خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,113
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع
استان سیستان و بلوچستان از استان‌های شرق و جنوب شرغی کشور و مرکز آن زاهدان است. این استان نیز مانند سایر استان‌های کشور، سوغات و صنایع دستی منحصربه‌فردی دارد از جمله شیرینی محلی و صنایع دستی متعددی چون سوزن‌دوزی و سفال.
استان سیستان و بلوچستان، در شرق و جنوب شرقی کشور واقع شده است و از جنوب به دریای عمان ختم می‌شود. این استان پهناورترین استان کشور است و ۱۱ درصد از وسعت کشور را در اختیار دارد. این استان وسیع، از نظر جمعیت، جزو کم‌تراکم ترین استان‌های کشور است. مرکز این استان شهر زاهدان است که ازطریق خطوط ریلی با میرجاوه در کشور پاکستان، ارتباط دارد. علاوه‌بر این ویژگی زاهدان، وجود بندر چابهار در این استان نیز موقعیت بازرگانی ویژه‌ای را به وجود آورده است. بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران است و بهترین راه دسترسی کشورهای آسیای میانه به آب‌های آزاد به شمار می‌رود.
اگر قصد سفر با تورهای چابهار را دارید، می‌توانید در کجارو از میان فهرست ده‌ها آژانس معتبر مسافرتی، بهترین تورها را مشاهده و قیمت‌ آن‌ها را مقایسه کرده و در نهایت ارزان‌ترین تور چابهار را انتخاب کنید.
استان سیستان و بلوچستان دارای معادن بسیار متنوعی است که از مشهورترین آن‌ها می‌توان به معادن طلا، مس، منگنز، گرانیت، کرومیت، مرمر و آهک اشاره کرد. این استان به لحاظ کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است و به‌عنوان بزرگ‌ترین پایگاه تولید نهال میوه‌های گرمسیری استوایی شناخته می‌شود. در این استان علاوه‌بر میوه‌های گرمسیری استوایی مانند خرما، موز، نارگیل و انبه، مرکبات هم تولید می‌شود.
باتوجه‌به وجود مناطق بکر فراوان که زیستگاه گونه‌های جانوری کم‌یاب هستند، این استان همواره مورد توجه جانورشناسان و علاقه‌مندان به طبیعت بوده است. باتوجه‌به اهمیت شناسایی و حفظ این‌گونه‌های جانوری، بیش از ۷۰ درصد مساحت استان جزو مناطق حفاظت‌شده است.
بیشتر مناطق استان سیستان و بلوچستان، آب‌و‌هوای گرم و خشک دارند اما وسعت فراوان، تنوع اقلیمی کم‌نظیری را به وجود آورده است. مناطق کوهستانی، جنگلی و باتلاقی، گوشه‌ای از جاذبه‌های طبیعی استان هستند؛ جنگل‌های حرا واقع در خلیج گواتر، گل‌فشان کنارک، کوه تفتان تنها آتشفشان فعال ایران و دریاچه‌ی هامون. دریاچه‌ی هامون که پس از دریاچه‌های خزر و ارومیه، سومین دریاچه‌ی بزرگ ایران و وسیع‌ترین دریاچه‌ی آب شیرین کشور است، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان به شمار می‌رود و از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره است.
برای کسانی که دلیل انتخاب مقصد سفرشان، جاذبه‌های طبیعی متنوع است، استان سیستان و بلوچستان، گزینه‌ی مناسبی است. با ما همراه باشید تا شما را با برخی از سوغاتی‌های این استان، آشنا کنیم.


سوغات سیستان و بلوچستان

 
  • تشکر
Reactions: FaTeMeH QaSeMi

~حنانه حافظی~

کاربر نیمه حرفه‌ای
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/12/20
ارسال ها
1,339
امتیاز واکنش
18,113
امتیاز
323
محل سکونت
دریای پیامدها
زمان حضور
40 روز 2 ساعت 2 دقیقه
نویسنده این موضوع

شیرینی لندو

تهیه‌ی این شیرینی سنتی و بومی، برای پذیرایی از مهمانان در مناطق مختلف استان رواج دارد. لندو، از ترکیب خرما، گندم و کنجد تهیه می‌شود به این صورت که پس از مخلوط کردن خرمای هسته گرفته شده، گندم داغ (برشته) و کنجد، مواد را زیر بار سنگین می‌گذارند تا سفت شوند و حالت چسبندگی پیدا کنند. این مرحله از تهیه‌ی لندو به زمان زیادی نیاز دارد و مواد باید حداقل نصف روز، زیر بار بمانند. پس از اینکه مواد زیر بار به یکدیگر چسبیدند، از زیر بار برداشته می‌شوند و به اشکال مختلف (عمدتا توپی شکل) آماده می‌شوند.

سوزن‌دوزی

از رودوزی‌های سنتی ایران است که در بین زنان بلوچ رواج دارد و دارای شهرت جهانی است. سوزن‌دوزی یکی از قدیمی‌ترین روش‌های تزیین جامه و بسیاری از منسوجات دیگر است. هنرمندان در این هنر سنتی، با استفاده از انواع نخ‌های رنگی و به کمک سوزن و قلاب، با دوختن بخیه‌های ظریف روی پارچه، طرح‌های تزیینی گوناگونی را ترسیم می‌کنند. سوزن‌دوزی، باتوجه‌به جنس پارچه و طرح مورد نظر، به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. البته تمام پارچه‌های به کار رفته در سوزن‌دوزی، یک ویژگی مشترک دارند و آن هم تار و پود مشخص و راست آن‌ها است. سوزن‌دوزی روی پارچه‌های کج‌راه، انجام نمی‌شود.
سوزن‌دوزی در استان سیستان و بلوچستان که به سوزن‌دوزی بلوچی معروف است به دو دسته تقسیم می‌شود: سوزن‌دوزی مناطق شمالی استان که وجود رنگ‌های روشن و طرح‌های ساده ویژگی آن است و سوزن‌دوزی مناطق جنوبی استان که در آن از رنگ‌های تیره‌تر استفاده می‌شود و طرح‌هایی پیچیده با نقوش ریز و فراوان دارد.
یکی از انواع سوزن‌دوزی که در استان رواج دارد، خامه‌دوزی است. خامه‌دوزی از جهت روش دوخت با سوزن‌دوزی بلوچی تفاوتی ندارد و تفاوتش با سوزن‌دوزی در جنس پارچه و نخ است. خامه‌دوزی روی پارچه‌های پنبه‌ای و با استفاده از نخ ابریشم خام (نتابیده) و معمولا سفیدرنگ (رنگ‌ نشده) انجام می‌شود.
در استان سیستان و بلوچستان، رودوزی‌های سنتی دیگری نیز توسط زنان روستایی انجام می‌شود مانند سکه‌دوزی، آینه‌دوزی و... این رودوزی‌ها معمولا در تولید اشیای تزیینی آویختنی کاربرد دارند. پس از اینکه پارچه‌ی مورد نظر را در اشکال هندسی گوناگون مانند لوزی و مثلث و مربع آماده کردند، روی آن با وسایل تزیینی مانند دکمه، آینه، پولک، سکه‌های زینتی و... در قالب طرح‌های مختلف، رودوزی می‌کنند.

سفالگری

ساخت ظروف با گل، از نخستین صنایع دستی بشر بوده‌ است و سفالینه‌ها از قدیمی‌ترین ظروف انسان هستند. سفالگری در ایران از سابقه‌ی درخشان و دیرینه‌ای برخوردار است. این صنعت در ایران بیش از ۱۰ هزار سال قدمت دارد و قدیمی‌ترین ظروف سفالی منقوش، قدیمی‌ترین چرخ سفالگری و قدیمی‌ترین کوره‌ی پخت سفال در جهان، مربوط‌به ایران است.
روستای کلپورگان از توابع شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان، از مناطقی است که به صنعت سفالگری مشهور است. از دلایل شهرت سفالگری در این روستا یکی این است که زنان بلوچ، عهده‌دار ساخت سفالینه‌ها هستند و دیگر آن که سفالگری در این روستا به سنتی‌ترین روش و بدون استفاده از چرخ انجام می‌شود. مردان روستا کار برداشت و حمل خاک و آماده کردن گل را بر عهده دارند و سایر مراحل سفالگری را زنان روستا انجام می‌دهند. حاصل دسترنج زنان بلوچ روستای کلپورگان، انواع ظروف سفالی کاربردی و تزیینی است که مورد توجه مسافران قرار می‌گیرد.


سوغات سیستان و بلوچستان

 
  • تشکر
Reactions: FaTeMeH QaSeMi
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا