خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

*Ghazale*

مدير بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
9/8/18
ارسال ها
1,639
امتیاز واکنش
12,858
امتیاز
373
سن
21
محل سکونت
Ahvaz
زمان حضور
9 روز 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
فصل

تغیراتی آب وهوایی در سال که بیشتر چهار نوع است
220px-چهار_فصل.png
چهار فصل
600px-Seasonsـfa.svg.png
انحراف محور زمین عامل پیدایش فصل‌هاست.

فصل یا موسم یکی از تقسیمات سال بر اساس تغییرات آب و هوایی کره زمین است. بعلت مایل بودن محور گردش زمین بدور خورشید نسبت به صفحه استوا و در نتیجه تغییر طول روز و شدت تابش و دما فصلها پدید می‌آیند.

فصل‌های چهارگانه سال به ترتیب: بهار، تابستان، پاییز و زمستان هستند.

زمانبندی عرفی فصل‌ها

تاریخ و زمان (UT)
انقلابین و اعتدالین روی زمین
زمان اعتدال
بهاری انقلاب
تابستانی اعتدال
پاییزی انقلاب
زمستانی
ماه مارس ژوئن سپتامبر دسامبر
سال
روز ساعت روز ساعت روز ساعت روز ساعت
۲۰۱۰ ۲۰ ۱۷:۳۲ ۲۱ ۱۱:۲۸ ۲۳ ۰۳:۰۹ ۲۱ ۲۳:۳۸
۲۰۱۱ ۲۰ ۲۳:۲۱ ۲۱ ۱۷:۱۶ ۲۳ ۰۹:۰۴ ۲۲ ۰۵:۳۰
۲۰۱۲ ۲۰ ۰۵:۱۴ ۲۰ ۲۳:۰۹ ۲۲ ۱۴:۴۹ ۲۱ ۱۱:۱۲
۲۰۱۳ ۲۰ ۱۱:۰۲ ۲۱ ۰۵:۰۴ ۲۲ ۲۰:۴۴ ۲۱ ۱۷:۱۱
۲۰۱۴ ۲۰ ۱۶:۵۷ ۲۱ ۱۰:۵۱ ۲۳ ۰۲:۲۹ ۲۱ ۲۳:۰۳
۲۰۱۵ ۲۰ ۲۲:۴۵ ۲۱ ۱۶:۳۸ ۲۳ ۰۸:۲۰ ۲۲ ۰۴:۴۸
۲۰۱۶ ۲۰ ۰۴:۳۰ ۲۰ ۲۲:۳۴ ۲۲ ۱۴:۲۱ ۲۱ ۱۰:۴۴
۲۰۱۷ ۲۰ ۱۰:۲۸ ۲۱ ۰۴:۲۴ ۲۲ ۲۰:۰۲ ۲۱ ۱۶:۲۸
۲۰۱۸ ۲۰ ۱۶:۱۵ ۲۱ ۱۰:۰۷ ۲۳ ۰۱:۵۴ ۲۱ ۲۲:۲۳
۲۰۱۹ ۲۰ ۲۱:۵۸ ۲۱ ۱۵:۵۴ ۲۳ ۰۷:۵۰ ۲۲ ۰۴:۱۹
۲۰۲۰ ۲۰ ۰۳:۵۰ ۲۰ ۲۱:۴۴ ۲۲ ۱۳:۳۱ ۲۱ ۱۰:۰۲
تاریخ و زمان متوسط (به وقت ایران)
اعتدالین (°۰) و انقلابین ('۲۶ °۲۳±) روی زمین
نقاط
فصول اعتدال
بهاری انقلاب
تابستانی اعتدال
پاییزی انقلاب
زمستانی
زمان ۱ فروردین ۳۱ خرداد ۱ مهر ۱ دی
ساعت ۰۰:۰۰ ۱۷:۵۶ ۰۹:۳۷ ۰۶:۰۶
زمین در مداری بیضی شکل به دور خورشید می‌چرخد. مدار زمین در دوسوی صفحه فرضی صفحه مداری یا استوا قرار دارد. محور زمین نسبت به صفحه استوا زاویه ۲۳٫۵ درجه می‌سازد. این انحراف سبب نامساوی شدن طول روز و شب در زمانهای متفاوت سال در یک مکان می‌شود.

زمین دوبار در مدار خود صفحه مداری استوا را قطع می‌کند (نقاط اعتدال) و دوبار در بیشترین حالت انحراف قرار می‌گیرد (نقاط انقلاب). هرکدام از نقاط چهارگانه مبدأ یکی از فصولند. ساکنین نیمکره شمالی، نقطه اعتدال شمالی را اعتدال بهاری و نقطه اعتدال جنوبی را اعتدال پاییزی و نقطه انقلاب شمالی را انقلاب تابستانی و نقطه انقلاب جنوبی را انقلاب زمستانی می‌گویند.

از نظر زمان عرفی بهار شامل سه ماه فروردین اردیبهشت و خرداد است و شروع آن اول فروردین است. تابستان شامل تیرماه، مرداد و شهریور است و شروع آن اول تیرماه‌است. پاییز شامل ماه مهر، آبان و آذر است و شروع آن در اول مهرماه‌است؛ و زمستان شامل ماه‌های دی و بهمن و اسفند است و آغاز آن اول دی ماه‌است.

زمانبندی نجومی فصل‌ها

اعتدال بهاری: از نظر نجومی به وقت نصف‌النهاری ایران، بصورت میانگین و متوسط - با توجه به وجود تفاضل زمانی حداکثر نیمروزه - کره زمین حدوداً در بامداد اول فروردین بر روی نقطه اعتدال بهاری (شمالی) است و فصل بهار آغاز می‌شود. نقطه اعتدال بهاری و آغاز بهار معمولاً اول فروردین (۲۱ مارس)، (متوسط ساعت صفر بامداد اول فروردین) و بهار ۹۲ روز و ۱۷:۵۶ ساعت بطول می‌کشد. ازنظر نجومی زمان رسیدن ظاهری خورشید به نقطه تقاطع صفحه استوا با مدار زمین در هنگام عبور شمالی اعتدال بهاری گویند. در گاهشماری رسمی ایران اول فروردین، آغاز سال با لحظه اعتدال گره خورده‌است و مرز تحویل سال مابین دوظهر آخرین روز سال و اولین روز سال بعد است. بنحوی که ساعت صفر بامداد اول فروردین تقریباً میانگین لحظه اعتدال است. از این رو لحظه اعتدال بهاری با توجه به گاهشماری ایرانی در نیمه نخست روز اول فروردین (۲۱ مارس) یا در نیمه دوم روز آخر سال (۲۹ یا ۳۰) اسفندماه‌است. در زمان عرفی شروع بهار، اول فروردین دانسته می‌شود.
انقلاب تابستانی معمولاً در ۳۱ خرداد (۲۱ ژوئن)، (متوسط ساعت ۱۷:۵۶ روز ۳۱ خرداد) تحویل می‌شود و تابستان ۹۳ روز و ۱۵:۴۱ ساعت می‌باشد. تنها در حدود یک چهارم موارد انقلاب شمالی اول تیرماه رخ می‌دهد. در زمان عرفی اول تیر شروع تابستان دانسته می‌شود.
اعتدال پاییزی و آغاز پاییز، معمولاً اول مهرماه (۲۳ سپتامبر)، (متوسط زمانی ساعت ۰۹:۳۷ اول مهر) و طول پاییز ۸۹ روز و ۲۰:۲۸ می‌باشد. در یک دهم موارد نیز اعتدال پاییزی روز قبل یعنی ۳۱ شهریور است. در زمان عرفی اول مهر شروع پاییز دانسته می‌شود.
انقلاب زمستانی و آغاز زمستان معمولاً اول دی ماه (۲۲ دسامبر)، (متوسط ساعت ۰۶:۰۵ اول دی) و طول زمستان ۸۸ روز و ۲۳:۴۳ ساعت می‌باشد. در یک چهارم موارد انقلاب جنوبی روز قبل یعنی ۳۰ آذر است. در زمان عرفی اول دی شروع زمستان دانسته می‌شود.

اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی

انحراف محور زمین در اول مهرماه و اول فروردین تأثیری بر چگونگی تابش نور خورشید به نیمکره شمالی و جنوبی زمین ندارد و هر دو نیمکره به یک اندازه نور خورشید را دریافت می‌کنند. در این دو روز، در همه جای زمین، طول روز و شب مساوی و برابر ۱۲ ساعت است. به این دو روز اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی می‌گویند. زمانی که در نیمکره شمالی اعتدال بهاری است، در نیمکره جنوبی اعتدال پاییزی است.

انقلاب تابستانی و انقلاب زمستانی

روز اول تیرماه قطب شمال بیش از هر زمان دیگر (به اندازه ۲۳٫۵ درجه) بسوی خورشید متمایل است و نور خورشید فقط به برخی از سرزمینهای نیمکره شمالی عمود می‌تابد. این روز طولانی‌ترین روز در نیمکره شمالی است و به آن انقلاب تابستانی می‌گویند. روز نخست دیماه قطب شمال بیش از هر زمان دیگر (به اندازه ۲۳٫۵ درجه) از خورشید دور است و نور خورشید به هیچ نقطه‌ای از نیمکره شمالی عمود نمی‌تابد. این روز کوتاهترین روز در نیمکره شمالی است و به آن انقلاب زمستانی می‌گویند. زمانی که در نیمکره شمالی انقلاب تابستانی است، در نیمکره جنوبی انقلاب زمستانی اتفاق می‌افتد.

منابع

↑ United States Naval Observatory (۲۰۱۰-۰۶-۱۰). "Earth's Seasons: Equinoxes, Solstices, Perihelion, and Aphelion, 2000-2020". Check dat
«کج بودن محور زمین و به وجود آمدن فصل‌ها» ‎(فارسی)‎. بازبینی‌شده در ۱ آذر ۱۳۸۷.
«تقویم شمسی (بروج ۱۲ گانه)». تقویم جهانی جامع. بازبینی‌شده در مرداد ۱۳۹۱.
کتاب فرهنگ نامه کلید دانش، چاپ سوم بهار ۸۶


فصل ها

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا