نویسنده این موضوع
همه ما مطالبی را از سختی و ترسناک بودن زمان جان دادن شنیده ایم و اینکه هر فردی توان مقابله با آن را ندارد و شاید دلیل اصلی ترس از مرگ در بین ما انسانها نیز ترس از رسیدن آن لحظه و رویارویی با اتفاقاتی باشد که قرار است در آن زمان رخ دهد. از آمدن فرشته مرگ گرفته تا چیزهایی که قرار است به ما نشان دهند هر کدام یک خوف خاصی در وجود افراد ایجاد میکند که حتی فکر کردن به آن نیز ترسناک است.
انسان چگونه جان میدهد؟
حضرت امیرالمومنین علی (ع) در بخشی از خطبه ۱۰۹ کتاب شریف نهج البلاغه در مورد کیفیت جان دادن انسان سخن به میان میآورد و میفرماید:
سختی جان کندن و حسرت از دست دادن دنیا، به دنیا پرستان هجوم آورد. بدنها در سختی جان کندن، سست شده و زنگ باختند. مرگ آرام آرام همه اندامشان را فرا گرفته، زبان را از سخن گفتن باز میدارد و او در میان خانواده اش افتاده با چشم خود میبیند و با گوش میشنود و با عقل درست میاندیشد که عمرش را در پی چه کارهایی تباه کرد و روزگارش را چگونه سپری کرده است. به یاد ثروتهایی که جمع کرده میافتد؛ همان ثروتهایی که در جمع کردن آنها چشم بر هم گذاشته و از حلال و حرام و شبهه ناک گرد آورده و اکنون گنـ*ـاه جمع آوری آن همه بر دوش اوست که هنگام جدایی از آنها فرا رسیده و برای وارثان باقی مانده است تا از آن بهرهمند گردند و روزگار خود گذرانند.
پنج چیزی که محتضر هنگام مرگ میبیند
برخی از واقعیتها در زمان حیات، بر انسان پوشیده است و لحظه مرگ، بر او آشکار می شود؛ زیرا در آن زمان که آدمی از مرز دنیا میگذرد، فرشته مرگ را میبیند و در آستانه جهان غیب قرار میگیرد. در چنین حالتی است که رابـ*ـطه او با اطرافیان و اطرافیانش با وی قطع میشود؛ نه محتضر میتواند مشاهدات خود را برای آنان بگوید و آنچه بر وی میگذرد، توضیح دهد و نه اطرافیان قادرند به اطلاعات و مشاهدات محتضر پی ببرند و از چگونگی حالش آگاهی یابند. سید جواد موسوی در مقالهای به اموری که محتضر هنگام مرگ مشاهده میکند در آئینه آیات و روایات پرداخته که در ذیل میآید.
شخص محتضر ظرف چند لحظه که انتقال روح او انجام می شود، پرده از جلوی دیدگانش کنار رفته، از عالم دیگر شاهد مناظر مطبوع و یا رنج آور این دنیا میشود.
به عبارت دقیق تر میتوان گفت:
برخی از واقعیتها در زمان حیات، بر انسان پوشیده است و لحظه مرگ، بر او آشکار می شود؛ زیرا در آن زمان که آدمی از مرز دنیا میگذرد، فرشته مرگ را میبیند و در آستانه جهان غیب قرار میگیرد.
در چنین حالتی است که رابـ*ـطه او با اطرافیان و اطرافیانش با وی قطع میشود؛ نه محتضر میتواند مشاهدات خود را برای آنان بگوید و آنچه بر وی میگذرد، توضیح دهد و نه اطرافیان قادرند به اطلاعات و مشاهدات محتضر پی ببرند و از چگونگی حالش آگاهی یابند.
اوضاع و احوال کسی که فرشته مرگ را دیده و به جهان غیب راه یافته است، از بعضی جهات شبیه انسانی است که به خواب عمیق فرو رفته و از دنیای بیداری جدا شده است. قلب و مغز او فعّال است؛ امّا از اطرافش بی خبر است. نه بیدارانی که اطرافش هستند از مشهودات وی باخبرند و نه او میتواند در آن حال آنچه را میبیند، برای آنان توضیح دهد.
«در ادوار حیات بشر، سه روز است که از نظر دینی بسیار مهم تلقّی شده و بزرگترین تحّول در آنها به وقوع میپیوندد؛ یکی روز ولادت است، سپس روز مرگ و سوم روز قیامت.
در این سه روز، انسان از عالمی به عالمی دیگر انتقال مییابد و تمام شرایط زندگی و قوانین حیاتی اش دگرگون میشود.»
به همین دلیل در زمان احتضار و مرگ را «معاینه» گویند؛ برای آنکه آثار آن عالم را بالعیان مشاهده میکند، و چشم غیبی ملکوتی گشوده میشود و شمّهای از احوال ملکوت بر او کشف گشته و بعض آثار و اعمال و احوال خویش را مشاهده میکند.
بسیار واضح است که تفاوت مشهودات اهل ایمان و کفر به اعمال آنها بستگی دارد؛ اهل ایمان و عمل صالح از کرامات حق تعالی بهره مند میشوند و مناظر مطبوع و دلپذیر را مشاهده میکنند؛ ولی اهل کفر و نفاق به اندازه حظّ و بهره خود و آنچه در دار دنیا کسب نموده اند، آثار غضب و قهر الهی را مشاهده میکنند.
آدمی در هنگام جان دادن چه چیزی می بیند؟
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com