نویسنده این موضوع
مقدمه
در سال 1877 Bessey برای اولین بار این بیماری را روی نهالهای بذری از آیروای آمریکا گزارش کرد. این بیماری انتشار جهانی داشته و در کشورهای اروپایی ، ژاپن ، استرالیا ، ایالات متحده آمریکا ، کانادا و انگلستان شایع است. ولی شدت آن در ممالک اروپایی به دلیل مساعد بودن شرایط مناسب بیشتر است. گستردگی این بیماری در ایران نیز در نقاط مختلف به چشم میخورد.
ولی از آنجا که ایران با داشتن شرایط آب و هوایی مخصوص در اکثر مناطق خشک و نیمهخشک میباشد در اکثر مناطق اهمیت اقتصادی چندانی ندارد ولی در برخی نقاط نیز خسارت آن قابل توجه است و معمولا نسبت به بیماری لکه سیاه سیب در درجه دوم اهمیت قرار دارد. شیوع و شدت بیماری بستگی به شرایط اقلیمی در ناحیه و سیستم حفاظت و سایر عوامل دارد. خسارت این بیماری توقف رشد جوانه در نتیجه حمله به شاخ و برگ است و در نتیجه میزان محصول نیز نقصان مییابد و برگهای درختان مبتلا کوچک مانده و شکوفههای آلوده به شدت صدمه میبینند.
عامل بیماری
عامل بیماری از قارچهای رده Ascomycetes راسته Erysiphales و خانواده Erysiphaceae به نام podosphaera leucotriha salmon است که فولکرهای کلیستوتسیوم آن بیرنگ یا قهوهای رنگ و انتهای آن دو شاخه بوده و حاوی یک آسک است. این قارچ از آنجا که دارای زادآوری **** و غیرجنسی است.
لذا فرم غیر **** آن Oidium Farinosum نامگذاری گردیده که دارای کنیدیبر و کنیدی است. کنیدیبرها طویل و انشعاب کمی دارند که بر روی آن کنیدیهای بیضوی یا مستطیلی قرار دارد.
جوانه زدن کنیدی پس از 2 ساعت شروع میشود و محل جوانه زدن در اثر تماس با میزبان بهتر به انجام میرسد. در شرایط مساعد جوانه کنیدی از گوشه آن شروع و لوله تندش از آنجا بیرون میآید که این لوله تندش ابتدا کوچک است و به زودی انـ*ـدام چسبندهای به نام آپوسوریوم مشخص میشود که توسط آن روی نباتات تثبیت میگردد. سپس از وسط این انـ*ـدام چسبنده هیف به درون میزبان رخنه میکند و در فضای بینسلولی کلهها ، گسترش مییابند. سلول مادری بعد از استقرار و گسترش قارچ و شروع تغذیه از میزبان از بین نمیرود که این از مشخصه اصلی و کلی سفیدکهاست.
4 روز پس از سپری شدن دوران کمون و ظهور علائم بیماری ، کنیدیوفورها از قسمتهای سلول رویشی کلی ظاهر میگردند. رشتههای میسلیوم قارچ سطحی بوده و در سطح قسمت مورد ابتلا از قبیل برگ ، گل ، میوههای جوان ، ساقه های یکساله میروید و تامین مواد غذایی توسط لکهها صورت میگیرد. کنیدیها زنجیروار و بطور نامحدود بر روی کنیدیوفور تشکیل میشوند و در آلودگی ثانوی نقش اساسی را بازی میکنند.
واریتههای حساس و مقاوم به سفیدک سطحی سیب
جوناتان حساسترین واریته نسبت به این بیماری است و در شرایط آب و هوایی گرم حساسیت این واریته به ثبوت رسیده است. واریتههای نیوتان اسپوس زرد و Romebawty Grimes نیز به بیماری سطحی سیب حساس هستند ولی واریتههای Del rcious , Winesat متحمل ذکر شده است. از بین واریتههای سیب ایرانی ، شفیع آیاد ، قندک ، گلاب ، سنگانی ،حاجی ، شیرانی به این بیماری حساس هستند.
در سال 1877 Bessey برای اولین بار این بیماری را روی نهالهای بذری از آیروای آمریکا گزارش کرد. این بیماری انتشار جهانی داشته و در کشورهای اروپایی ، ژاپن ، استرالیا ، ایالات متحده آمریکا ، کانادا و انگلستان شایع است. ولی شدت آن در ممالک اروپایی به دلیل مساعد بودن شرایط مناسب بیشتر است. گستردگی این بیماری در ایران نیز در نقاط مختلف به چشم میخورد.
ولی از آنجا که ایران با داشتن شرایط آب و هوایی مخصوص در اکثر مناطق خشک و نیمهخشک میباشد در اکثر مناطق اهمیت اقتصادی چندانی ندارد ولی در برخی نقاط نیز خسارت آن قابل توجه است و معمولا نسبت به بیماری لکه سیاه سیب در درجه دوم اهمیت قرار دارد. شیوع و شدت بیماری بستگی به شرایط اقلیمی در ناحیه و سیستم حفاظت و سایر عوامل دارد. خسارت این بیماری توقف رشد جوانه در نتیجه حمله به شاخ و برگ است و در نتیجه میزان محصول نیز نقصان مییابد و برگهای درختان مبتلا کوچک مانده و شکوفههای آلوده به شدت صدمه میبینند.
عامل بیماری
عامل بیماری از قارچهای رده Ascomycetes راسته Erysiphales و خانواده Erysiphaceae به نام podosphaera leucotriha salmon است که فولکرهای کلیستوتسیوم آن بیرنگ یا قهوهای رنگ و انتهای آن دو شاخه بوده و حاوی یک آسک است. این قارچ از آنجا که دارای زادآوری **** و غیرجنسی است.
لذا فرم غیر **** آن Oidium Farinosum نامگذاری گردیده که دارای کنیدیبر و کنیدی است. کنیدیبرها طویل و انشعاب کمی دارند که بر روی آن کنیدیهای بیضوی یا مستطیلی قرار دارد.
جوانه زدن کنیدی پس از 2 ساعت شروع میشود و محل جوانه زدن در اثر تماس با میزبان بهتر به انجام میرسد. در شرایط مساعد جوانه کنیدی از گوشه آن شروع و لوله تندش از آنجا بیرون میآید که این لوله تندش ابتدا کوچک است و به زودی انـ*ـدام چسبندهای به نام آپوسوریوم مشخص میشود که توسط آن روی نباتات تثبیت میگردد. سپس از وسط این انـ*ـدام چسبنده هیف به درون میزبان رخنه میکند و در فضای بینسلولی کلهها ، گسترش مییابند. سلول مادری بعد از استقرار و گسترش قارچ و شروع تغذیه از میزبان از بین نمیرود که این از مشخصه اصلی و کلی سفیدکهاست.
4 روز پس از سپری شدن دوران کمون و ظهور علائم بیماری ، کنیدیوفورها از قسمتهای سلول رویشی کلی ظاهر میگردند. رشتههای میسلیوم قارچ سطحی بوده و در سطح قسمت مورد ابتلا از قبیل برگ ، گل ، میوههای جوان ، ساقه های یکساله میروید و تامین مواد غذایی توسط لکهها صورت میگیرد. کنیدیها زنجیروار و بطور نامحدود بر روی کنیدیوفور تشکیل میشوند و در آلودگی ثانوی نقش اساسی را بازی میکنند.
واریتههای حساس و مقاوم به سفیدک سطحی سیب
جوناتان حساسترین واریته نسبت به این بیماری است و در شرایط آب و هوایی گرم حساسیت این واریته به ثبوت رسیده است. واریتههای نیوتان اسپوس زرد و Romebawty Grimes نیز به بیماری سطحی سیب حساس هستند ولی واریتههای Del rcious , Winesat متحمل ذکر شده است. از بین واریتههای سیب ایرانی ، شفیع آیاد ، قندک ، گلاب ، سنگانی ،حاجی ، شیرانی به این بیماری حساس هستند.
بیماری سفیدک سطحی سیب
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com