خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Matiᴎɐ✼

مدیر آزمایشی تالار پزشکی و سلامت
مدیر آزمایشی
هنرمند انجمن
  
عضویت
17/11/20
ارسال ها
1,803
امتیاز واکنش
12,231
امتیاز
323
سن
19
محل سکونت
MASHHAD
زمان حضور
90 روز 4 ساعت 47 دقیقه
نویسنده این موضوع
شیرینی برشتوک یکی از شیرینی های اصیل و بسیار خوشمزه ایرانی است که انتخاب مناسبی برای عید نوروز محسوب می گردد و بدون فر نیز می توان این شیرینی عالی را تهیه نمود. ماده اصلی شیرینی برشتوک آرد گندم و آرد نخودچی می باشد از این رو عطر و طعم بی نظیر نخودچی را دارد و می تواند بهترین انتخاب برای پذیرایی از مهمان ها در ایام نوروز باشد. در ادامه همراه ما باشید و با طرز تهیه شیرینی برشتوک آشنا شوید.
مواد لازم :
آرد نخودچی: ۱۶۰گرم (تقریبا یک لیوان)
پودر قند : ۶۰ گرم (تقریبا یک سوم لیوان)
کره یا روغن جامد : ۶۰ گرم (حدودا یک چهارم لیوان)
هل ساییده شده : یک قاشق مرباخوری
شکلات تلخ : ۱۰۰ گرم
طرز تهیه شیرینی برشتوک نخودچی خوشمزه
برای پخت شیرینی برشتوک ابتدا آرد نخودچی را الک کنید، سپس داخل ماهیتابه بریزید و حدود ده دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خام آرد گرفته شود اما توجه داشته باشید که آرد نخودچی تغییر رنگ ندهد.
سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره به خورد آرد برود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و وقتی که تا حدودی از دما افتاد پودر قند و هل را اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا مایه تبدیل به خمیر شود.
سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره به خورد آرد برود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و وقتی که تا حدودی از دما افتاد پودر قند و هل را اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا مایه تبدیل به خمیر شود.
در صورتی که خمیر برشتوک خیلی خشک بود کمی روغن به آن اضافه نمایید. سپس شکلات ها را خرد کرده و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم بخار آب قرار دهید (روش بن ماری) تا ذوب شود.
شکلات ها را مدام هم بزنید تا کاملا ذوب و یکدست شوند. در صورتی که احساس کردید شکلا بیش از حد سفت یا غلیظ است کمی روغن مایع به آن اضافه نمایید.
حال شکلات های ذوب شده را کف قالب بریزید و قالب را چند دقیقه ایی داخل یخچال قرار دهید تا شکلات ببندد. سپس قالب ها را با برشتوک آماده شده پر کنید و خوب پرس نمایید.
سپس قالب ها را به مدت چند ساغت داخل یخچال قرار دهید تا کاملا منسجم شوند. حال قالب ها را از یخچال خارج نموده و شیرینی برشتوک را از آن جدا نمایید و در ظرف مناسب بچینید.
نکات مهم :
این شیرینی را به مدت دو هفته داخل یخچال نگه دارید.
توجه داشته باشید که حتما مواد شیرینی زمانی که روی شکلات ریخته یم شود کمی دما داشته باشد.
بافت شیرینی برشاوک تا حد زیادی شبیه به شیرینی نخودچی می باشد.
در صورت تمایل می توانید مقداری آرد گندم را جایگزین آرد نخودچی در طرز تهیه شیرینی برشتوک نمایید.
میدواریم این شیرینی بسیار خوشمزه را برای عید نوروز بپزید و از طعم ویژه و بی نظیر آن لـ*ـذت ببرید.

منبع: هنر در خانه


طرز تهیه شیرینی برشتوک نخودچی

 
  • تشکر
Reactions: نازپری احمدی
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا