندان در تلاش برای دستیابی به مفهوم زمان در دل راکتور اتمی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا