- عضویت
- 31/12/20
- ارسال ها
- 1,339
- امتیاز واکنش
- 18,143
- امتیاز
- 323
- محل سکونت
- دریای پیامدها
- زمان حضور
- 40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
استان سیستان و بلوچستان دارای فرهنگ خاص و تاریخی غنی است که در تمام زمینهها ازجمله آشپزی میتوان بازتاب آن را مشاهده نمود. در ادامه با کجارو همراه باشید
از آنجایی که دامپروری به صورت گستردهای در سیستان و بلوچستان رواج دارد، بنابراین شالودهی اصلی غذاهای سیستانی را گوشت تشکیل میدهد. خرما نیز درکنار گوشت به صورت وسیعی درفرهنگ غذایی مردم استان قرار دارد. با وجود همسایه بودن با پاکستان و همینطور رفت و آمد بسیار با هندیها، چاشنیهای غذایی تند چندان در فرهنگ خورد و خوراک مردم این استان رواج پیدا نکره است.
کشک زرد
کشک زرد، یکی از غذاهای سنتی استان است که مردم زابل علاقهی وافری به آن دارند. این غذا را معمولاً هنگام صبحانه و در روزهای سرد پاییز و زمستان مصرف میکنند و از آنجاییکه کشک زرد غذایی سنگین محسوب میشود، میتوان بهعنوان یک وعدهغذای کامل روی آن حساب باز کرد. کشک زرد زابلی، در واقع نوعی فرآوردهی ماستی غلاتِ است که بهطور سنتی در منطقهی سیستان، طی سالهای طولانی دستور تهیهی آن ایجاد شده و بهعنوان تغلیظ کننده بهصورت سوپ غلیظ که قابلیت هضم بالایی هم دارد، طرفداران زیادی پیداکرده است. این نوع کشک ایرانی برای تقویت حافظه، درمان ورم معده، یبوست، اسهال، فشارخون، جلوگیری از پوکی استخوان و افزایش زیبایی پوست مناسب است. مواد اصلی این غذای خوشمزه و اصیل را کشک زرد، پیاز، آب یا آب گوشت تشکیل میدهند.
اوجیزک
«اوجیزک» را میتوان در واقع همان آبگوشت محلی سیستان دانست که البته گوشت ندارد. این غذا تا حدودی شبیه اشکنه هم است. ادویهی اصلی این غذا را آچار (نوعی ادویه محلی) تشکیل میدهد. آچار خود ترکیبی از پیاز، آرد گندم و زردچوبه است که آن را به شکل خمیر دایرهای کوچک در میآورند و به نخ میکشند تا خشک شود. این ادویه در انواع آبگوشت و خورشها طعم خوبی ایجاد میکند. برای پخت اوجیزک به گوجه، روغن (ترجیحا روغن محلی)، پیاز، آب، سیبزمینی و آچار نیاز داریم. نوع دیگری از اوجیزک هم داریم که تخممرغ به آن اضافه میکنند
آبگوشت (زابلی)
آبگوشت را میتوان جزو غذاهای مشهور و سنتی ایران دانست که طرفداران بیشماری هم دارد. در واقع این غذا را بهنوعی میتوان سنتیترین غذای ایرانی برشمرد که همیشه بهانهی خوبی برای دورهمیهای خانوادگی است. آبگوشت به همراه نان سنگک، سبزیخوردن، پیاز و البته دوغ ایرانی بهنوعی نماد غذای سنتی در ایران محسوب میشود. آبگوشت سیستانی تقریباً مشابه آبگوشتهای معمول ایرانی است با این تفاوت که طعم واقعی و اصیل آن را ادویهی محلی این استان یعنی آچار میسازد. بهجز آچار که استفاده از آن برای چشیدن طعم اصیل آبگوشت زابلی واجب است، گوشت، سیبزمینی، پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجهفرنگی به همراه روغن محلی، دیگر مواد اصلی این غذای خوشمزه را تشکیل میدهند. شما میتوانید با طبخ این غذا، طعمی متفاوت از آبگوشت را به همراه خانواده تجربه کنید.
غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com