نویسنده این موضوع
مقدمه
بیماری خاکستری پیاز ابتدا توسط Sorauer در آلمان تشریح شده و در ایران منوچهری و شیرزادی وجود آن را در سال 1338 از کرج گزارش کردهاند. این بیماری یکی از خطرناکترین بیماریهای پیاز میباشد که در اکثر نقاط جهان ، چه در مزرعه و یا در موقع برداشت و حمل و نقل ، و چه در انبار به پیاز و سیر حمله کرده و خسارت میرساند. ارقام مختلف پیاز سفید در مقابل این بیماری حساسیت زیادی داشته و بخصوص در انبار خسارت زیادی به آن وارد میشود. ولی ارقام زرد کمتر از ارقام سفید ، و پیازهای قرمز بندرت از این بیماری خسارت میبینند.
غالبا اتفاق میافتد که یک هفته پس از حمل پیاز به انبار ، آلودگی شروع و صد در صد آنها با ایجاد بویی نامطبوع پوسیده میشوند. این بیماری در تمام مناطق دنیا وجود دارد و مخصوصا در انبار خسارت شدیدی به پیاز وارد میآورد. غالبا در فصل بهار اگر هوا گرم و مرطوب باشد، بوتههای پیاز و سیر در مزرعه از ناحیه طوقه پوسیدگی پیدا کرده و پس از چند روز زرد شده و از بین میروند.
عامل بیماری
قارچ عامل بیماری به نام Botrytis alliimunn دارای رشتههای میسلیومی دیوارهدار قطور استوانهای شکل میباشد. کنیدیفرها خوشهای شکل و شاخهشاخه و به رنگ زیتونی هستند. کنیدیها تک حجرهای بوده و دارای غشاء نازک و ظریفی میباشند و اندازه آنها 16 - 6 میکرومتر است. عامل بیماری در مرحله **** آسکوسپور درون آسک در آپوتسیوم روی اسکلروتیوم تولید مینماید.
علائم بیماری
شروع این بیماری بیشتر از ناحیه طوقه میباشد و بندرت در سایر قسمتهای پیاز دیده شده است، مگر اینکه قسمتی از پیاز قبلا زخمی شده باشد که در این صورت قارچ از محل زخم وارد شده و باعث آلودگی میشود. بافتهای آلوده به نظر فرورفته بوده و بیماری بتدریج به قسمتهای سالم پیشروی مینماید. در برش پیازهای پوسیده و در قسمتی که بیماری پیشرفته باشد، بافت مورد حمله خیس خورده به نظر میرسد و چندی بعد در قسمت آلوده و فرو رفته یک طبقه نمدی خاکستری رنگ که اجتماعی از میسلیومهای قارچی میباشد تشکیل میشود.
در صورت وجود رطوبت کافی توده خاکستری رنگ گردآلودی که دارای منظره داندان میباشد، تشکیل میشود. در ضمن ، توده قارچی به قسمتهای داخلی هم نفوذ کرده و به سرعت تمام غده پیاز را فرا میگیرد. در سطح توده خاکستری مایل به سیاه کنیدیفرها و کنیدیهای قارچ ظاهر میشود. اسپورهای قارچ بعد از رسیدن آزاد شده و توسط جریان هوا به اطراف پراکنده میشوند و این اسپورها میتوانند تا چند روز زنده بمانند و اگر در شرایط مناسب رطوبتی و حرارتی قرار گیرند، پس از 7 تا 8 ساعت جوانه زده و از آن رشته میسلیومی خارج میشود که آلودگی جدید را بوجود میآورد و این دوره مرتبا ادامه پیدا میکند.
پیازهایی که بطور کامل به قارچ آلوده شده باشند، به صورت پیچیده و مومیایی درآمده و در غالب اوقات قسمتهای سیاه مایل به خاکستری که همان سختینه یا اسکلروتهای قارچ میباشند به اندازههای مختلف و به ابعاد 0.5 تا 1 سانتیمتر دیده میشود. این اسکلروتها معمولا در شرایط نامساعد حرارتی بوجود آمده و در مواقعی که درجه حرارت پایینتر از صفر باشد. رشتههای میسلیومی تولید کنیدیفر و کنیدی نکرده و تشکیل اسکلروت را میدهند. دیوارههای خارجی اسکلروت کمکم تیرهتر شده و داخل آن از رشتههای میسلیومی قطوری که مملو از مواد غذایی میباشند تشکیل میشود.
منبع: دانشجو رشد
بیماری خاکستری پیاز ابتدا توسط Sorauer در آلمان تشریح شده و در ایران منوچهری و شیرزادی وجود آن را در سال 1338 از کرج گزارش کردهاند. این بیماری یکی از خطرناکترین بیماریهای پیاز میباشد که در اکثر نقاط جهان ، چه در مزرعه و یا در موقع برداشت و حمل و نقل ، و چه در انبار به پیاز و سیر حمله کرده و خسارت میرساند. ارقام مختلف پیاز سفید در مقابل این بیماری حساسیت زیادی داشته و بخصوص در انبار خسارت زیادی به آن وارد میشود. ولی ارقام زرد کمتر از ارقام سفید ، و پیازهای قرمز بندرت از این بیماری خسارت میبینند.
غالبا اتفاق میافتد که یک هفته پس از حمل پیاز به انبار ، آلودگی شروع و صد در صد آنها با ایجاد بویی نامطبوع پوسیده میشوند. این بیماری در تمام مناطق دنیا وجود دارد و مخصوصا در انبار خسارت شدیدی به پیاز وارد میآورد. غالبا در فصل بهار اگر هوا گرم و مرطوب باشد، بوتههای پیاز و سیر در مزرعه از ناحیه طوقه پوسیدگی پیدا کرده و پس از چند روز زرد شده و از بین میروند.
عامل بیماری
قارچ عامل بیماری به نام Botrytis alliimunn دارای رشتههای میسلیومی دیوارهدار قطور استوانهای شکل میباشد. کنیدیفرها خوشهای شکل و شاخهشاخه و به رنگ زیتونی هستند. کنیدیها تک حجرهای بوده و دارای غشاء نازک و ظریفی میباشند و اندازه آنها 16 - 6 میکرومتر است. عامل بیماری در مرحله **** آسکوسپور درون آسک در آپوتسیوم روی اسکلروتیوم تولید مینماید.
علائم بیماری
شروع این بیماری بیشتر از ناحیه طوقه میباشد و بندرت در سایر قسمتهای پیاز دیده شده است، مگر اینکه قسمتی از پیاز قبلا زخمی شده باشد که در این صورت قارچ از محل زخم وارد شده و باعث آلودگی میشود. بافتهای آلوده به نظر فرورفته بوده و بیماری بتدریج به قسمتهای سالم پیشروی مینماید. در برش پیازهای پوسیده و در قسمتی که بیماری پیشرفته باشد، بافت مورد حمله خیس خورده به نظر میرسد و چندی بعد در قسمت آلوده و فرو رفته یک طبقه نمدی خاکستری رنگ که اجتماعی از میسلیومهای قارچی میباشد تشکیل میشود.
در صورت وجود رطوبت کافی توده خاکستری رنگ گردآلودی که دارای منظره داندان میباشد، تشکیل میشود. در ضمن ، توده قارچی به قسمتهای داخلی هم نفوذ کرده و به سرعت تمام غده پیاز را فرا میگیرد. در سطح توده خاکستری مایل به سیاه کنیدیفرها و کنیدیهای قارچ ظاهر میشود. اسپورهای قارچ بعد از رسیدن آزاد شده و توسط جریان هوا به اطراف پراکنده میشوند و این اسپورها میتوانند تا چند روز زنده بمانند و اگر در شرایط مناسب رطوبتی و حرارتی قرار گیرند، پس از 7 تا 8 ساعت جوانه زده و از آن رشته میسلیومی خارج میشود که آلودگی جدید را بوجود میآورد و این دوره مرتبا ادامه پیدا میکند.
پیازهایی که بطور کامل به قارچ آلوده شده باشند، به صورت پیچیده و مومیایی درآمده و در غالب اوقات قسمتهای سیاه مایل به خاکستری که همان سختینه یا اسکلروتهای قارچ میباشند به اندازههای مختلف و به ابعاد 0.5 تا 1 سانتیمتر دیده میشود. این اسکلروتها معمولا در شرایط نامساعد حرارتی بوجود آمده و در مواقعی که درجه حرارت پایینتر از صفر باشد. رشتههای میسلیومی تولید کنیدیفر و کنیدی نکرده و تشکیل اسکلروت را میدهند. دیوارههای خارجی اسکلروت کمکم تیرهتر شده و داخل آن از رشتههای میسلیومی قطوری که مملو از مواد غذایی میباشند تشکیل میشود.
منبع: دانشجو رشد
بیماری پوسیدگی پیاز و سیر
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش: