- عضویت
- 9/10/20
- ارسال ها
- 2,829
- امتیاز واکنش
- 37,845
- امتیاز
- 368
- محل سکونت
- انتهای راهرو سمت چپ
- زمان حضور
- 60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
بسمه تعالی
"غذاهایی که می توانند شما را مسموم کنند"
منبع:نمناک
"غذاهایی که می توانند شما را مسموم کنند"
منبع:نمناک
مسمومیت غذایی زمانی رخ می دهد که فرد، غذایی که به باکتری های مضر انگلی، ویروسی یا سموم آلوده است را مصرف کند. مسمومیت غذایی که تحت عنوان بیماری ناشی از غذا نیز شناخته می شود، ممکن است باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم و به طور معمول، گرفتگی شکم، اسهال، حالت تهوع و از دست دادن اشتها شود.
زنان باردار، کودکان خردسال، افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری های مزمن بیشتر در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار دارند. برخی از غذا ها به خصوص اگر به روش نادرست پخته یا نگهداری شوند، بیش از سایر مواد غذایی مسمومیت ایجاد می کنند.
مسمومیت غذایی و عوامل ایجاد آن
مسمومیت غذایی می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود و گاه می تواند کشنده باشد. باکتری ها نظیر کولای، C. بوتولینیوم، سالمونلا، لیستریا و کمپیلوباکتر برخی از عاملین اصلی بیماری های مسمومیت غذایی هستند.
باکتری «سالمونلا» بر اثر خوب تمیز نکردن موادغذایی بروز می کند و مسمومیت ناشی از باکتری ایکولی بر اثر مصرف فرآورده های حیوانی خام یا طبخ ناقص غذا بروز می کند. یکی دیگر از عوامل اصلی مسمومیت غذایی باکتری «لیستریا» است که سبب ابتلا به هپاتیت A و سقط جنین می شود.
در ادامه این بخش چند ماده غذایی که به احتمال زیاد باعث مسمومیت می شوند را معرفی خواهیم کرد.
1- گوشت پرندگان
گوشت طیور خام و نپخته منبع شایع مسمومیت غذایی می باشد. این امر عمدتا به دلیل دو نوع باکتری کمپیلوباکتر و سالمونلا است که معمولا در روده و پرهای این پرندگان یافت می شود.
این باکتری ها اغلب طی فرآیند ذبح، گوشت پرندگان را آلوده می کند. برای کاهش این خطر لازم است گوشت مرغ، اردک و بوقلمون را کاملا بپزید زیرا با این کار باکتری های مضر موجود از بین می روند.
2- سبزیجات ساده و برگ دار
سبزیجات ساده و برگ دار خصوصا کاهو، اسفناج، کلم، کرفس و گوجه فرنگی اغلب ممکن است شامل باکتری های مضر مانند ای کولای، سالمونلا و لیستریا باشند به خصوص اگر به صورت خام خورده شوند.
4. تن ماهی
تن ماهی مستعد آلودگی به سم «اسکومبروتوکسین» است که مسمومیت به آن می تواند منجر به گرفتگی جدی عضلات و سردرد شود. اگر تن ماهی در دمایی بالاتر از 15 درجه سانتیگراد نگهداری شود، این آلودگی رخ می دهد.
5. برنج
برنج به دلیل باسیلوس سرئوس، غذایی پرخطر است. اسپورهای این باکتری می توانند در برنج نپخته زندگی کنند و پس از پخت برنج رشد کرده و تکثیر شوند. برای کاهش این خطر، برنج را به محض پخته شدن بخورید و باقی مانده آن را در یخچال قرار دهید و همچنین هنگام گرم کردن برنج از داغ شدن کامل آن اطمینان حاصل کنید.
آلودگی می تواند از طریق آب ناخالص و رواناب های کثیف که در خاکی که میوه ها و سبزیجات رشد می کنند وجود داشته باشد. برای کاهش خطر مسمومیت، لازم است این سبزیجات و برگ های آن ها را به خوبی بشویید، از خرید سالادهای بسته بندی شده آماده و مصرف سالادهای آماده شده ای که در دمای اتاق مانده اند خودداری کنید.
6. شیر خام و لبنیات غیر پاستوریزه
پاستوریزاسیون شامل گرم کردن غذاها و مایعات برای ازبین بردن میکروارگانیسم های مضر مانند بروسلا، کمپیلوباکتر، کریپتوسپوریدیوم، ای کولای، لیستریا و سالمونلا می شود. لبنیات غیر پاستوریزه با خطر بالای مسمومیت غذایی در ارتباط هستند.
برای به حداقل رساندن خطر مسمومیت غذایی ناشی از لبنیات غیر پاستوریزه لازم است تنها محصولات پاستوریزه را خریداری کنید و تمامی لبنیات را در دمای 5 درجه سانتی گراد نگهدارید و آن هایی که منقضی شده اند را دور بریزید.
7. گوشت های فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده شامل ژامبون، گوشت چرخ کرده، سوسیس، بیکن، سالامی و هات داگ می توانند به باکتری هاییرچون لیستریا و استافیلوکوکوس اورئوس که باعث مسمومیت غذایی می شوند آلوده شوند. مهم است که این گوشت ها را در یخچال نگهداری کرده و یا قبل از خوردن به خوبی بپزید.
غذا هایی که می توانند شما را مسموم کنند
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com