- عضویت
- 6/2/20
- ارسال ها
- 7,624
- امتیاز واکنش
- 13,279
- امتیاز
- 428
- زمان حضور
- 82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
بیماری عدم تحمل لاکتوز چیست؟
افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز (lactose intolerance) قادر به هضم کامل قند شیر یا لاکتوز نیستند. در نتیجه، آنها بعد از غذا خوردن یا آشامیدن فرآوردههای لبنی دچار اسهال، گاز و نفخ میشوند. عدم تحمل لاکتوز که گاهی عدم جذب لاکتوز (lactose malabsorption) نامیده میشود، معمولاً بی خطر است اما گاهی علائم آن ناخوشایند و آزار دهنده خواهد بود.
تولید مقدار کم آنزیم لاکتاز در روده کوچک معمولاً مسئول بروز عدم تحمل لاکتوز است. از طرفی دیگر گاهی فرد با مقدار کمی آنزیم لاکتاز هم قادر است تا فرآوردههای لبنی را هضم کند. اما اگر سطح آنزیم لاکتاز بسیار ناچیز باشد، فرد بعد از خوردن و آشامیدن فرآوردههای لبنی علائم عدم تحمل لاکتوز را نشان خواهد داد.
علائم عدم تحمل لاکتوز
علائم و نشانههای عدم تحمل لاکتوز معمولاً بین ۳۰ تا دو ساعت بعد از خوردن و یا آشامیدن غذاهای حاوی لاکتوز ایجاد میشود. علائم و نشانهها شامل:
برای عدم تحمل لاکتوز چه هنگام باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر مرتب بعد از خوردن فرآوردههای لبنی به علائم عدم تحمل لاکتوز دچار میشوید و اگر نگران هستید که در صورت قطع مصرف این مواد به کمبود کلسیم دچار میشوید یا خیر، باید با پزشک مشورت کنید
چرا به بیماری عدم تحمل لاکتوز میشویم؟
عدم تحمل لاکتوز زمانی رخ میدهد که روده کوچک به اندازه کافی آنزیم لاکتاز برای هضم قند شیر یا لاکتوز را تولید نمیکند. به صورت طبیعی، لاکتاز، قند شیر را به دو قند ساده گلوکز و گالاکتوز تبدیل میکند. این دو قند ساده از طریق دیواره روده کوچک جذب خون میشوند.
اگر مقدار لاکتاز کافی نباشد، لاکتوز موجود در غذا به جای اینکه تجزیه شده و جذب خون شود، به سمت روده بزرگ حرکت میکند. در روده بزرگ، باکتریهای معمول و طبیعی دستگاه گوارشی با لاکتوز هضم نشده برخورد کرده و این رویا رویی باعث بروز علائم عدم تحمل لاکتوز خواهد شد.
انواع عدم تحمل لاکتوز
عدم تحمل لاکتوز سه نوع دارد و در هر نوع عوامل متفاوت و مختلفی باعث بروز عدم تحمل لاکتوز خواهد شد
عدم تحمل لاکتوز اولیه
افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز اولیه، که شایعترین نوع این عارضه هم به شمار میرود، در آغاز زندگی مقدار کافی و مناسبی از لاکتاز را تولید میکنند. نوزادان که همهی مواد مغذی مورد نیاز خود را از شیر میگیرند به لاکتاز نیاز دارند.
زمانی که کودکان شیر ماده را با مواد غذایی دیگر جایگزین میکنند، مقدار لاکتاز تولید شده به صورت طبیعی پایینتر میرود. این مقدار هنوز به حد کافی و مورد نیاز برای گوارش مواد لبنی مصرفی فرد بزرگسال است. در عدم تحمل لاکتوز اولیه اما مقدار لاکتاز تولید شده در بزرگسالی به حد زیادی کاهش مییابد و بنابراین گوارش مواد لبنی به سختی ممکن خواهد بود.
عدم تحمل لاکتوز ثانویه
این نوع از عدم تحمل لاکتوز زمانی رخ میدهد که تولید لاکتاز در روده کوچک بعد از بیماری، آسیب و یا جراحی کاهش پیدا کند. بیماریهایی که در بروز عدم تحمل لاکتوز ثانویه نقش دارند، عبارتند از:
منبع: دکتر دکتر
افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز (lactose intolerance) قادر به هضم کامل قند شیر یا لاکتوز نیستند. در نتیجه، آنها بعد از غذا خوردن یا آشامیدن فرآوردههای لبنی دچار اسهال، گاز و نفخ میشوند. عدم تحمل لاکتوز که گاهی عدم جذب لاکتوز (lactose malabsorption) نامیده میشود، معمولاً بی خطر است اما گاهی علائم آن ناخوشایند و آزار دهنده خواهد بود.
تولید مقدار کم آنزیم لاکتاز در روده کوچک معمولاً مسئول بروز عدم تحمل لاکتوز است. از طرفی دیگر گاهی فرد با مقدار کمی آنزیم لاکتاز هم قادر است تا فرآوردههای لبنی را هضم کند. اما اگر سطح آنزیم لاکتاز بسیار ناچیز باشد، فرد بعد از خوردن و آشامیدن فرآوردههای لبنی علائم عدم تحمل لاکتوز را نشان خواهد داد.
علائم عدم تحمل لاکتوز
علائم و نشانههای عدم تحمل لاکتوز معمولاً بین ۳۰ تا دو ساعت بعد از خوردن و یا آشامیدن غذاهای حاوی لاکتوز ایجاد میشود. علائم و نشانهها شامل:
- حالت تهوع و برخی اوقات استفراغ
- پیچ خوردگی شکم و معده
- نفخ
برای عدم تحمل لاکتوز چه هنگام باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر مرتب بعد از خوردن فرآوردههای لبنی به علائم عدم تحمل لاکتوز دچار میشوید و اگر نگران هستید که در صورت قطع مصرف این مواد به کمبود کلسیم دچار میشوید یا خیر، باید با پزشک مشورت کنید
چرا به بیماری عدم تحمل لاکتوز میشویم؟
عدم تحمل لاکتوز زمانی رخ میدهد که روده کوچک به اندازه کافی آنزیم لاکتاز برای هضم قند شیر یا لاکتوز را تولید نمیکند. به صورت طبیعی، لاکتاز، قند شیر را به دو قند ساده گلوکز و گالاکتوز تبدیل میکند. این دو قند ساده از طریق دیواره روده کوچک جذب خون میشوند.
اگر مقدار لاکتاز کافی نباشد، لاکتوز موجود در غذا به جای اینکه تجزیه شده و جذب خون شود، به سمت روده بزرگ حرکت میکند. در روده بزرگ، باکتریهای معمول و طبیعی دستگاه گوارشی با لاکتوز هضم نشده برخورد کرده و این رویا رویی باعث بروز علائم عدم تحمل لاکتوز خواهد شد.
انواع عدم تحمل لاکتوز
عدم تحمل لاکتوز سه نوع دارد و در هر نوع عوامل متفاوت و مختلفی باعث بروز عدم تحمل لاکتوز خواهد شد
عدم تحمل لاکتوز اولیه
افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز اولیه، که شایعترین نوع این عارضه هم به شمار میرود، در آغاز زندگی مقدار کافی و مناسبی از لاکتاز را تولید میکنند. نوزادان که همهی مواد مغذی مورد نیاز خود را از شیر میگیرند به لاکتاز نیاز دارند.
زمانی که کودکان شیر ماده را با مواد غذایی دیگر جایگزین میکنند، مقدار لاکتاز تولید شده به صورت طبیعی پایینتر میرود. این مقدار هنوز به حد کافی و مورد نیاز برای گوارش مواد لبنی مصرفی فرد بزرگسال است. در عدم تحمل لاکتوز اولیه اما مقدار لاکتاز تولید شده در بزرگسالی به حد زیادی کاهش مییابد و بنابراین گوارش مواد لبنی به سختی ممکن خواهد بود.
عدم تحمل لاکتوز ثانویه
این نوع از عدم تحمل لاکتوز زمانی رخ میدهد که تولید لاکتاز در روده کوچک بعد از بیماری، آسیب و یا جراحی کاهش پیدا کند. بیماریهایی که در بروز عدم تحمل لاکتوز ثانویه نقش دارند، عبارتند از:
- عفونتها
- بیماری سلیاک
- رشد بیش از حد باکتریایی
منبع: دکتر دکتر
عدم تحمل لاکتوز چیست و چگونه درمان میشود؟
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com