خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است. هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

ASaLi_Nh8ay

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/2/20
ارسال ها
7,624
امتیاز واکنش
13,279
امتیاز
428
محل سکونت
خیابآن بَهآر | کوچه اُردی‌بهشت | پِلآکِ 1
زمان حضور
82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
بیماری رفلاکس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دستگاه گوارش است. این مشکل در دوران شیر‌خوارگی به خصوص تا سن سه ماهگی بسیار شایع است و افزایش سن موجب کاهش رفلاکس معده شده و به مرور این حالت از بین می‌رود اما در تعدادی از کودکان منجر به آسم کودکی، نرمی حنجره و حملات مکرر لارنژیت (خروسک) و زخم‌های ناحیه انتهای مری می‌شود.


ترش کردن معده یا رفلاکس چیست؟

در قسمت بالایی معده و در محل اتصال مری به معده دریچه‌ای وجود دارد که به صورت طبیعی باید بسته باشد و تنها هنگام ورود غذا از مری باز شود. در افراد مبتلا به رفلاکس این دریچه یا کاملا بسته نمی‌شود و یا در شرایط خاصی باز شده و محتویات معده به مری وارد می شود.

در این حالت در اثر مرور زمان به دلیل اسیدی بودن و وجود آنزیم‌های مختلف در محتویات معده، جداره مری می‌تواند دچار آسیب‌های جزئی یا شدید شود. حالت شدید ریفلاکس GERD نامیده می‌شود. آسیب‌ها حاصل از ریفلاکس در مری می‌تواند موجب سوزش و درد در ناحیه بالای شکمشود. محل درد و شدت آن به شکلی است که گاهی با دردهای قلبی اشتباه گرفته می ‌شوند.


علائم رفلاکس چیست؟

با شناخت نشانه های رفلاکس و بازگشت اسید معده می‌توان زودتر برای درمان اقدام کرد. علائم و نشانه های رفلاکس عبارتند از:
  1. درد در قفسه سـ*ـینه و پشت قلب: که می‌تواند نشانه شروع آسیب به مری باشد.
  2. ترش شدن و بوی بد دهان: گاهی محتویات معده تا دهان بالا آمده و موجب ترش شدن و بوی بد دهان می‌شود. این حالت به دلیل اسیدی شدن دهان می‌تواند شدیدا به مینای دندان‌ها آسیب وارد کند.
  3. درد و سوزش سر دل: تخریب جداره مری می‌تواند موجب درد و سوزش در ناحیه بالای شکم شود.
  4. افزایش بزاق: یکی از علائم به ظاهر بی ربط با ریفلاکس، افزایش بزاق دهان در افراد مبتلا به ریفلاکس است. این حالت در واکنش به اسید معده توسط واگ ایجاد می‌شود
  5. التهاب ریه: در حالت های شدید ریفلاکس، ممکن است علاوه بر ورود اسید به مری بخش کوچکی از آن به ریه ها برسد که در این صورت موجب التهاب ریه و یا عفونت ریوی شود.
  6. سوء هاضمه و مشکلات هضم غذا: وجود ریفلاکس می‌تواند مانع از عملکرد صحیح دستگاه گوارش شود و هضم غذا را با مشکل مواجه کند.
  7. نفخ و آروغ زدن: نفخ معده هم می‌تواند یکی از علل رفلاکس و هم از عوارض رفلاکس معده باشد.
  8. سیری بیش از حد: وجود گاز در معده و ورم معده می‌تواند احساس سیری بیش از حد در ما ایجاد کند.
  9. تهوع: گاهی رفلاکس به حدی شدید است که موجب تهوع می شود.
  10. سرفه های خشک: این حالت به علت آسیب و علاقه‌مند ناحیه گلو ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه رفلاکس باشد.
  11. گرفتگی و خشکی صدا: این حالت در اثر علاقه‌مند تارهای صوتی به وجود می‌آید که نشانه آسیب یا علاقه‌مند ناحیه گلو و حلق است
منبع: درمانکده


۱۱ علامت و نشانه رفلاکس

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا