- عضویت
- 11/3/20
- ارسال ها
- 1,025
- امتیاز واکنش
- 17,409
- امتیاز
- 323
- سن
- 21
- محل سکونت
- زیر گنبد کبود
- زمان حضور
- 92 روز 19 ساعت 14 دقیقه
نویسنده این موضوع
سرزمین آفتاب تابان، اگرچه در اولین تصویر ذهنی بسیاری از افراد، کشور صنعت، تکنولوژی و سختکوشی است، ادبیات این کشور، چه از نظر
آنچه ما امروزه با عنوان ادبیات ژاپنی میشناسیم، مجموعه آثاری از قرن هفتم قبل از میلاد تاکنون را دربرمیگیرد. نکتۀ قابل تأمل در ادبیات این کشور، آن است که گسترۀ آثار ادبی خلقشده در ژاپن، محدود به فرمهای رمان، شعر و نمایشنامه نبوده و برخی از گونههای دیگر همچون سفرنامه، کتابهای اندیشههای پراکنده و یادداشتهای روزانه که در سایر کشورها در سایهاند و چندان به آنها توجه نمیشود، در ادبیات این کشور جایگاه والایی دارد.
آثار خلق شده به زبان ژاپنی، از نظر سبک، از چنان تنوعی برخوردار است که صرفاً نمیتوان از مسیر بررسی تکامل زبانی، آنها را بهطور دقیق بررسی کرد.
تعدادی از این سبکها، تحت تأثیر و نفوذ فرهنگ لغات و صرف و نحو چینی بودهاند و برخی دیگر در پاسخ به مقتضیات درونی نسلهای گوناگون به وجود آمدهاند.
نخستین آثار ادبیات ژاپنی، تحت نفوذ و تأثیر ادبیات چینی نوشته شد. ژاپنیها در این برهه، از نظر فرهنگی، از فرهنگ و خط چینی تأثیر بسزایی گرفته بودند.
قدیمیترین نوشتهای که یافت شده، روی شمشیری است که به حدود سال ۴۴۰ قبل از میلاد مسیح متعلق است. در این اثر، با کمک ساختار زبان چینی، نامها و تصورات ژاپنی مفهومپردازی شدهاند.
در باستانیترین متون موجود، کوجی کی (کتاب موضوعات باستانی) و نی هون شوکی (وقایعنگاری ژاپنی)، نیز اشعاری دیده میشود که قدمت برخی از آنها حتی به قرن پنجم قبل از میلاد میرسد.
بیشتر اسطورههای امروز ژاپن در همین دو اثر ضبط و ثبت شده است؛ آثاری که منشاء طبقۀ حاکمه و در خدمت تثبیت و تقویت آن است.
اهمیت شجرهنامهها و اسناد اسطورهشناسی در فرهنگ ژاپنی، چنان غنی است که این متون حداقل از ۶ قرن قبل از میلاد و احتمالاً بسی پیشتر از آن تهیه و نگهداری میشده است.
درست در عهد تمو، در قرن هفتم بود که امپراتور ژاپن تصمیم گرفت شجرهنامۀ همۀ خانوادههای برجسته آشکار شود تا مانند چین، برای هریک، در میان طبقات گوناگون، جایگاهی مشخص و القابی در نظر گرفته شود.
بنیانگذاری شهر هیان-کیو، که بعدها نامش به کیوتو تغییر یافت، سرآغاز عصر درخشانی در ادبیات بود؛ اما همچنان نخستین آثار این عصر، بیشتر به زبان چینی نوشته میشد.
بین سالهای ۸۱۴ و ۸۲۷ بود که سه گلچین اشعار چینی با حمایت دستگاه عریض و طویل امپراتوری منتشر شد. تا مدتها چنین به نظر میرسید که نوشتن به زبان ژاپنی نشانگر موقعیت فرودستانۀ نویسنده است.
در این زمان، سوگاوارا میچی زانه، شاعر بزرگ چینیزبان، شناختهشدهترین شاعر قرن نهم ژاپن بود. او با قریحۀ شاعری برجستۀ خود، درخشش زبان چینی در ژاپن را به غایت آن رساند.
اما آنگاه که به سمت نمایندۀ فرهنگی سفارت ژاپن در چین انتخاب شد، از رفتن به چین خودداری کرد. دلیل او این بود که چین دیگر چیزی در چنته ندارد که به ژاپن بدهد.
این نقطۀ عطفی شد تا به نوعی ژاپن، از زیر تأثیرات فرهنگی چین بیرون بیاید. در قرن دوازدهم در ژاپن، گونهای ادبیات پدید آمد که به سنتی کاملاً متفاوت متعلق بود.
ادبیات ژاپن
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش: