خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
مطالعات بر روایات و احادیث نشان می دهد که در بسیاری از گفته ها، پیامبر اسلام صلی الله، حضرت علی علیه السلام را به عنوان فردی برتر معرفی نموده است. حدیث طیر نه تنها در میان علمای شیعه اعتبار دارد بلکه بین برخی علمای اهل سنت نیز دارای اعتبار است.

یکی از مهمترین احادیث که برتری امیرالمومنین علیه السلام را بر تمامی خلایق ثابت می کند، حدیث طیر می باشد؛ به طوری که در مورد اعتبار این حدیث باید بدانید نه تنها علمای شیعه بلکه در بسیاری از مواقع علمای اهل سنت نیز این حدیث را تایید می کنند. حال جهت اطلاع بیشتر از حدیث طیر بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.

متن حدیث
إنَّ النَّبِی(ص) کانَ عِندَهُ طائِرٌ، فَقالَ: اللَّهُمَ ائتِنی بِأَحَبِّ خَلقِک إلَیک؛ یأکلُ مَعی مِن هذَا الطَّیرِ. فَجاءَ أبو بَکرٍ، فَرَدَّهُ، ثُمَّ جاءَ عُمَرُ، فَرَدَّهُ، ثُمَّ جاءَ عَلِی، فَأَذِنَ لَهُ.
برای پیامبر(ص) مرغی آورده شده بود. پیامبر فرمود: خدایا! محبوب‌ترین خلق خود را نزد من بفرست تا از این مرغ بخورد. پس ابوبکر آمد، ولی پیامبر او را نپذیرفت. بعد عمر آمد، او را هم نپذیرفت، ولی وقتی علی آمد، اجازه فرمود داخل شود.


حدیث طیر چیست ؟
مطالعات بر روایات و احادیث نشان می دهد که در بسیاری از گفته ها، پیامبر صلی الله، حضرت علی علیه السلام را به عنوان فردی برتر معرفی نموده است. در این بین یکی از معتبرترین روایات که ثابت کرده حضرت علی علیه السلام از تمامی خلایق برتری دارند حدیث طیر می باشد. این حدیث به گونه ای است که وقتی یک مرغ بریان برای پیامبر به عنوان هدیه آورده شد ایشان دست به دعا بردند و خواستند که محبوب ترین مخلوق نزد ایشان آمده و با ایشان غذا نوش جان کند‌. در اینجا عایشه و حفصه که شاهد ماجرا بودند به پدران خود خبر دادند تا سریعا خودشان را به پیامبر برسانند و با هم سفره شدن با پیامبر به این مقام ارزشمند دست پیدا کنند.


که با این وجود ابتدا ابوبکر آمد و درخواست داخل شدن نمود که پیامبر او را نپذیرفت و سپس عمر آمد و او هم نزد پیامبر پذیرفته نشد، اما سومین نفر حضرت علی علیه السلام بود که درخواست ورود را داشت و پیامبر اجازه داخل شدن به او را داده که این امر نشان دهنده برتری حضرت علی علیه السلام بر دو نفر قبل از خود و حتی همه موجودات می باشد.

اعتبار حدیث طیر
در خصوص اعتبار حدیث طیر باید توجه داشته باشید که این حدیث تنها توسط علما و محدثین شیعه گفته نشده بلکه بسیاری از روایات اهل سنت نیز اعتبار حدیث طیر را تایید نموده اند و در کتاب های زیادی بیان کردند که حدیث طیر بدون شک نشان دهنده این بوده که علی علیه السلام جزو محبوبترین آفریدگان در نزد خدای یکتا می باشد. از طرفی لازم است بدانید این حدیث طیر از سوی تعداد زیادی از صحابه نقل شده است که مضامین نزدیک به هم داشته و این امر خود نشان دهنده اعتبار حدیث می باشد.

در بیان اعتبار این حدیث، چنین ذکر شده است که ۹۰ تن از راویان، این حدیث را از طریق انس بن مالک روایت کرده‌اند.

اولویت حضرت علی طبق گفته متکلمان
با توجه به اینکه در طی سالها همیشه حدیث طیر یکی از برگ‌ های برنده نزد متکلمان شیعه برای امامت و خلافت حضرت علی بوده است مشاهده می شود که در گفته این متکلمان همچون شیخ مفید و سید مرتضی برای اولویت حضرت علی از این حدیث بسیار استفاده شده است. به طوری که شیخ مفید ذکر کرده این حدیث دلالت بر محبوبیت حضرت علی نزد خداوند داشته و با وجود اینکه محبت خداوند از روی هوا و هـ*ـوس نمی باشد پس این امر ریشه در حقانیت و برتری امیرالمومنین دارد، با این حال طبیعتاً کسی که ارزش کمتری از امیر مومنان داشته باشد نمی تواند بعد از پیامبر به خلافت برسد.

همچنین سید مرتضی نیز سخنان شیخ مفید را به بیان دیگر توضیح داده و گفته است که محبوب ترین خلق در پیش خداوند اجر و ثواب بیشتری از همه داشته و عمل خیر و عبادات و برتری های بیشتری دارد و به گفته سید مرتضی همین مسئله دلیلی محکم بر اولویت حضرت علی نسبت به تمام مردم به جز پیامبر می باشد. علاوه بر این متکلمان، اسلام شناسان بلند مرتبه دیگری نیز در استدلال های کلامی خود در مورد این حدیث بیاناتی ذکر نموده اند
برخی از عالمان درباره حدیث طیر کتابهایی تالیف کرده اند

آثار مرتبط با برتری امام علی
در خصوص حدیث طیر، لازم است بدانید که برخی از عالمان سنی و شیعه کتاب‌ هایی تالیف نموده اند که عبارتند از آثار ابوجعفر جریر طبری، حافظه ابوالعباس عقده کوفی، حاکم نیشابوری شافعی، حافظ ابوطاهر حمدان، ابوبکر مردویه اصفهانی، ابونعیم اصفهانی، میر حامد حسین لکهنویی و .... همچنین جالب است بدانید برخی از شعرا این حدیث را به صورت نظم درآورده اند که سید حمیری یکی از این شعرا می‌ باشد.

منبع:بیتوته


حدیث طیر منسوب به کدام امام است؟

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا