- عضویت
- 6/2/20
- ارسال ها
- 7,624
- امتیاز واکنش
- 13,279
- امتیاز
- 428
- زمان حضور
- 82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
یکی از «مانهای» بسیار مفید خصوصاً در درمان سرفه، شکر تیغال است. «مان» به معنی فرآوردههایی است که توسط گیاه یا حشرهای که روی آن فعالیت میکند، ترشح میشود. شکر تیغال، مادهای شیرین است که در ایران خارشکر و شکرتیغال و در کتب طب سنتی نیز شکر تیغال، شکر تیغار و یا شکر که ذکر میشود. این ماده از زمان ابوعلیسینا شناخته شده بود و برای سرفه و دستگاه تنفسی به عنوان دارویی خیلی نافع تجویز میشده است. با ما همراه باشید تا به بررسی خواص و مضرات این گیاه بپردازیم.
شکرتیغال چیست؟
شکرتیغال در اثر نیش حشرهای به برگ و شاخههای گیاهی به نام خارشکر تولید میشود. به این ترتیب که پس از اینکه حشره برگ و شاخهها را نیش میزند پیله خود را نیز روی آنها تشکیل میدهد. حشره در پیله باقی مانده و خود را محبوس میکند و در بعضی موارد حشره پیله را سوراخ کرده و از آن خارج میشود. پیله حشره (شکرتیغال) که پس از نیش زدن حشره روی گیاه تشکیل میشود سفید مایل به زرد، فندقی شکل و پوشیده از تیغهای ریز میباشد.
در اغلب شکرتیغالها حشره در داخل آن نیست ولی در بعضی موارد حشره در داخل آن است. زمانی که شکر تیغال که همان پیله یا غلاف حشره است، تازه باشد کمی شیرین است ولی وقتی که کهنه باشد، شیرینی آن خیلی کم میشود و طعم نشاستهای پیدا میکند. معمولاً لارو حشره را که مولد این پیله است، شیراز تیغال و پیله را شکرتیغال مینامند.
نام های مختلف شکر تیغال
نام علمی Echinops persicus Stev. Et Fisch، نام فرانسوی Echinope، به انگلیسی از انواع Thistle، به عربی رعیالابل و به فارسی شکرتیغال، تیهال، خارشکر و در طب سنتی، شکرکه، شکر تیغال، شکر تیغار، تیغال، کک، تیغ قندک نیز نامیده میشود.
مشخصات ظاهری گیاه خارشکر
همانطور که گفته شد، شکر تیغال در اثر نیش حشرهای به برگ وشاخههای گیاهی تولید میشود. گیاهی که میزبان این حشره است، به فارسی خارشکر مینامند.
شکرتیغال چیست؟
شکرتیغال در اثر نیش حشرهای به برگ و شاخههای گیاهی به نام خارشکر تولید میشود. به این ترتیب که پس از اینکه حشره برگ و شاخهها را نیش میزند پیله خود را نیز روی آنها تشکیل میدهد. حشره در پیله باقی مانده و خود را محبوس میکند و در بعضی موارد حشره پیله را سوراخ کرده و از آن خارج میشود. پیله حشره (شکرتیغال) که پس از نیش زدن حشره روی گیاه تشکیل میشود سفید مایل به زرد، فندقی شکل و پوشیده از تیغهای ریز میباشد.
در اغلب شکرتیغالها حشره در داخل آن نیست ولی در بعضی موارد حشره در داخل آن است. زمانی که شکر تیغال که همان پیله یا غلاف حشره است، تازه باشد کمی شیرین است ولی وقتی که کهنه باشد، شیرینی آن خیلی کم میشود و طعم نشاستهای پیدا میکند. معمولاً لارو حشره را که مولد این پیله است، شیراز تیغال و پیله را شکرتیغال مینامند.
نام های مختلف شکر تیغال
نام علمی Echinops persicus Stev. Et Fisch، نام فرانسوی Echinope، به انگلیسی از انواع Thistle، به عربی رعیالابل و به فارسی شکرتیغال، تیهال، خارشکر و در طب سنتی، شکرکه، شکر تیغال، شکر تیغار، تیغال، کک، تیغ قندک نیز نامیده میشود.
مشخصات ظاهری گیاه خارشکر
همانطور که گفته شد، شکر تیغال در اثر نیش حشرهای به برگ وشاخههای گیاهی تولید میشود. گیاهی که میزبان این حشره است، به فارسی خارشکر مینامند.
- خارشکر گیاهی است چندساله با ساقهای راست به ارتفاع متوسط ۵۰ سانتیمتر و از خانواده کاسنی Compositae.
- این گیاه اغلب دارای برگهای دراز و سبز روشن با بریدگیهای عمیق، نامنظم و دندانهدار که در انتهای هر دندانه خاری دیده میشود که به صورت متناوب بر روی ساقه قرار میگیرند.
- خارشکرها به طور کلی گیاهان خارداری هستند که نوعی از آن پرورشی است و در باغها کاشته میشود.
- انتهای ساقه آن، گلدهنده و گلهای آن به طور مجتمع، کروی یا گلولهای شکل و به رنگ بنفش مایل به آبی میباشند.
- بر روی برگها و ساقه این گیاه حشرهای به نام خزوکک زندگی میکند. این حشره در دوره ای از زندگی خود، برای نگهداری تخمها و نوزاد، پیلهای به اندازه یک فندق میتند که به رنگ سفید است.
- نوزاد پس از آن که به حشره بالغ بدل شد، پیله را سوراخ میکند و از آن خارج میشود.
- جنس پیله این حشره که از ترشحات گیاه شکر تیغال ساخته شده ترکیبی از مواد سلولزی و نشاسته و مواد ازته و به مقدار زیاد (در حدود ۲۵ درصد)، قند مخصوصی بنام ترهالوز است و در پزشکی قدیم و در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف استفاده میشده و هم اکنون نیز کاربردهای گستردهای در داروسازی دارد.
گیاه شکرتیغال، گیاهی با خواص ویژه برای درمان سرفه
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com