خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

. faRiBa .

مدیر آزمایشی مجله خبری رمان ۹۸
مدیر آزمایشی
کپیست انجمن
  
عضویت
3/8/20
ارسال ها
632
امتیاز واکنش
12,721
امتیاز
303
زمان حضور
54 روز 1 ساعت 31 دقیقه
نویسنده این موضوع
با تغییر سیستم عکاسی از آنالوگ به دیجیتال و روی کار آمدن تاریک‌خانه های دیجیتالی، تحول بزرگی در هنر و صنعت عکاسی پدید آمد.
این دگرگونی همراه با تغییرات روز به روز در سخت افزارها (دوربین، لنز و…) و نرم افزارهای مورد استفاد برای ویرایش و اصلاح عکس، همچنان نیز به سرعت ادامه دارد. یکی از این تحولات که در حوزۀ نرم افزاری هنر عکاسی پدید آمده است، استفاده از تکنیک اچ دی آر می باشد که در بین عکاسان خارجی و داخلی به سرعت در حال گسترش است.


عکاسی HDR مخفف High Dynamic Range به معنی محدوده‌ی دینامیکی گسترده است. محدوده‌ی دینامیکی، تفاوت بین نقاط روشن و نقاط تیره‌ی عکس است. محدوده‌ی دینامیکی چشم انسان بسیار گسترده‌تر از دوربین است. اگر در روز به یک منظره نگاه کنید هم می‌توانید نقاط بسیار روشن مثل ابرهای آسمان را با جزئیات خیلی خوب ببینید و هم نقاط تیره که پشت به آفتاب هستند مثل ساختمان‌ها و درختان. درحالی‌که دوربین این‌گونه نیست. محدوده‌ی دینامیکی دوربین خیلی کمتر از چشم انسان است. همین طور که در دو تصویر زیر می‌بینید اگر دوربین بر نقاط روشن تمرکز داشته باشد، نقاط تیره کاملاً سیاه می‌شوند. و اگر دوربین بر نقاط تیره تمرکز داشته باشد، نقاط روشن کاملاً سفید می‌شوند. یعنی وقتی دوربین میزان نور دهی (Exposure) را با نقاط مورد نظر تنظیم می‌کند، به خاطر کم بودن محدوده‌ی دینامیکی بسیاری از نقاط در میان محدوده‌ی دینامیکی قرار نمی‌گیرند و یا سیاه می‌شوند یا سفید.




HDR روشی برای حل این مشکل است. برای ثبت یک عکس HDR به سه عکس با نور دهی‌های متفاوت نیاز است. یک عکس با نور دهی پایین، جزئیات نقاط روشن عکس را مشخص می‌کند. یک عکس با نور دهی بالا جزئیات نقاط تاریک عکس را مشخص می‌کند. این دو عکس با یک عکس دیگر با نور دهی متوسط ترکیب می‌شوند تا در مجموعه‌ی آن‌ها، هم جزئیات نقاط روشن عکس مشخص باشد و هم جزئیات نقاط تاریک. به این عکس HDR می‌گویند.
در بسیاری از دوربین‌های حرفه‌ای این فرایند به صورت دستی انجام می‌شود به این صورت که هر سه عکس (یا حتی بیشتر از سه عکس) ذخیره می‌شوند تا عکاس بعداً با رایانه و با برنامه‌هایی مثل Photomatix آن‌ها را ترکیب بکند. یک عکاس حرفه‌ای تنظیمات مخصوصی بر روی عکس‌ها انجام می‌دهد تا بهترین ترکیب را به دست آورد. در گوشی‌های موبایل این فرایند به صورت اتوماتیک انجام می‌شود و فقط تصویر HDR ذخیره می‌شود. در تئوری ممکن است به نظر برسد همواره تصاویر HDR بهتر از تصاویر معمولی هستند ولی این‌گونه نیست. بر اساس شرایط عکاسی ممکن است تصویر HDR زیبا بشود ولی بسیاری از اوقات عکس معمولی بهتر از HDR خواهد بود.


منبع: نت نوشت


عکاسی HDR

 
آخرین ویرایش:
  • تشکر
  • عالی
Reactions: parädox، FaTeMé_KH و Narín✿

. faRiBa .

مدیر آزمایشی مجله خبری رمان ۹۸
مدیر آزمایشی
کپیست انجمن
  
عضویت
3/8/20
ارسال ها
632
امتیاز واکنش
12,721
امتیاز
303
زمان حضور
54 روز 1 ساعت 31 دقیقه
نویسنده این موضوع
چه مواقعی عکس HDR بگیریم؟
به طور کلی وقتی اختلاف بین نقاط روشن و تیره‌ی تصویر زیاد است باید عکس HDR بگیرید.
یکی از عمومی‌ترین استفاده‌های HDR در عکاسی از منظره است. چون آسمان بسیار روشن و زمین بسیار تیره است، به وسیله‌ی HDR می‌توانید هم ابرهای آسمان و هم درختان و ساختمان‌ها را به خوبی ثبت کنید.

یک مثال دیگر، عکاسی از داخل ساختمان‌ها است که نور خورشید از پنجره وارد می‌شود و یا نور به وسیله‌ی پروژکتورها و یا چراغ‌های پرنور ایجاد می‌شود. در این نوع تصاویر هم نور بسیار قوی است و سایه‌های زیادی در تصویر وجود دارند. لذا باید عکس HDR بگیرید.



چه مواقعی نباید از عکاسی HDR استفاده کنیم؟
وقتی که جسم حرکت می‌کند و یا نمی‌توانیم دوربین را ثابت نگه‌داریم، نباید از HDR استفاده کنیم. چون در HDR سه عکس پشت سر هم گرفته می‌شود اگر تفاوتی در عکس‌ها وجود داشته باشد، باعث تار شدن عکس نهایی خواهد شود. البته بعضی اوقات حرکت کردن برخی اجسام اشکالی در عکس ایجاد نمی‌کند و حتی ممکن است جلوه‌ای هنری به عکس ببخشد. مثل حرکت نور چراغ خودروها در شب.
وقتی که در تصویر نقاط خیلی روشن و خیلی تیره وجود ندارد، فایده‌ای ندارد که از HDR استفاده کنیم. چون پردازش مربوط به HDR فرایند عکاسی را طولانی می‌کند و کمی هم به خاطر لرزش دست عکاس، عکس تار خواهد شد و در آخر هیچ برتری نسبت به عکس معمولی نخواهد داشت. لذا ما همیشه عکس معمولی می‌گیریم مگر اینکه شرایط صحنه مناسب HDR باشد.


بعضی اوقات سیاه بودن و یا سفید بودن قسمتی از عکس جزو ویژگی‌های هنری آن عکس است. مثلاً وقتی از بازی با نور عکس می‌گیرند پشت صحنه باید حتماً سیاه باشد. لذا نباید از HDR استفاده شود.
یکی دیگر از مواقعی که استفاده از HDR نتیجه‌ی خوبی نخواهد داشت، موقعی است که اشکالی در تصویر وجود دارد و توسط HDR بزرگنمایی می‌شود. مثلاً وقتی از صورت کسی می‌خواهیم عکس بگیریم و جوش‌های روی پوست او توسط HDR بیشتر از حد معمول به چشم می‌آیند. به طور کلی پیشنهاد می‌شود هیچ‌وقت از صورت کسی عکس HDR نگیرید.


منبع: نت نوشت


عکاسی HDR

 
آخرین ویرایش:
  • تشکر
  • عالی
Reactions: parädox، FaTeMé_KH و Narín✿

. faRiBa .

مدیر آزمایشی مجله خبری رمان ۹۸
مدیر آزمایشی
کپیست انجمن
  
عضویت
3/8/20
ارسال ها
632
امتیاز واکنش
12,721
امتیاز
303
زمان حضور
54 روز 1 ساعت 31 دقیقه
نویسنده این موضوع
عکاسی HDR با موبایل:
حتی با بهترین میزان نوردهی، همیشه بعضی از منظره ها هستند که یا هایلایت‌هایشان به هم می ریزد و یا سایه ها در آن یکنواخت و تـ*ـخت هستند و گاهی وقتها هم هر دو حالت با هم اتفاق می افتد. با اینکه در اینگونه موارد ایجاد تعادل مناسب تقریبا غیر ممکن است ولی یک راه حل برای انجام اینکار وجود دارد. این معمای پیچیده قدیمی را می توان از طریق جادوی پردازش HDR حل کرد.
عکاسی HDR چیست؟
قبل از شروع مباحث مربوط به عکاسی HDR با موبایل باید بگوییم که HDR سر نام واژه های High Dynamic Range است. برای کسانی که با این اصطلاحات حرفه ای دنیای عکاسی زیاد آشنا نیستند باید توضیح داد که Dynamic Range به معنای تفاوت میان روشن‌ترین نور و سیاه ترین تاریکی است که شما می توانید در یک عکس ثبت کنید. وقتی که منظره مورد نظر شما از دامنه داینامیکی دوربین شما فراتر می رود، هایلایت ها ( نقاط با نور زیاد در تصویر ) به سمت رنگ سفید میل می کنند و نقاط تاریک به سادگی تبدیل به لکه های تیره می شوند.
گرفتن عکسی که بتواند دو سوی پایانی طیف نوری را به درستی ثبت کند کار به وضوح دشواری است، ولی عکاسان با استفاده از تکنیکهای مدرن عکاسی و نرم افزارهای پیچیده پردازش تصویر، راه هایی برای انجام دادنش پیدا کرده اند. این در حقیقت تعریف عکاسی HDR است : نوع خاصی از عکس با دامنه داینامیک بسیار بالاتر از حد معمول که دستیابی به آن تحت هیچ شرایطی با گرفتن تنها یک عکس امکان پذیر نیست.
شما احتمالا عکسهایی از این دست که در همه جای اینترنت پخش شده اند را دیده اید . عکسهای HDR، بسته به نوع پردازش آنها می توانند باز تولیدی فوق العاده دقیق از منظره ای باشد که چشم شما می بیند یا یک کار هنری فرا واقع گرایانه باشد که واقعیت را مبدل به یک منظره رویایی با وضوح بالا می کند.


دوربین‌های SDLR و دوربین های فاقد آینه تنها دستگاه هایی نیستند که قابلیت عکسبرداری HDR را دارند. این روزها حتی ساده‌ترین تلفن های همراه هم می توانند عکس‌های HDR تحسین برانگیزی بگیرند. دسترسی به عکاسی HDR با موبایل بسیار ساده تر شده در واقع هم اندروید و هم iOS در نرم افزار پیش فرض خود مودهای عکسبرداری HDR را نصب کرده‌اند همینطور که نرم افزارهایی مانند Adobe Lightroom هم در حال تعبیه قابلیت ویرایش عکسهای HDR در برنامه خود هستند.
مراحل عکاسی HDR با موبایل تقریبا مشابه مراحل آن در یک دوربین تخصصی است . یک سری از تصاویر با نوردهی های متفاوت گرفته می شود تا بهترین دامنه داینامیک ممکن در منظره، ثبت شود. تفاوت اصلی در این است که این کار در تلفن های هوشمند به دلیل قدرت نرم افزاری بیشتر، خیلی ساده‌تر است.
در عکاسی HDR با موبایل بجای ثبت سه عکس با میزان نوردهی متفاوت ، تطابق آنها با هم و ترکیب آنها برای به دست آوردن بهترین دامنه رنگی موجود ، گوشی هوشمند شما تمام این کارها را با یک کلیک برایتان انجام می دهد . غیر از فشار دادن دکمه شاتر تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که از روشن بودن مود HDR در موبایل خود اطمینان حاصل کنید.

منبع: نت نوشت


عکاسی HDR

 
آخرین ویرایش:
  • تشکر
  • عالی
Reactions: parädox، FaTeMé_KH و Narín✿

. faRiBa .

مدیر آزمایشی مجله خبری رمان ۹۸
مدیر آزمایشی
کپیست انجمن
  
عضویت
3/8/20
ارسال ها
632
امتیاز واکنش
12,721
امتیاز
303
زمان حضور
54 روز 1 ساعت 31 دقیقه
نویسنده این موضوع
HDRچگونه کار می کند؟
یک عکس HDR در اصل چند ( دو ، سه یا نه ) عکس است که هر کدام با میزان نوردهی متفاوت گرفته شده و سپس به وسیله نرم افزار با هم ترکیب شده اند تا عکس بهتری را بسازند. البته قضیه از این پیچیده تر است ولی نه خیلی زیاد و نوع کارکردش در اصل همین است. به طور ایده آل، عکاس از یک منظره تعدادی عکس با ترکیبی از سرعت و نوردهی متفاوت می گیرد تا عکس هایی با درخشندگی و عمق میدان دید متفاوت تولید کند. سپس با استفاده از نرم افزارهای پردازش تصویر، عکاس می تواند این عکسها را با هم مخلوط کند تا عکسی را بسازد که ترکیبی از بهترین وضوح ، بهترین نور و رنگین ترین قسمتهای منظره باشد.





منبع: نت نوشت


عکاسی HDR

 
آخرین ویرایش:
  • تشکر
  • عالی
Reactions: parädox، FaTeMé_KH و Narín✿

. faRiBa .

مدیر آزمایشی مجله خبری رمان ۹۸
مدیر آزمایشی
کپیست انجمن
  
عضویت
3/8/20
ارسال ها
632
امتیاز واکنش
12,721
امتیاز
303
زمان حضور
54 روز 1 ساعت 31 دقیقه
نویسنده این موضوع
چگونه یک عکس HDR بگیریم؟
قبل از که شما ماموریتتان را برای ساختن یک عکس HDR شگفت انگیز را آغاز کنید به چند ابزار نیاز دارید.
یک دوربین: ترجیحا دوربینی که دارای قابلیت AEB ( Auto Exposure Bracketing ) باشد . AEB صد در صد مورد نیاز نیست ولی بدون آن شما مجبورید بین هر عکس به طور دستی تنظیمات دوربین را تغییر دهید و این شانس تکان خوردن دوربین و همینطور شانس جابجایی یا حرکت کردن سوژه را بالا می برد. اگر عکسهای شما در یک خط قرار نگیرند باعث می شود که عکس نهایی عجیب به نظر بیاید. اگر از پشتیبانی دوربینتان از AEB اطمینان ندارید می توانید از این جدول استفاده کنید.
یک سه پایه: یا هر نوع دیگری از ثابت کننده‌های دوربین. شما با دست هم می توانید عکسها را بگیرید ولی بعدا برای هم تراز کردن آنها به مشکل برخواهید خورد . بنابراین برای کسب بهترین نتیجه پیشنهاد می کنیم که حتما از یک سه پایه استفاده کنید . درست است که بعضی از نرم افزارهای HDR امکان هم ترازی خودکار عکسها را دارند ولی نتیجه کار همیشه بی نقص نیست. پس به طور کلی بهترین کار این است که تمهیدات لازم برای گرفتن یک عکس با ثبات به کار برده شود.
نرم افزاری برای ترکیب عکس‌ها: چند نرم افزار مختلف برای اینکار وجود دارند که همه آنها کار ترکیب عکسها را انجام می دهند ولی اکثر عکاسان HDR معتقدند که نرم افزار Photomatix بهترین انتخاب است . Photomatix بسیار قدرتمند ، سریع و دارای تمام امکانات لازم برای این کار است. ولی قیمت این امکانات ۹۹ دلار برای بسته حرفه ای و ۳۹ دلار برای بسته حداقل است . Aurora HDR هم یکی دیگر از نرم افزارهای محبوب است که قیمتش ۸۹ دلار است .مشخص است که این نرم افزار برای کسانی که فقط قصد دارند کمی با این تکنولوژی آشنا شوند و قصد کار حرفه ای را ندارند ، ایده آل نیست . پس برای کسانی که دنبال یک نرم افزار رایگان برای این کار می گردند ما Luminance HDR را پیشنهاد میکنیم .Luminance با وجود رایگان بودن یکی از انعطاف پذیرترین و قویترین نرم افزارهایی است که ما می شناسیم . Luminance شش الگوریتم مختلف برای دستکاری کردن ترکیب عکسها به شما عرضه می کند.پس چه هدف شما عکسی واقع گرایانه باشد یا فرا واقع گرایانه ، شما با این نرم افزار می توانید به آن دست پیدا کنید . این نرم افزارها برای شروع کار کافی هستند ولی یادتان باشد که وقتی شما عکسها را با هم ترکیب کردید و به نتیجه مورد نظرتان رسیدید، هیچ چیز شما را از استفاده از نرم افزارهای دیگر برای رسیدن به افکت‌های بیشتر منع نمی کند.

چند راهنمایی برای گرفتن عکس بهتر:
به دلیل خاصیت طبیعی HDR و نوردهی گروهی عکسها شما احتمالا نمی توانید عکس خوبی از یک سوژه در حال حرکت بگیرید . موضوع این است که HDR برای سوژه های متحرک ساخته نشده است . موضوع اصلی در عکسبرداری HDR سکون است. پس سعی کنید منظره ای را انتخاب کنید که در ده پانزده ثانیه آینده ثابت خواهد ماند.
سعی کنید منظره‌ها یا سوژه هایی رای پیدا کنید که که تضاد قابل ملاحظه ای بین قسمتهای تاریک و روشنشان باشد. البته انجام اینکار از گفتنش بسیار مشکل تر است زیرا چشمان ما به طور طبیعی دنیای اطراف را HDR می بیند، ولی اگر شما بتوانید این منظره ها را تشخیص دهید به طور حتم در پایان کار نتیجه اش را خواهید دید . این ها عکسهایی هستند که بیشترین سود را از تکنولوژی HDR خواهند برد زیرا در غیر این صورت شما قادر به ثبت کامل دامنه داینامیک در یک عکس نخواهید بود.
اگر کارت حافظه شما ظرفیت کافی دارد عکسها را با فرمت RAW دخیره کنید. فرمت JPEG از تکنیکهای سنگین فشرده سازی برای کم کردن سایز فایل استفاده می کنند و این به طور معمول باعث از دست رفتن جزییات عکس می شود که به راحتی هم قابل مشاهده است. عکس برداری با فرمت RAW برای حفظ کیفیت عکس بهتر است ولی پردازش و ذخیره عکس در این حالت برای دوربین کمی بیشتر طول خواهد کشید. برای کسب نتیجه، بهتر است یک کارت SD کلاس ۶ یا ۱۰ تهیه کنید تا زمان ذخیره فایل بعد گرفتن عکس را کاهش دهید.
مهم‌تر از همه این‌ها یادتان باشد که این راهنمایی چیزی بیشتر از دستورالعمل‌‍های سطحی نیستند. همه این‌ها توصیه‌های مفیدی هستند ، ولی اجازه ندهید اینها جلو الهامات هنری شما را بگیرند. سعی کنید دست به آزمون و خطای زیادی بزنید و بزودی روش خودتان را پیدا خواهید کرد.

منبع: نت نوشت


عکاسی HDR

 
آخرین ویرایش:
  • تشکر
  • عالی
Reactions: parädox، FaTeMé_KH و Narín✿

. faRiBa .

مدیر آزمایشی مجله خبری رمان ۹۸
مدیر آزمایشی
کپیست انجمن
  
عضویت
3/8/20
ارسال ها
632
امتیاز واکنش
12,721
امتیاز
303
زمان حضور
54 روز 1 ساعت 31 دقیقه
نویسنده این موضوع
HDR در iOS:
دستگاه‌های کمپانی اپل سه گزینه مجزا برای عکسبرداری HDR دارد که می توان آنها را با هر کدام از مودهای تصاویر ایستا ( Still Modes ) به کار برد :
On ، Auto و Off. اگر حالت On روشن باشد دستگاه iOS شما به طور اتوماتیک سه عکس مجزا می گیرد، آن‌ها را به یک عکس تبدیل کرده و در فهرست دوربین شما ذخیره می کند. در حالت Auto دستگاه هر گاه یک منظره با کنتراست بالا را تشخیص داد به طور اتوماتیک از HDR استفاده خواهد کرد و در حالت Off هم مود HDR از کار می افتد. البته در iOS 11 شما فقط دو گزینه Off و Auto را در اختیار دارید.
نکته : iOS این امکان را دارد که یک عکس HDR و یک عکس معمولی از منظره مورد نظر را ذخیره کند. برای اینکار باید گزینه Keep Normal Photo را در تنظیمات دوربین فعال کنید.
HDR در Android:
اندروید هم مود HDR دارد ولی استفاده از آن همیشه مثل اپل سر راست نیست. به دلیل اینکه هر سازنده‌ای پوسته و برنامه مدیریت دوربین خودش را نصب میکند ، تجربه استفاده از آن در همه گوشی ها مثل هم نیست؛ اما در عین حال تفاوت زیادی هم با هم ندارند . درون برنامه دوربین شما یک مود عکاسی HDR مشاهده خواهید کرد ، گرچه گاهی اوقات ممکن است اسمش چیز دیگری باشد . برای مثال Rich Tone .
در اندروید هم هرگاه هنگام عکاسی این مود فعال باشد دوربین چند عکس را پشت سر هم و سریع می گیرد و بعد با ادغام آنها با یکدیگر عکس HDR نهایی را تولید می کند.
ویدیوی HDR:
عکاسی تنها فرم رسانه ‌های تصویری نیست که تحت تاثیر تصویرسازی HDR قرار گرفته است. حالا به لطف دوربین‌های فیلمبرداری که روز به روز قوی تر می شوند و تلویزیونهای سازگار با این تکنولوژی ، عکاسی HDR با موبایل هم ممکن شده است؛ اما طرز کار تصویربرداری HDR و عکاسی HDR با هم فرق می کند.
با وجود اینکه نتیجه نهایی تقریبا یکسان است اما تصاویر HDR به روش متفاوتی ضبط می شوند . به جای گرفتن چند عکس و ادغام آن‌ها برای تولید نهایی ، ویدیوهای HDR چه در خود دوربین و چه بعد از آن با یک مرحله نوردهی ضبط می شوند. در دو مرحله سخت افزاری و نرم افزاری. اگر تکنولوژی فوق العاده سنسورها و پروفایل های رنگی را که هر روز قویتر می شوند را برای ضبط ویدیو با هم ترکیب کنیم ، نتیجه خروجی تصویری است که آنقدر اطلاعات رنگ و نور در آن ذخیره شده که دستیابی به هر دامنه رنگی در هنگام پردازش آن امکان پذیر است.


(الف)

(ب)
در مقایسه بالا، تصویر (ب) مستقیم دوربین است که با RED’s Proprietary Image Profile ضبط شده است که به نظر کاملا یکدست می‌رسد و تقریبا خاکستری رنگ؛ اما اگر آن‌را وارد یک برنامه پردازش تصویر کنید و رنگ‌هایش را درجه بندی کنید، رنگ‌های چشم نواز و دامنه داینامیک آن کاملا به چشم می‌آید و تصویر بی نظیری را خلق می‌کند که دستیابی به آن تنها در سال‌های اخیر ممکن شده است.

منبع: نت نوشت


عکاسی HDR

 
  • تشکر
  • عالی
Reactions: parädox، FaTeMé_KH و Narín✿
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا