خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

ASaLi_Nh8ay

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/2/20
ارسال ها
7,624
امتیاز واکنش
13,279
امتیاز
428
محل سکونت
خیابآن بَهآر | کوچه اُردی‌بهشت | پِلآکِ 1
زمان حضور
82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
تقویم نجومی سال ۲۰۲۱ میلادی رویدادهای مهمی مثل ماه گرفتگی، خورشید گرفتگی، بارش شهابی جوزایی و برساوشی را برای علاقه‌مندان به همراه دارد.

تقویم نجومی سال ۲۰۲۱ میلادی برای علاقه‌مندان به حوزه نجوم سالی پر از رویدادهای مهم است. در سال جدید میلادی علاقه‌مندان این فرصت را دارند تا چند رویداد نجومی مهم از جمله ماه گرفتگی، خورشید گرفتگی و چند بارش شهابی نظیر بارش شهابی جوزایی را مشاهده کنند. در ادامه تقویم نجومی سال ۲۰۲۱ را بررسی می‌کنیم.



تقویم نجومی سال ۲۰۲۱ میلادی

***
۳ ژانویه: بارش شهابی ربعی

در تاریخ سه ژانویه علاقه‌مندان می‌تواند بارش شهابی ربعی به عنوان یکی از زیباترین نمایش شهاب باران سالانه را مشاهده کنند. شهاب‌های آبی در این رویداد ۶ ساعته فقط در یک چهارم بالاترین میزان درخشندگی خود قابل مشاهده خواهند بود. همچنین در وضعیت مساعد در هر سرعت ده‌ها شهاب سنگ قابل رصد است.


***
۵ مارس: دیدار مشتری و عطارد

مشاهده دو سیاره مشتری و عطارد در زمان طلوع آفتاب از افق شرقی-جنوبی شرقی بسیار مشکل خواهد بود، اما علاقه‌مندان در بامداد روز پنجم مارس می‌توانند آنها را در فاصله بسیار نزدیک از یکدیگر مشاهده کنند. در این تاریخ این سیاره‌ها فقط ۰.۳۵ درجه از هم دور خواهند بود. همچنین عطارد در سمت چپ بالای سیاره مشتری بسیار درخشان‌تر قابل رصد خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند با دوربین شکاری این دو سیاره را در برابر پس زمینه روش گرگ و میش حدود ۳۰ دقیقه پیش از طلوع آفتاب مشاهده کنند.


***
۲۵ مه: ابرماه

در تاریخ ۲۵ مه سال ۲۰۲۱ و در ساعت ۱۰ شب به وقت گرینویچ کره ماه به نزدیک‌ترین فاصله به زمین خواهد رسید که جزر و مدهای زیادی را به همراه خواهد داشت.


***
۱۰ ژوئیه: خورشید گرفتگی حلقه‌ای


با توجه به اینکه در این خورشید گرفتگی فاصله ماه تا زمین به ۴۰۴ هزار و ۳۰۰ کیلومتر خواهد رسید، قرص ماه کمی کوچکتر (۵.۷ درصد) از خورشید به نظر خواهد رسید. از این رو وقتی ماه به شکل مستقیم از مقابل خورشید عبور کند، کاملا روی خورشید را نخواهد پوشاند و به همین دلیل شاهد یک حلقه از نور خورشید خواهیم بود. به همین دلیل از واژه گرفتگی حلقوی برای این خورشید گرفتگی استفاده می‌شود.


***
۱۱-۱۲ آگوست: بارش شهابی برساوشی

علاقه‌مندان پس از غروب ماه و در ساعت ۱۰ شب بهترین فرصت برای رصد بارش شهابی برساوشی را خواهند داشت. این رویداد به شکل رگه‌های سریع نور تاریک رخ می‌دهد و در هر دقیقه در آسمان‌های تاریک یک شهاب قابل رویت است که بعضا برخی از آنها بسیار درخشان هستند.



***
اواسط سپتامبر تا پایان سال ۲۰۲۱: نمایش زهره

سیاره زهره در اواسط سپتامبر پس از پایان گرگ و میش قابل مشاهده خواهد بود و سپس در اوایل ماه نوامبر مجددا درخشان می‌شود. در اوایل دسامبر نیز شاهد اوج درخشش این سیاره خواهیم بود و علاقه‌مندان به پدیده‌های نجومی می‌توانند از نمایش زهره در آسمان شب لـ*ـذت ببرند.



***
۱۹ نوامبر: خسوف تقریبا کامل

علاقه‌مندان در آمریکای شمالی می‌توانند این خسوف تقریبا کامل را به خوبی مشاهده کنند. در این پدیده نور به اندازه کافی به ماه می‌رسد و درخشش مسی ضعیفی را ایجاد می‌کند که اصطلاحا به آن ایجاد اثر فانوسی ژاپنی می‌گویند. این منظره بسیار زیبا با چشم غیر مسلح، دوربین شکاری یا یک تلسکوپ کوچک نیز قابل مشاهده است.



***
۴ دسامبر: گرفتگی کامل خورشید


آخرین کسوف ۲۰۲۱ فقط از جنوبگان، قاره‌ای در قطب جنوب قابل رصد است. از این رو مشاهده این رصد برای پرشورترین دنبال‌کنندگان خورشید گرفتگی نیز یک کار بسیار سخت خواهد بود.


***
۱۳-۱۴ دسامبر: بارش شهابی جوزایی

در ساعات پایانی ۱۴ دسامبر ۲۰۲۱ شاهد به اوج رسیدن بارش شهابی جوزایی خواهیم بود که در زمان اوج در هر ساعت ۶۰ تا ۱۲۰ شهاب قابل رصد خواهد بود. این بارش شهابی حتی پیش از نیمه شب نیز در آسمان قابل رصد خواهند بود، اما در سال ۲۰۲۱ به دلیل نور ماه گیبوس مشاهده این پدیده کمی دشوار خواهد بود.

منبع: گجت نیوز


تقویم نجومی سال ۲۰۲۱ ؛ رصد خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی و چند بارش شهابی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا