خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
بامیه سبزی است که در تمام طول تابستان می روید. هنگامی که یک غلاف بامیه برداشت کردید، در همان مکان غلاف دیگری رشد می کند. این فرایند مانند گیاه چای ترش می باشد و گل های زیبای مشابه ای را نیز تولید می کند. بامیه در آب و هوای گرم بهتر رشد می کند. در ادامه مقاله روش کاشت بامیه شرح داده شده است.

نام انگلیسی: Okra

فصل کاشت: بهار و تابستان

زمان کاشت تا برداشت محصول: ۶۰ روز

مدت زمان جوانه زدن: ۱۰ روز

خاک: خاک های حاصلخیز و مرطوب و با زهکش مناسب

نور مورد نیاز گیاه (نور خورشید): خیلی زیاد

دمای مورد نیاز گیاه: ۲۱-۳۰ درجه سانتیگراد

آبیاری: رطوبت کمی مرطوب

میزان بذر لازم: در هر مترمربع ۱۰- ۸ کیلو در هکتار

مشخصات گیاه شناسی

نام علمی: Hibiscus esculentus

خانواده: Malvaceae

روش کاشت بامیه:

بامیه بصورت یکساله کشت می شود. میوه آن که قسمت خوراکی این گیاه را تشکیل می دهد از ۳ تا ۲۰ سانتیمتر است. ساقه آن علفی است ولی به تدریج چوبی می شود. برگ های آن پنجه ای و گاهی دندانه دار است. برگ و ساقه آن ممکن است بـ*ـو*سیله کرک پوشیده شده باشد. گل های آن معمولا خود گشن هستند، در کنار برگ های آن بوجود می آیند. البته حشرات در تلقیح گل آن می توانند نقش داشته باشند. طول بوته ۱ تا ۲ متر متغییر است.

شرایط آب و هوایی بامیه:

بامیه در هر خاک زهکشی شده ای بخوبی رشد می کند و محصول می دهد. این گیاه قبل از کاشت به عناصر غذایی بویژه فسفر نیاز دارد. از آنجایی که دارای طول رویش طولانی است دادن کود در زمان بستن و فرم گرفتن میوه ها توصیه می شود. از دادن کودهای نیتروژنه که باعث افزایش رشد رویشی و همچنین کاهش میوه دهی می شود باید اجتناب کرد. کود های آلی برای کشت این گیاه توصیه می شود.

نیازهای آب و هوایی بامیه:

بامیه یک گیاه فصل گرم است و مقاومت هوای خنک و یخبندان را ندارد. در نقاطی که دوره رشد کوتاه بوده و شب های آن نسبتا سرد باشد، به خوبی رشد نمی کند و میوه خوبی نمی دهد. بنابراین آن را در اول فصل نمی کارند.

همچنین در آخر فصل تابستان که روزها کوتاه بوده و شب ها سرد باشد میزان محصول آن کاملا پایین می آید. بامیه تحمل رطوبت را ندارد. دمای مناسب برای رشد بوته آن بین ۲۱ تا ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد. در طول مدت رشد، دما نباید از ۱۸ درجه سانتی گراد کمتر و از ۳۵ درجه سانتی گراد بیشتر باشد.

خاک مناسب برای کاشت بامیه:

برای بامیه خاک های عمیق و حاصلخیز مناسب است. تقریبا در هر خاکی رشد می کند و محصول می دهد. اگر خاک کمی اسیدی یا خنثی باشد، برای بامیه مناسب است. pH بین ۶ تا ۷ را می پسندد.


آشنایی با روش کاشت بامیه

 

parädox

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
عضویت
9/10/20
ارسال ها
2,829
امتیاز واکنش
37,845
امتیاز
368
محل سکونت
انتهای راهرو سمت چپ
زمان حضور
60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
سبت به کودهای حیوانی و شیمیایی عکس العمل مثبت نشان می دهد. در آمریکا بین ۵۵۰ تا ۱۱۰۰ کیلوگرم از کودهای شیمیایی کامل به زمین اضافه می کنند. در طول مدت رشد بامیه، ممکن است کود ازته به صورت سرک لازم باشد.

آبیاری گیاه بامیه:

این گیاه احتیاج به آبیاری زیاد و عمیق دارد. مخصوصاً آبیاری مرتب در اوایل جوانه زنی و نمو بوته و حداقل هفته اى یکبار آبیارى براى تولید حداکثر محصول ضرورى است.

گیاه بامیه را باید به خوبی سیراب نگه داشت. به گیاه بامیه باید حداقل هفته ای یک اینچ آب داده شود. هر روز صبح باید به گیاه بامیه آب داده شود به گونه ای که خاک کاملا مرطوب شود، به جز زمان هایی که باران سنگین آمده باشد. بامیه به مقدار خیلی کم می تواند خشکی را تحمل کند و برای رشد و نمو به میزان زیادی آب نیاز دارد. بنابراین در طول تابستان باید به اندازه کافی به بامیه آب داده شود.

مواظب باشید آبیاری بیش از حد نباشد. اگر آب به مدت یک شب در زمین بایستد می تواند باعث فاسد شدن گیاه بامیه شود. بهتر است آبیاری صبح ها انجام شود.

زمانی که به بامیه آب می دهید مواظب باشید برگ ها خیس نشوند. هنگامی که خوشید شروع به تابیدن می کند آب مانند یک ذره بین عمل می کند و باعث سوزاندن برگ های بامیه می شود.

مواظب علف های بد*کاره باشید و زمانی که بامیه جوان است همه ی علف های بد*کاره را باید از بین ببرید. سپس اطراف نهال را با لایه ای از مالچ پوشش دهید، این کار باعث ممانعت از رشد علف های بد*کاره می شود.

هنگام برداشت بامیه طول میوه بین ۵ تا ۷ سانتی متر متغییر است

کاشت، داشت و برداشت بامیه:

برای کاشت بامیه، آفتابی ترین نقطه را در باغ خود انتخاب کنید. بامیه بهترین رشد خود را در نور کامل و گرم خواهد داشت. پس اگر آن را در سایه بکارید میوه های زیادی تولید نمی کند. بامیه باید در مکانی قرار گیرد که هر روز حداقل 6 ساعت نور کامل دریافت کند. نگران نباشید که گیاهان خیلی گرم می شوند، در واقع بامیه در اوج تابستان می روید، در حالتی که گرمترین نور خورشید به سمت باغ می تابد.

بامیه را بعد از گرم شدن هوا کشت می کنند. این گیاه را می توان هم بصورت نشا هم بصورت مستقیم در زمین اصلی کشت نمود. قبل کاشت بذرها را ۲۴ ساعت در آب خیس کرده تا عمل جوانه زنی تسهیل شود. بذر بامیه در ردیف هایی که ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر از یکدیگر فاصله دارند کشت می شود فاصله دو بوته روی ردیف های کشت بین ۳۰ تا ۹۰ سانتی متر متغییر است که به نوع رقم و بوته بستگی دارد.

بذرهای بامیه را در عمق ۱ تا ۱٫۵ سانتیمتری خاک قرار می گیرند. بذرهای بامیه به راحتی جوانه نمی زنند. لذا تعداد بذر بیشتری در فاصله کمتری کاشته می شود. سپس بوته های اضافی تنک می گردند. سله کشی آبیاری و مبارزه با علف های بد*کاره از کارهای اصلی و اساسی مزرعه بامیه است. هوای گرم و خشک و طولانی مناسب رشد این گیاه می باشد. در بامیه میوه مرتب برداشت می شود.

برداشت بامیه:

بامیه گیاهی است که چند بار می توانید از آن محصول برداشت کنید اولین شکوفه ها دو ماه بعد از کاشت بامیه ظاهر میشوند و میوه ها ۵ روز بعد از گل ظاهر میشوند

میوه ها را زمانی که هنوز نرم ولطیف هستند برداشت کنید در غیر این صورت زیادی خشک و ظخیم میشوند که قابل خوردن نیست زمانی که بامیه ها به ۷ تا ۹ سانت رسیدند بهتری موقع برداشت است اگر میوه ای روی بوته جا ماند برای امتحان آنرا خم کنید اگر براحتی شکست بدانید که خوردنی است.

توصیه می شود برداشت میوه هر روز انجام شود. هنگام برداشت طول میوه بین ۵ تا ۷ سانتی متر متغییر است. از ظاهر شدن گل تا برداشت میوه بین ۴ تا ۶ روز طول می کشد.

در موقع کاشت بامیه باید آفات و بیماری ها آشنا باشد:

بیماری های بامیه عبارتند از قارچ فوزاریوم، حمله کرم، شپشک، شپشک آرد آلود همچنین روی رشد گیاه اثر منفی دارد. برخی از حشرات مانند شته می توانند بوته ها را مورد حمله قرار دهند، شته ها می توانند ناقل ویروس ها هم باشند به هر حال این آفت ها برای مزارع بزگ مشکل آفرین است ولی در چند گلدان محدود به راحتی قابل کنترل هستند.

منبع:بیتوته


آشنایی با روش کاشت بامیه

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا