نویسندگی یکی از کار ها و مشاغلی است که افراد زیادی به آن علاقه مند هستند و در آن فعالیت می کنند، اما سبک های نویسندگی این افراد با یکدیگر فرق دارند و هر یک در حوزه های متفاوتی فعالیت می کنند. سبک های نوشتاری زیادی وجود دارد که از نظر هدف، ساختار و سطح جذابیت عاطفی ای که برای خواننده دارند، با یکدیگر متفاوت اند. درک تفاوت و کارکرد هر کدام از این سبک ها، به شما کمک می کند تا مهارت بیشتری در بیان و داستان نویسی خود پیدا کنید. از این رو ما در این مقاله می خواهیم شما را با انواع سبک های نویسندگی آشنا کنیم، پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.
متداول ترین انواع سبک های نویسندگی
همانطور که در بالا گفتیم، نویسندگی سبک های متفاوتی دارد و آشنایی با تک تک آنها و مجزا کردن آنها از یکدیگر، شما را در مسیر تبدیل شدن به یک نویسنده خوب، همراهی می کند. در اینجا پنج نوع رایج از سبک های نویسندگی را برای شما آورده ایم که با یک بررسی سریع از هر کدام از آنها، با برخی از استراتژی های آنها آشنا می شوید.
#1 سبک های نویسندگی : نوشته یک شخص راوی
معمولاً این نوع سبک را به گونه ای تعبیر می کنند که آن نوشته فقط یک شخصیت اصلی دارد که داستان را به زبان اول شخص مفرد بیان می کند و معمولاً خود شخصیت اصلی همان نویسنده داستان است که به طرز قابل توجهی با یک مسئله یا واقعه درگیر می شود.
برای این نوع نوشتن، دستورالعمل های زیادی وجود دارد که باید از آنها پیروی کرد. برخی از این عوامل شامل :
شما می توانید برای فراگیری این سبک، طیف گسترده ای از تمرین ها را انجام دهید. از روایت کردن داستان شخصی گرفته تا داستان های تخیلی در مورد شخصیت هایی که دوست دارید، شروع کنید.
چند نکته فوق العاده برای نویسندگی
همانطور که در بالا گفتیم، در نوشتن برای جذابیت بیشتر داستان، می بایست یک سری اصول را رعایت کنید که در اینجا، برخی از آنها را با یکدیگر مرور می کنیم.
انتخاب یک موضوع یا ایده اصلی برای منتقل کردن
انتخاب یک شخصیت اصلی با ویژگی های شخصیتی کاملاً مشخص
ایجاد شخصیت های جانبی، شما برای جذاب تر شدن داستان باید چند شخصیت را نیز که داستان بر محوریت آنها می چرخد را، ارائه دهید.
تنظیم روال اتفاق افتادن یک داستان
انتخاب یک ساختار خاص
استفاده از عناصر ادبی، مانند نمادگرایی، تشبیه و استعاره
بالا بردن دایره واژگان و فراگیری کلمات بیشتر
فراگیری اصول بالا بسیار لازم و ضروری است. به گونه ای که اگر شما به مرحله ای رسیدید که توانستید تمام این اصول را در نوشته خود بکار ببرید، آنگاه توانایی این را دارید که داستان و نوشته ای فوق العاده را ارائه دهید.
#2 سبک های نویسندگی : نوشتن تحلیلی
این سبک از نویسندگی بیشترین مخاطب را دارد زیرا که می بایست در آن از عواملی چون استدلال، مضمون و شخصیت در نوشته استفاده کرد و نیاز به مهارت بالایی دارد.
این سبک از نوشته ابتدا نیاز به شناسایی و سپس کالبد شکافی موضوع مورد نظر دارد، پس ما می توانیم زمان زیادی در رابـ*ـطه با منظور و شایستگی نوشته بحث کنیم.
با این حال توجه داشته باشید که نوشتن تحلیلی توضیح یا توصیف محض نیست. اما در کل برای نوشتن، ابتدا باید داستان ها و مقاله های مورد نظر را بخوانیم و سپس جنبه خاصی از آنچه خوانده اند را تجزیه و تحلیل کنیم و در آخر نتیجه گیری و برداشت خود را از آنها یادداشت کنیم.
#3 سبک های نویسندگی : نوشتن آزاد
همانطور که از عنوان این سبک پیداست، نوشتن در این سبک آزاد می باشد و موضوع پیرامون عقاید نویسنده شکل می گیرد و نوشته می شود. در کل، اینجا مباحث تقریباً شامل گستره ای از تجربیات بشری است و از اختراعات گرفته تا طبیعت، احساسات گرفته تا سـ*ـیاست، خانواده گرفته تا سرگرمی ها و موارد دیگر، شامل می شود.
معمولاً معلمان، دانش آموزان خود را برای نوشتن موضوعات آزاد به چالش می کشند تا هر چه می خواهد بنویسیند و از قوه تفکر خود استفاده کنند و قطعاً این مسئله، به تقویت مهارت کودکان در نویسندگی کمک می کند. سعی کنید سوالات زیر را بعد از پایان نوشته، از کودکان بپرسید.
چگونه می توانید بدون جمع بندی مطالب، آن را نتیجه گیری کنید؟
چگونه می توانید ساختار جمله را متنوع کرده و خوانایی جالب تری ایجاد کنید؟
چگونه می توانید مطالب جذاب دیگری را در متن خود بگنجانید؟
#4 سبک های نویسندگی : نوشته متقاعد کننده (اقناعی)
این سبک، نوعی نوشتن است که در آن انتخاب دقیق کلمات، ایجاد استدلال های منطقی و یک جمع بندی منسجم، بسیار ضروری است. توجه داشته باشید که دو مولفه اصلی برای نوشتن در این سبک، وجود منطق و جذابیت عاطفی است.
منطق در نوشتن اقناعی حرف اول را می زند. برای اینکه دیگران بتوانند قانع شوند، شما باید یک پیش فرض درست ایجاد کنید که علاوه بر آنکه جذاب روایت شده باشد از منطق خوبی نیز برخوردار باشد. بنابراین، در این سبک حرف شما نه تنها باید منطقی باشد، بلکه باید باعث بر انگیخته شدن عواطف آنها نیز شوید.
#5 سبک های نویسندگی : نوشتن استدلالی
بسیاری از افراد سبک متقاعد کننده و استدلالی را با یکدیگر اشتباه می گیرند.
همانطور که نویسندگان توانمند توضیح می دهند، تفاوت اصلی بین سبک های نویسندگی اقناعی و استدلالی این است که:
در حالی که نوشتن متقاعد کننده می تواند با یک جذابیت احساسی و قلبی یک موضوع را بیان کند، اما نوشتن استدلالی به مطالعات علمی، آمار و نقل قول های متخصصان استناد می کند. همچنین در نوشته استدلالی، نویسنده شواهدی که با نظرسنجی ها و پرسشنامه های خود تهیه کرده است را ارائه می دهد.
منبع: کادت