- عضویت
- 9/10/20
- ارسال ها
- 2,829
- امتیاز واکنش
- 37,845
- امتیاز
- 368
- محل سکونت
- انتهای راهرو سمت چپ
- زمان حضور
- 60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
بسمه تعالی
"کوررنگی"
منبع:نمناک
"کوررنگی"
منبع:نمناک
افرادی که معمولا در دیدن رنگ ها مشکل دارند توانایی تشخیص بین رنگ ها را ندارند. برخی ها به اشتباه این افراد را کوررنگ می دانند اما اینگونه نیست چون در این صورت توانایی دیدن هیچ رنگی را نداشتند اما بیش از 99 درصد افراد مبتلا به این بیماری قادر به مشاهده و تشخیص رنگ ها هستند به همین خاطر است که عبارت «کمبود دید رنگی» یا «اختلال در دید رنگ» (Color Vision Deficiency) که به اختصار CVD نامیده می شود، این نقص را بهتر توضیح می دهد.
نقص در دیدن رنگها معمولا با انتقال از والدین به فرزندان و از بدو تولد وجود دارد، اگرچه گاهی اوقات ممکن است در سنین بالاتر نیز ایجاد شود.اکثر افراد خود را با این مشکل وفق می دهند زیرا به ندرت نشانه یک امر جدی است.
انواع کوررنگی
در حدود 0.5 درصد از زنان (یک نفر از هر دویست نفر) و هشت درصد مردان (یک نفر از هر دوازده نفر) مبتلا به یکی از اشکال کور رنگی هستند. افراد مبتلا به کور رنگی ممکن است در یکی از این گروه های معرفی شده در بخش بهداشت و سلامت نمناک جای داشته باشند:
Deuteranomalia یا سبز دشوار بینی:
شایع ترین نوع کور رنگی با نام سبز دشوار بینی شناخته می شود. این افراد همه چیز را به صورت رنگ پریده می بینند و به سختی قادر به تشخیص رنگ های سبز و قرمز هستند.
Protanopia یا سرخ کوری:
این افراد قادر به تشخیص رنگ قرمز نیستند و تمام سایه های رنگ های سبز و قرمز را به شکلی رنگ پریده مشاهده می کنند، البته این مسئله در مورد دو رنگ زرد و آبی صدق نمی کند. حدود یک درصد مردان تجربه ی این اختلال را دارند.
Tritanopia یا آبی کوری:
این بیماری یکی از نادرترین انواع شب کوری است و تنها 0.0001٪ زنان و مردان به این بیماری مبتلا هستند. این افراد همه چیز را متمایل به رنگ های سبز-صورتی می بینند.
MonoChromacy یا تک رنگ بینی:
این افراد همه چیز را سیاه و سفید می بینند و در کل توان مشاهده ی هیچ رنگی را ندارند. درصد بسیار اندکی از جمعیت جهان به این نوع از کور رنگی مبتلا هستند.
نشانه های نقص در تشخیص رنگ ها
بیشتر افراد مبتلا به کوررنگی، در تشخیص سایه های قرمز، زرد و سبز مشکل دارند که به نقص در تشخیص رنگ "قرمز-سبز" معروف است و تقریباً از هر 12 مرد 1 نفر و از هر200 زن 1 نفر به این مشکل مبتلا است.
نشانه فرد دچار مشکل در تشخیص رنگ:
- به سختی تفاوت بین قرمز، نارنجی، زرد، قهوه ای و سبز را تشخیص دهد.
- این رنگ ها را کسل کننده تر از آنچه برای دیگران است، ببیند.
- در تشخیص سایه های بنفش مشکل داشته باشد.
- قرمز را با رنگ سیاه اشتباه بگیرد.
- در موارد نادر، برخی افراد با رنگ آبی، سبز و زرد مشکل دارند که به نقص در تشخیص رنگ "آبی-زرد" معروف است.
مشکلات افرادی که نقص در تشخیص رنگ دارند
نقص در تشخیص رنگ معمولاً نگران کننده نیست. بیشتر افراد به مرور زمان به آن عادت می کنند. این عارضه نشانه بیماری جدی نبوده و بدتر نمی شود.
مسائل مرتبط با مشکل نقص در تشخیص رنگ :
استفاده از رنگهای مختلف در مدرسه برای کمک به یادگیری بهتر دانش آموزان، باعث ایجاد مشکلاتی برای آنها می شود.
مشکلات مربوط به طبخ غذا، مانند شناسایی کامل گوشت پخته شده یا میوه رسیده برای آنها وجود دارد.
اگر داروها به طور واضح برچسب گذاری نشده باشند این افراد دچار اشتباه می شوند.
این افراد در شناسایی هشدارها یا علائم ایمنی با مشکل مواجه می شوند.
برخی مشاغل خاص، مانند خلبانان، رانندگان قطار، برق و کنترل کننده های ترافیک هوایی، ممکن است به تشخیص دقیق رنگ نیاز داشته باشند.
درمان و زندگی با نقص در تشخیص رنگ ها
در حال حاضر درمانی برای نقص ارثی در تشخیص رنگ ها وجود ندارد، اگرچه اکثر افراد با گذشت زمان خود را با شرایط وفق می دهند.
کوررنگی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com