خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,171
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
به نام خدا
شهرستان سَلماس (شاپور پیشین) یکی از شهرستان‌هایاستان آذربایجان غربی ایران است که در قسمت شمالی این استان قرار دارد که از شمال به خوی و از جنوب به ارومیه و از شرق به دریاچه ارومیه و طسوج و از مغرب به مرز ایران و ترکیه منتهی می شود. این شهرستان در ۸۵ کیلومتری شمال ارومیه در مسیر راه های اصلی ارومیه-خوی و ارومیه-تبریز قرار گرفته است. مرکز این شهرستان شهر سلماس است. این شهرستان به دو بخش کوهسار و مرکزی تقسیم شده‌است. مرکز بخش کوهسار شهر کتبان و مرکز بخش مرکزی شهر سلماس است. شهر سلماس در منطقه دشتی واقع شده و رودخانه زولاچای از ۳ کیلومتری جنوب شهر عبور می‌کند و آب و هوای آن در قسمت های مرزی و کوهستانی و در سایر نقاط معتدل و خنک است. جمعیت شهرستان سلماس با حومه بیشتر از ۳۵۰هزار نفر است.
تاریخچه سلماس:
با توجه به آخرین یافته های باستانی تاریخ سکونت انسان در منطقه سلماس به بیش از ۱۲ هزار سال قبل می رسد. کشف نشانه هایی از سکونت انسان های غارنشین در اطراف روستای آجواج از جمله این نشانه ها می باشد که گویای سکونت بشر در این منطقه از آذربایجان در هزاران سال قبل است. امروزه به مدد تحقیقات علمی ما درک کاملی از مراحل پیدایش انسان در منطقه سلماس،مراحل غارنشینی و مرحله ایجاد نخستین شهر های بزرگ باستانی داریم. علاوه بر سکونت مردمان باستانی بومی( التصاقی زبان مانند: آرتتا،قوتی ها،لولوبی ها،اورارتورها،مادهاو...) همواره سلماس را به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی خود مکانی برای مهاجرت دیگر مردمان نواحی شمالی-کوه های اورال و آلتای مهاجرت کرده اند. برخی از این مهاجران در این منطقه ماندگار شده و برخی دیگر بعد ها به مناطق جنوبی تر و به خصوص بین النهرین مهاجرت کردند. سومری ها از جمله ملل التصاقی زبان بودند که پس از سکونت در منطقه سلماس و برخی نقاط آذربایجان بعد ها به بین النهرین مهاجرت کرده و تمدن عظیم سومری را پایه گذاری نمودند. نشانه های سکونت سومریان در سلماس وجود دارد.این منطقه در زمان هخامنشیان زاروَند یا زروند بوده و کاوش‌های تپه بیان تاریخچه دوران مادی سلماس را روشن می‌سازد.[۴]
منبع: ویکی پدیا_دانشنامه آزاد


معرفی شهرستان سلماس

 
  • تشکر
Reactions: Z.A.H.Ř.Ą༻

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,171
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
برخی از آثار تاریخی سلماس:
نقش برجسته معروف به خان تختی که در جنوب شرقی سلماس در ۱۶۶ کیلومتری جاده اصلی سلماس به ارومیه و بر روی کوه های معروف به پیر چاووش کنده شده است. کتیبه مربوط به تصرف پس از ۳۰ سال مقاومت قوای آذربایجان در مقابل ارتش ساسانی میسر گردید. ۲ سواره و ۲ نفر پیاده مجموعه نقوش این حکاکی را تشکیل می‌دهند که بر اساس اسناد تاریخی این سواره ها اردشیر و پسرش هستند. کمی بالاتر از دماغه کوهی که این نقش بر روی آن حکاکی شده است و در قله کوه یکی از قلعه های معروف سلماس یا همان قلعه اورارتویی خان تختی قرار گرفته است. پله های تراشیده شده در دامنه شرقی کوه که تا قلعه آن امتداد یافته اند از جمله اندک بقایای این قلعه باستانی با عمری بیش از ۳۰۰۰ سال را تشکیل می‌دهند.
آجواج،نقاشی های مربوط به انسان های اولیه
نقاشی های سنگی مربوط به انسان های اولیه و غارنشین که شامل نقوشی از انواع حیوانات نظیر قوچ،اسب و بز های کوهستانی هستند بر روی صخره هایی در ۱۶ کیلومتری جنوب غربی سلماس و نزدیکی روستای آجواج واقع شده‌اند. در پایین این نقوش دره ای مربوط به یکی از شاخه های رود زولا جاری است. در اصل این نقوش در داخل غاری مربوط به هزاره های قبل کشیده شده بود که امروزه بر اساس عوامل طبیعی سقف این غار فرو ریخته و تخته سنگ های مربوط به این غار در دامنه کوه وجود دارد. مطالعات علمی بر روی قدمت این نقاشی ها و برخی خطوط صورت نگرفته است اما با توجه به نقوش و تاریخ گذر انسان ها از غارنشینی به تشکیل دهکده ها و آذربایجان و به خصوص منطقه سلماس حداقل قدمت این آثار به بیش از ۱۱ هزار سال قبل بر می‌گردد.
قلعه قارنی تاریخ
این قلعه بر روی کوهی معروف به اوچ قارداش (سه برادر) قرار گرفته است. وجود ۳ شیار بزرگ بر روی ضلع شمالی کوه دليل اين نام‌گذاری می باشد. این قلعه یکی از بزرگترین قلعه های سلماس می باشد که شامل محوطه ای وسیع با مجموعه سازه‌های حکومتی می باشد. بر اساس یافته های باستان شناسی قلعه می‌تواند همان ارگ حکومتی شهر اولخوی اورارتویی یا همان سارادوری خوردا باشد. از بقایای این قلعه عظیم می توان به دو دخمه مستطیل شکل ( آرامگاه ) کنده شده در دل سنگ و دو دخمه کوچکتر، پله های سنگی قلعه، بقایای دیوار و اطاق های قلعه اشاره نمود. بزرگی آرامگاه های قلعه که در دل کوه کنده شده اند هر بیننده ای را به تعجب وا می‌دارد. دسترسی و مشاهده نزدیک این قلعه نیاز به پیاده روی طولانی و آشنایی نسبی به فنون کوهنوردی دارد. قلعه در جنوب غربی سلماس قرار گرفته است و از طریق جاده سلماس،هفتوان،اولق،ملحم قابل دسترسی دارد.
منبع: ویکی پدیا_دانشنامه آزاد


معرفی شهرستان سلماس

 
  • تشکر
Reactions: Z.A.H.Ř.Ą༻

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,171
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
زنجیر قلعه سلماس:
این قلعه در جنوب سلماس و در جنوب غربی روستای تمر، بر روی کوهی منفرد قرار دارد و از جمله قلعه های مشهور سلماس به حساب می‌آید که علت آن هم مربوط می‌شود به وجود دیوارهای عظیم محافظ قلعه. این دیوارهای سنگی با استفاده از تخته سنگ های عظیم و بدون کوچکترین ملاتی ساخته شده اند. دیوار ها که قدمت آن‌ها به بیش از ۳۰۰۰ سال قبل بر می گردد پس از گذر این همه سال همچنان بصلابت خود باقی هستند. امروزه در برخی از قسمت‌های قلعه ارتفاع بقایای این دیوارها به بیش از ۲ متر نیز می رسد. دخمه نیم دایره ای شکل و راه روی کنده شده در سنگ نیز از جمله بقایای امروزی قلعه به حساب می‌آید. دستیابی و بازدید از این قلعه از طریق پیاده روی از روستای تمر تا دامنه کوه امکان پذیر می باشد. این پیاده روی حدود ۳۰ دقیقه به طول می انجامد که مناظر بهاره در طول راه بر جذابیت قلعه می افزاید.
قلعه میناس:
این قلعه در ۱۶ کیلومتری جنوب غربی سلماس و در کنار جاده اصلی سلماس به ارومیه بر روی رشته کوه های معروف به پیر چاووش ساخته شده است. این قلعه از مجموع قلعه های اورارتویی سلماس به حساب می‌آید که قدمتی بیش از ۳۲۰۰ سال دارد و شامل ۲ برج وردی اصلی، دخمه های سنگی و بقایای ساختمان اصلی است.
خان گولی کهنه شهر:
گول کهنه شهر که به نام خان گولی نیز مشهور است یکی از سازه های آبیاری باستانی سلماس و مربوط به تمدن درخشان مردمان اورارتو می باشد. این گول یا همان دریاچه مصنوعی از جمله سیستم‌های آبیاری قدیمی و باستانی است که تا به امروز پس از گذشت بیش از ۲۸۰۰ سال همچنان مورد استفاده قرار می گیرد. در سال ۱۳۴۰ تعمیراتی بر روی این گول انجام گرفت. آب در فصول پر باران در این دریاچه مصنوعی ذخیره شده و در ماه‌های تابستان این ذخایر برای امور کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. قلعه ای معروف به قارچی بک نیز در ضلع جنوب غربی اين دریاچه مصنوعی وجود داشت که در حین ایجاد عملیات سد سازی بر روی رودخانه دریک از بین رفت.
کلیسای باستانی درشک:
این کلیسا که در رورستای درشک (دیریش) قرار دارد یکی از کلیساهای باستانی سلماس و احتمالا متعلق به دوران مغول و دارای معماری بسیار زیبا با سنگلاشه که بقایای ستون ها،محراب و دو اطاق آن تا به امروز باقیمانده است.
منبع: ویکی پدیا_دانشنامه آزاد


معرفی شهرستان سلماس

 
  • تشکر
Reactions: Z.A.H.Ř.Ą༻

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,171
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
کلیسا و سالن تئاتر هفتوان در ۳ کیلومتری جنوب غربی سلماس قرار گرفته است.
کلیسای آشوری خسرو آباد در ۵ کیلومتری جنوب غربی سلماس و در روستای خسرو آباد قرار گرفته است.
آقا مسجدی ( مسجد آقا ) در جنوب شرقی سلماس قرار دارد و بنای اصلی این مسجد که متعلق به دیلمان قدیم یا همان مرکز ولایت سلماس بود در زلزله سال ۱۳۰۹ به کلی توسط زلزله ویران گردید که در دهه های اخیر و در همان مکان اصلی خود به سبک اولیه تجدید بنا شد.
حمام تاریخی شیخ (شیخ حمامی) واقع در خیابان سوره ای یکی از اولین بنا های ساخته شده در سلماس فعلی است که پس از زلزله سال ۱۳۰۹ بنا گردید.
جاذبه‌های طبیعی شهر سلماس
آبشار طبیعی خورخورا در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی سلماس قرار دارد که از طریق جاده سلماس به روستای تمر شور گول قابل دسترس است. آبشار در کنار جاده آسفالته سلماس به سِئرو (سِرو) قرار دارد.
دره حه تَم (حاتم) این دره سرسبز در ۲۵ کیلومتری جاده سلماس به ارومیه قرار دارد و به وسیله راهی فرعی از کنار جاده می توان به این مکان رسید. دره دارای محیطی پوشیده از درختان گردو و بادام و چشمه می باشد.
آب گرم معدنی روستای ایسسی سو که در فاصله ۲۵ کیلومتری جاده سلماس به ارومیه وجود دارد یکی از مشهورترین آب های گرم معدنی سلماس است که در تعدادی از سفرنامه‌ها از خاصیت شفا دهندگی آن صحبت به میان آمده است. زیارتگاهی هم به نام انس در این روستا قرار دارد.
آب گرم معدنی روستای دریک که آب دارای املاح معدنی آن باعث شده است مناظر آهکی زیبایی در اطراف چشمه ایجاد شود، در شمال غربی سلماس قرار دارد.
غار نمکی چوبانلو، رود زولا،باغات سیب اطراف شهر، دامنه کوه های پیر چاووش و میناس نیز از سایر اماکن تفریحی و طبیعی سلماس به حساب می آیند.
مردم
بیشتر مردم شهرستان سلماس به زبان ترکی آذربایجانی و عده ای متوسط کردی کرمانجی و عده کمی ارمنی سخن می‌گویند[۵][۶][۷][۸][۹][۱۰][۱۱] عشایر و کوچ نشینان این منطقه عمدتاً از تبار طوایف کره سنی هستند.[۱۲] عده‌ای از یهودیان هم تا سدهٔ بیستم در این منطقه زندگی می‌کردند.[۱۳][۱۴]
براساس سرشماری جمعیت سال ۱۳۹۵ جمعیت شهرستان سلماس بالغ بر ۱۹۶۵۴۶ می‌باشد، که از این تعداد ۱۰۰۸۱۷ مرد و ۹۵۷۲۹ نفر زن می‌باشند.
تقسیمات کشوری
تقسیمات کشوری این شهرستان، بنابرآنچه در نتایج آمارگیری سرشماری سال ۱۳۸۵ کل کشور آمده‌است، بر حسب بخش، شهر، دهستان و روستا به شرح زیر است:
بخش‌ها
بخش مرکزی
بخش کوهسار
شهرها
شهر سلماس
شهر تازه شهر
دهستان‌ها
دهستان‌های بخش مرکزی
دهستان زولاچای (مرکز دهستان ملحم)
دهستان کره‌سنی (مرکز دهستان سیلاب)
دهستان کناربروژ (مرکز دهستان تمر)
دهستان لکستان (مرکز دهستان قره‌قشلاق)
دهستان‌های بخش کوهسار
دهستان چهریق (مرکز دهستان چهریق علیا)
دهستان شپیران (مرکز دهستان دلزی)
دهستان شناتال (مرکز دهستان کوزه‌رش)
منبع: ویکی پدیا_دانشنامه آزاد


معرفی شهرستان سلماس

 
آخرین ویرایش:

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,171
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
موقعیت و جغرافیا
سلماس مرکز شهرستان در ۳۸ درجه، ۱۲ دقیقه شمالی و ۴۴ درجه و ۴۶ دقیقه و ۴۰ ثانیه شرقی در استان آذربایجان غربی واقع شده‌است.[۱۳]
سلماس در شمال شهر ارومیه و در کنار مرزهای ایران و ترکیه و ساحل دریاچه ارومیه واقع است.[۱۴] سلماس از شرق به دریاچه ارومیه و از غرب به مرز ایران و ترکیه محدود است، از شمال به شهرستان خوی، از جنوب به شهرستان ارومیه محدود می‌شود.[۱۵]
فاصله سلماس از ارومیه ۹۵ کیلومتر، از همسایه شمالی، خوی ۴۵ کیلومتر، همسایه‌های شرقی شبستر و تسوج به ترتیب ۹۰ و ۵۵ کیلومتر می‌باشد. سلماس از طریق جاده گونئی با تبریز ارتباط دارد. این جاده در حدود ۱۶۰ کیلومتر طول دارد. از طریق راه‌آهن سلماس به تبریز، تهران، آنکارا، استانبول و سوریه می‌توان مسافرت کرد. ایستگاه قره تپه سلماس محل استقرار گمرک می‌باشد. مسافرین استانبول و سوریه امور گمرکی خود را در اینجا انجام می‌دهند.
فرودگاه‌های ارومیه و خوی در ۸۰ و ۲۵ کیلومتری سلماس قرار دارد. در سالهای اخیر اسکله سلماس به نام بره در دریاچه ارومیه فعال بوده ولی اینک فعالیت چندانی ندارد.
منطقه زلزله خیز:
در۶ اردیبهشت ۱۳۰۹ خورشیدی زمین‌لرزه‌ای به مقیاس ۷٫۹ ریشتر[۲۰] این شهر را که دیلمقان هم نامیده می‌شد، ویران می‌کند. با تصویب مجلس شورای ملی در هفدهم تیر ۱۳۰۹ یک میلیون متر مربع اراضی روستای اهرنجان که ملک خالصه (دولتی) بود به شهرداری سلماس داده می‌شود تا شهر جدیدی در آن ساخته شود.[۲۱] شهر جدید سلماس در کنار ویرانه‌های دیلمقان، با اصول شهرسازی مدرن، و با ایمنی بالایی (نقشه خیابان کشی شطرنجی) دوباره بنا می‌شود و نام شاهپور[۲۲](به‌طور مخفف شاپور گفته می‌شد) به خود می‌گیرد. پس از انقلاب نام این شهر به سلماس برگشت پیدا می‌کند.
تاریخ سـ*ـیاسی:
این شهر در دوران مشروطه یکی از مراکز اصلی فعالیت مشروطه خواهان بوده‌است. سلماس یکی از معدود شهرهای آذربایجان بود که همه ساکنان آن مشروطیت را قبول داشته و شهیدانی همچون حیدرخان عمواوغلی و سعید سلماسی از پیشتازان جنبش مشروطه ایران بوده‌اند.
منبع: ویکی پدیا-دانشنامه ازاد


معرفی شهرستان سلماس

 

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,171
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
پیشینه
جایگاه سلماس در نقشهٔ استان آذربایجان در دورهٔ خلفای عباسی.
نام سلماس در نقشه آذربایجان، اران و ارمنستان در کتاب مسالک‌الممالک ترسیم شده توسط اصطخری
نام سلماس در نقشه آذربایجان، آران و ارمنستان در کتاب صورة الارض ترسیم شده توسط ابن حوق
بر اساس مطالعات باستان‌شناسی که از تپه‌های محدوده شهر سلماس به عمل آمد، قدمت تمدنی این منطقه به حدود نه هزار سال قبل (هفت هزار سال قبل از میلاد) می‌رسد و اولین قوم مشخص در سلماس اقوام سومری بوده‌اند.[۴]
برخی معتقدند شهر اولهو یا اولخو پایتخت دوم حکومت اورارتوییان همان سلماس است.[۹]
امروزه محققین دخمه‌های موجود در «قارنی یاریق»، «هؤدر»، «دئریک»، «زنجیر قالا» و چهریق و آثار مختلف قلعه‌های خان تختی، کاظم داشی «گؤیرچین قالا» را آثار اورارتویی می‌دانند.
بلاذری جغرافی‌دانی است که در زمان فتح موصل به سال ۲۰ هجری به سلماس اشاره می‌کند و آن را در کنار شهرهای ارومیه و خوی نام می‌برد.[۱۶]
ابن حوقل به سال ۳۶۸ هجری در کتابش صورة الارض از سلماس نام برده و آن را شهری متوسط، زیبا و شهری آباد و پر نعمت توصیف می‌کند.[۱۶]
مقدسی در کتابش احسن التقاسیم به سال ۳۷۵ هـ. ق سلماس را شهر زیبا با بازارهای متعدد معرفی می‌کند و به مسجد جامع این شهر که از سنگ ساخته شده‌است، اشاره می‌کند.[۱۶](محل این مسجد بین امام‌زاده و ساری مسجد بوده که آثار آن هنوز هم باقی است)
مقدسی به حضور کردهای هذبانی و سکونت آن‌ها در این منطقه اشاره می‌کند[۱۷] برخی از مورخان، روادیان را نیز شاخه‌ای از کردهای هذبانی دانسته‌اند[۱۸] روادیان در واقع عشایر عرب مهاجر به منطقه بودند که در دوره اسلامی در این مناطق سکونت گزیدند و فرزندان هندوایرانی زبان شده آن‌ها بعداً در طی قرون ۱۰ و ۱۱ میلادی نقش پر رنگی در بخش‌هایی از آذربایجان و ارمنستان ایفا کردند.[۱۸]
در دروه ایلخانان مغول آذربایجان به دلیل مرکزیت و اهمیتی که برای امپراتوری داشت، توسعه روزافزونی پیدا کرد و شهر سلماس همانند دیگر مناطق آذربایجان توسعه و آبادانی فراوان یافت.[۱۶]
حبیب زاهدی در کتاب بررسی و تحقیق دربارهٔ شاهپور آذربایجان بیان می‌کند، آنچکه درباره با سلماس در نوشته‌های تاریخ‌نگارهای اسلامی آمده، در واقع ارتباط با کهنه شهر دارد که در دوره قاجاریه این شهر اهمیت خود را از دست می‌دهد و در طی تحولات بعدی منطقه دیلمقان که در نزدیکی سلماس قدیمی واقع بوده‌است در اثر موقعیت مناسب و ممتاز طبیعی و جغرافیایی خود، رو به توسعه و گسترش می‌یابد.[۱۶] در کتاب جغرافیای تاریخی گیلان و مازندران و آذربایجان به دیلمقان اشاره می‌شود، دیلمقان آبادی جدیدی است که به فرمان امیر خان قاجار از بستگان فتحعلی شاه احداث گردید و کهنه شهر نیز در یک فرسخی آن واقع شده‌است[۱۶] در سال ۱۳۰۹ خورشیدی زمین لرزه‌ای به مقیاس ۷٫۲ ریشتر این شهر را که دیلمقان نامیده می‌شد ویران می‌کند.[۱۹] شهر جدید سلماس در کنار ویرانه‌های دیلمقان، با اصول شهرسازی مدرن، و با ایمنی بالایی (نقشه خیابان کشی شطرنجی) دوباره بنا می‌شود و نام شاپور به خود می‌گیرد.
ملک‌زاده نویسنده کتاب تاریخ ۱۰ هزار ساله سلماس بیان می‌کند با توجه به اینکه پس از زلزله دیلمقان و شهر به‌طور کامل و صد در صدی تخریب شده بود، لزوم احداث شهر جدید بجای آوار برداری مورد توجه قرار گرفت و شهر جدید سلماس در کنار ویرانه‌های دیلمقان، با اصول شهرسازی مدرن، و با ایمنی بالایی (نقشه خیابان کشی شطرنجی) دوباره بنا گردید.[۱۹]
سلماس تنها شهر شطرنجی استان آذربایجان غربی و اولین شهر شطرنجی ایران به‌شمار می‌رود که بعد واقعه زلزله ۱۳۰۹ دیلمان، سلماس جدید به صورت شهرسازی مدرن در محل فعلی احداث گردید.[۱۹] از شهرهای معروف خارجی و مدرن که به این شیوه احداث و گسترش یافته‌اند، شهر لس آنجلس آمریکا و شهر تورنتو در کانادا می‌باشد.
منبع: ویکی پدیا-دانشنامه ازاد


معرفی شهرستان سلماس

 
آخرین ویرایش:

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,171
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
جاذبه‌های گردشگری
از جمله مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری سلماس می‌توان به آبشار خور خورا، کلیساهای هفتوان، قلعه چهریق، قلعه قارنی یاریق، درّه زولاچای، تالاب چیچک، درّه تمر، آب گرم ایستی‌سوو سنگ نگاره خان تختی را نام برد.
  • کلیساهای هفتوان
این کلیسا در محدوده شهر سلماس در روستایی به همین نام واقع شده‌است. قدمت این کلیسا به حدود ۴۰۰ سال پیش و اواخر دوره صفوی می‌رسد که در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰شمسی با شمارهٔ ثبت ۴۸۴۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
  • حمام شیخ
حمام شیخ با بهره‌مندی از معماری سنتی ایرانی، تنها اثر باقیمانده از معماری حمام‌های سنتی در سلماس است و در سال ۱۳۷۹ به شماره ۳۴۷۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.[۲۴][۲۵] این بنا بعد از ثبت در فهرست آثار ملی، تبدیل به مجموعه فرهنگی و هنری شده‌است و به عنوان نمایشگاه آثار مردم‌شناسی استفاده می‌شود.
  • تپه اهرنجان
تپه اهرنجان یا گول تپه‌سی به عنوان یکی از نخستین سکونتگاه‌های بشری در ایران شناخته می‌شود و ظرفیت منحصربفردی برای مطالعات و کاوش‌های باستان‌شناسی دار
  • کتیبه سنگی خان تختی
کتیبه سنگی خان تختی سلماس یکی از کتیبه‌های مهم تاریخی کشور مربوط به دوره ساسانیان است که در ۱۵ کیلومتری محور سلماس ارومیه بر روی کوه پرچاوش، حجاری شده‌است.[۲۷][۲۸] این اثر تاریخی در سال ۱۳۴۷ به شماره ۱۶۱ به عنوان یکی از آثار ارزشمند تاریخی آذربایجان غربی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌است و تنها یادگار دوره ساسانیان در شمال غرب ایران می‌باشد.[۲۸] این اثر مربوط به اوایل پادشاهی ساسانیان بوده و تاریخ ایجاد آن قرن سوم میلادی (سال ۲۳۸ میلادی) می‌باشد.[۲۹] سنگ‌نگاره خان‌تختی یادگار یکی از پیروزی‌های ایرانیان بر رومیان است و در آن اردشیر پاپکان و ولیعهدش شاپور یکم تصویر شده‌است که در بازگشت از فتح ارمنستان و پیروزی بر سپاهیان روم، دو تن از حکمرانان ارمنی محلی، هدایایی به ایشان تقدیم می‌کنند.
  • آبشار خورخور
آبشار خورخور در فاصله ۲۲ کیلومتری جنوب سلماس و داخل دره‌ای زیبا واقع شده‌است.[۳۱]
  • دره تمر
دره تمر از مناطق خوش آب و هوای سلماس بوده و تفرجگاه اصلی مردم و مسافران سلماس محسوب می‌شود که در جاده هشتیان که به چمن زارهای دامنه کوه پیر چاوش و زولا ختم می‌شود.[۳۲]
  • آب گرم ایستی‌سو
روستای ایستی‌سو با طبیعت زیبا و آب‌وهوای مطلوب در حومه سلماس واقع شده‌است، در کنار دیدنیهای طبیعی این روستا، وجود چشمه آبگرم طبیعی با خواص درمانی بر محبوبیت آن افزوده‌است.[۳۳]
  • قلعه چهریق
  • ساحل تفریحی و گردشی دریاچه ارومیه
  • امامزاده کهنه شهر
  • آبشار تمر
  • قلعه قارنی‌یاریق واقع در روستای آجواج
  • دره زولا چای
  • تالاب چیچک
  • تالاب آق زیارت
  • سنگ نگاره خان‌تختی
  • تپه مغانجوق[۳۴]
  • زنجیرقلعه تمر
  • قلعه روستای هدر در نزدیکی روستای بزرگ سیلاب
  • ترابری:
    پایانه مسافربری سلماس:
    پایانه مسافربری سلماس روزانه به شهرهای خوی - تبریز- تهران ارومیه سرویس مستقیم دارد.
    سلماس الی رغم توریستی بودن فاقد فرودگاه و ناوگان حمل ونقل مناسب است
    ایستگاه راه‌آهن سلماس
    یکی از نواحی چهارده‌گانهٔ راه‌آهن ایران است. مسیر راه‌آهن ایران - اروپا و ایستگاه راه‌آهن سلماس در منطقه ویژه اقتصادی سلماس سکوی پیشرفت و مکانی امن برای سرمایه‌گذاران است؛ که در جاده سلماس به خوی واقع شده‌است.
    منابع معدنی و طبیعی
    سلماس دارای منابع بسیاری می‌باشد از جمله:
    ۱-معادن طلا
    ۲-معادن مرمر
    ۳-معادن کالیفورنیوم
    ۴-آپاتیت
    ۵-باریت
    ۶-بیوتیت
    ۷-اپیدوت
    ۸-هماتیت
    ۹-ایلمنیت
    ۱۰-مگنتیت
    ۱۱- فلوگوپیت
    ۱۲-زیرکن
    ۱۳-شئلیت
  • منبع: ویکی پدیا-دانشنامه ازاد


معرفی شهرستان سلماس

 
آخرین ویرایش:

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,171
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع

منبع: ویکی پدیا-دانشنامه ازاد


معرفی شهرستان سلماس

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا