خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,642
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 17 ساعت 56 دقیقه
نویسنده این موضوع
خیلی از افرادی که درزمینه گرافیک و طراحی گرافیک کار می‌کنند و یا تازه شروع به یادگیری در این زمینه می‌کنند با منابع نرم‌افزارهای گرافیکی بسیاری روبرو می‌شوند و حتی در شروع به این شک می‌افتند که با کدوم نرم‌افزار گرافیکی کار کنند؟ کدام نرم‌افزار گرافیکی بهتر است؟ اصلاً فرق این‌همه نرم‌افزار گرافیکی که معرفی می‌شوند چیست؟ در این مقاله به 10 تا از پرکاربردترین نرم‌افزارهای گرافیکی را معرفی می‌کنیم و با مزیت‌ها ، معایب و کاربرد نرم‌افزارهای گرافیکی آشنا می‌شوید و قطعاً در پایان این مقاله متوجه می‌شوید که کدوم نرم‌افزار گرافیکی برای چه نوع طراحی‌هایی مفید و مناسب هستند.

در این مقاله ما 10 تا از پرکاربردترین نرم‌افزارهای گرافیکی را معرفی می‌کنیم اما قطعاً خیلی تعداد نرم‌افزارهای بیشتری هم وجود دارند که افراد زیادی از این نرم‌افزارها استفاده می‌کنند و کارهای طراحی خوبی هم انجام می‌دهند. نرم‌افزارهای گرافیکی عموماً حجم زیادی نسبت به سایر نرم‌افزارهای روزمره کامپیوتری دارند و برخی از این نرم‌افزارها به‌عنوان نرم‌افزارهای مرجع شناخته می‌شوند مانند نرم‌افزار فتوشاپ که کارهای چاپی ، طراحی آتلیه‌ای ، ساخت بنر متحرک ، طراحی سه‌بعدی و ... همگی در این نرم‌افزار قابل انجام شدن است که هرکدام از این قسمت‌ها خودش بخش‌های مفصلی دارد که نیاز به تمرین و دانش هست اما نرم‌افزارهای کوچک‌تری هم بعدها ایجاد شدند که توانایی انجام تمام این کارها را ندارند اما بر پایه این نرم‌افزارهای مرجع گرافیکی شکل‌گرفته‌اند و ممکن است تنها یک یا چند تا از کارهای فتوشاپ را انجام بدهند که این کار هم باعث شده حجم این‌گونه نرم‌افزارها کمتر باشد و همچنین امکانات و تنظیمات آن به گونه است که نیاز به تخصص کمتری نسبت به نرم‌افزارهای مرجع دارند و اکثراً هم محیط کاربرپسندی و راحتی دارند که کاربران عادی و مبتدی علاقه بیشتری دارند که با این نرم‌افزارها کار کنند و از طرفی دیگر برخی افراد نیازشان با این‌گونه نرم‌افزارها برطرف می‌شود و نیازی ندارند که نرم‌افزارهایی که حجم و فضای زیادی را هم اشغال می‌کنند را در سیستم خود داشته باشند.


تمام توضیحات درباره نرم‌افزار های گرافیکی

 
  • عالی
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,642
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 17 ساعت 56 دقیقه
نویسنده این موضوع
1. فتوشاپ Photoshop


فتوشاپ جزو معروف‌ترین و پرکاربرترین نرم‌افزار گرافیکی است که طرفداران بسیاری نیز دارد. نرم‌افزار فتوشاپ برای شرکت Adobe است. نرم‌افزار فتوشاپ به دلیل امکانات زیادی که دارد گستره بیشتری از افراد را به سمت خود می‌کشاند چه افرادی که درزمینه طراحی گرافیکی ثابت و یا طراحی گرافیکی متحرک کار می‌کنند به‌نوعی با نرم‌افزار فتوشاپ آشنا هستند و نیازشان را برطرف می‌سازد. طراحان گرافیکی که درزمینه چاپ ، طراحی سایت ، طراحی نرم‌افزار و اپلیکیشن ، انیمیشن‌سازها و عکاسان و ... جزء افرادی هستند که می‌توانند برای کارهای طراحی خود از نرم‌افزار فتوشاپ بهره ببرند. فرمت اصلی خروجی نرم‌افزار فتوشاپ PSD هست که طرح‌ها را به‌صورت لایه باز می‌توان ایجاد کرد.
از ویژگی‌های نرم‌افزار فتوشاپ که بسیار اهمیت دارد پیکسلی بودن آن است که این امر در برخی طراحی‌ها مناسب نیست. در حالت کلی تصاویر را می‌توان به دو شکل پیکسلی یا وکتور ایجاد کرد. تفاوت پیکسلی و وکتور بودن عکس‌ها در این است که هنگامی‌که تصویر وکتور را داشته باشیم و بخواهیم در جایی تصویر را بزرگ کنیم و حتی در جایی تصویر را کوچک کنیم ، از کیفیت تصویر کم نمی‌شود و این جزو مزیت‌های آن است. درحالی‌که در حالت پیکسلی از یک سایزی که بگذریم ، از کیفیت تصویر کاسته می‌شود و این ویژگی پیکسلی بودن نرم افزار فتوشاپ در برخی از موارد عیب محسوب میشود که میتوان از نرم افزارهای وکتوری برای طراحی استفاده کرد اما فتوشاپ با ارائه کستره زیادی از خدمات محبوبترین و پرطرفدارترین نرم افزار گرافیکی تصویری محسوب میشود.


مزایای نرم‌افزار فتوشاپ


1. محیط کاربرپسند آن. مخصوصاً در نسخه‌های جدید که به‌صورت انیمیشن ، کاربرد ابزارها را نیز معرفی می‌کند.
2. امکان ویرایش ویدیو و ساخت انیمیشن.
3. امکان طراحی سه‌بعدی.
4. امکان انتقال فایل‌های طراحی به سایر نرم‌افزارهای شرکت Adobe.
5. وجود نسخه‌های موبایل نرم‌افزار ( البته با امکانات کمتر ).
6. کاربرد در عکاسی ، طراحی سایت ، طراحی اپلیکیشن ، طراحی مخصوص چاپ و ... .
7. وجود منابع آموزشی مختلف فارسی و زبان اصلی


معایب نرم‌افزار فتوشاپ

1. سنگین بودن نرم‌افزار.
2. فضای زیادی از حافظه و Ram سیستم را اشغال می‌کند.
3. پیکسلی بودن آن‌ برای طراحی لوگو و طراحی کاراکتر و ... مناسب نیست.


تمام توضیحات درباره نرم‌افزار های گرافیکی

 
  • عالی
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,642
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 17 ساعت 56 دقیقه
نویسنده این موضوع
2. ایلوستریتور Illustrator


نرم‌افزار ایلوستریتور از دیگر نرم‌افزارهای محبوب شرکت Adobe می‌باشد برخلاف نرم‌افزار فتوشاپ ، ایلوستریتور نرم‌افزار قدرتمند برداری یا همان وکتور می‌باشد. شرکت ادوبی بااینکه نرم‌افزارهای متعددی را درزمینه گرافیک عرضه کرده است ولی این را باید بدانیم که هیچ‌کدام از دیگری برتری ندارند و اگر از این نرم‌افزارها به‌صورت مکمل استفاده کنیم ، در حقیقت بهترین استفاده را از این نرم‌افزارها می‌کنیم. عموماً این نرم‌افزار موردعلاقه طراحان گرافیک حرفه‌ای هست و افرادی که با نرم‌افزار فتوشاپ کار کرده باشند ، یادگیری نرم‌افزار ایلوستریتور راحت‌تر است و بهتر درک می‌کنند. فرمت اصلی نرم‌افزار ایلوستریتور AI می‌باشد ، همچنین امکان خروجی گرفتن به‌صورت SVG نیز وجود دارد که به دلیل بهینه‌سازی شدن تصویر ، گزینه مناسبی برای استفاده طراحان وب است.ایلوستریتور جزو یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو نیز است.

مزایای نرم‌افزار ایلوستریتور


1. طراحی تصاویر به‌صورت دوبعدی و سه‌بعدی.
2. تبدیل تصاویر ( تصاویر پیکسلی ) به تصاویر وکتور.
3. برداری بودن آن‌ گزینه مناسبی برای طراحی لوگو و کاراکتر می‌باشد.
4. تصاویر در هیچ سایزی کیفیت خود را از دست نمی‌دهند.
5. امکان ایجاد چندین صفحه طراحی به‌صورت هم‌زمان.
6. پشتیبانی در اکثر سیستم‌های کامپیوتری.
7. ارتباط با سایر نرم‌افزارهای شرکت ادوبی.

معایب نرم‌افزار ایلوستریتور


1. عدم پشتیبانی از زبان فارسی برای تاپ کردن به‌صورت مستقیم.
2. محیط کاربرپسندی ندارد.
3. ارائه شدن فیلترهای محدود.
4. عدم پشتیبانی از طرح‌های انیمیشنی.


تمام توضیحات درباره نرم‌افزار های گرافیکی

 
  • تشویق
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,642
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 17 ساعت 56 دقیقه
نویسنده این موضوع
3. کورل دراو CorelDraw



نرم‌افزار کورل یا کورل دراو جزو یکی دیگر از نرم‌افزارهای محبوب درزمینه گرافیک می‌باشد که از این نرم‌افزار اکثر برای طراحی استفاده می‌شود و کمتر در ویرایش تصویر مورداستفاده قرار می‌گیرد. نرم‌افزار CorelDraw برای شرکت Corel است. امکان استفاده از گرافیک‌های برداری و پیکسلی در نرم‌افزار کورل وجود دارد اما این نرم‌افزار اصولاً به‌عنوان نرم‌افزار وکتوری شناخته می‌شود. پسوند اصلی نرم‌افزار کورل Cdr هست اما از سایر فرمت‌ها همچنین نرم‌افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی نیز پشتیبانی می‌کند. نرم‌افزار کورل را به‌عنوان یک نرم‌افزار صنعتی نیز می‌شناسند چون در طراحی گرافیکی اکثر صنعت‌ها نیز کاربرد فراوانی دارد مانند شرکت‌های تبلیغاتی ، تابلوسازی ، چاپخانه‌ها ، طراحان وب و ... .


مزیت نرم‌افزار کورل دراو


1. یادگیری آسان نرم‌افزار.
2. پشتیبانی از اکثر فرمت‌های تصویری.
3. کاربرد حرفه‌ای در صنعت.
4. پشتیبانی از فونت‌های فارسی.
5. پشتیبانی از گرافیک برداری و وکتور.


معایب نرم‌افزار کورل دراو


1. عدم استفاده در از نرم‌افزار برای ویرایش عکس.
2. عدم پشتیبانی از طراحی سه‌بعدی.
3. عدم ارائه نرم‌افزار برای نسخه مک.


4. ایندیزاین InDesign


نرم‌افزار ایندیزاین از دیگر نرم‌افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی است که کاربردهای بسیاری نیز در صنعت دارد و کاربرد ویژه ایندیزاین برای صفحه‌آرایی یا صفحه‌بندی کتاب ، مجلات ، کاتالوگ ، تقویم ، روزنامه و ... است که تقریباً این کارها را در نرم‌افزار Word هم می‌توان انجام داد اما نرم‌افزار ایندیزاین به‌صورت اختصاصی برای این کار ایجادشده و امکانات و تنظیمات ویژه‌ای برای چاپ و نشر است. فرمت خروجی برای نرم‌افزار ایندیزاین فرمت PDF است ولی از اکثر فرمت‌ها پشتیبانی می‌کند. از ویژگی‌ها و امکانات نسخه جدید نرم‌افزار ایندیزاین ، علاوه بر ساخت Ebook ، کتاب‌های الکترونیکی پیشرفته EPUB می‌باشد که از نسخه‌های جدید کتاب‌های الکترونیکی هست و امکان قرار دادن ویدیو و صوت و انیمیشن نیز وجود دارد.


مزایای نرم‌افزار ایندیزاین


1. کاربرد در صنعت چاپ و صفحه‌آرایی.
2. بهره بردن از افکت‌های متنوع.
3. ایجاد کتاب‌های الکترونیکی ساده تا پیشرفته.
4. ترکیب متن و تصویر.
5. پشتیبانی از زبان فارسی.


معایب نرم‌افزار ایندیزاین


1. ابزارهای محدودی برای طراحی گرافیکی وجود دارد.
2. امکان ویرایش تصویر محدودی دارد.


تمام توضیحات درباره نرم‌افزار های گرافیکی

 
  • تشویق
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,642
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 17 ساعت 56 دقیقه
نویسنده این موضوع
5. تری دی مکس 3D Max


نرم‌افزار 3D Max نرم‌افزاری قدرتمند درزمینه طراحی گرافیک‌های سه‌بعدی هست. کمپانی سازنده این نرم‌افزار Autodesk است. تری دی مکس از امکانات بسیاری درزمینه طراحی گرافیک‌های سه‌بعدی ، انیمیشنی در صنعت‌های تیزرسازی و ساخت بازی‌های کامپیوتری و پویانمایی داراست. از نرم‌افزار تری دی مکس به‌طور خاص در معماری طراحی مدل‌ها و نقشه‌های ساختمان نیز کاربرد دارد و وجود تعداد زیاد پلاگین ها یا افزونه‌های جانبی این نرم‌افزار باعث برتری و پیشی گرفتن آن نسبت به سایر رقبا در این زمینه می‌باشد.

مزایای نرم‌افزار 3D Max


1. وجود افزونه‌ها و پلاگین های بسیار برای نرم‌افزار.
2. کاربرد انیمیشن‌سازی.
3. امکان طراحی پویانمایی یا جلوه‌های ویژه.
4. پشتیبانی کامل از گرافیک‌های سه‌بعدی.

معایب نرم‌افزار 3D Max


1. عدم پشتیبانی و اجرا در سیستم‌های مک.
2. یادگیری و حرفه‌ای شدن در آن نیازمند زمان زیادی دارد.
3. عدم تطابق و اجرا در سیستم‌ها با سخت‌افزارهای قدیمی.

6. نرم‌افزار Maya


نرم‌افزار مایا جزو نرم‌افزارهای قدرتمند و معروف درزمینه طراحی سه‌بعدی می‌باشد. شرکت سازنده نرم‌افزار مایا در ابتدا wavefront بود که بعدازآن شرکت Autodesk که سازنده تری دی مکس و اتوکد هم بود ، این نرم‌افزار را نیز خریداری کرد که از سال 2005 نرم‌افزار مایا با نام Autodesk Maya عرضه شده است. کاربردهای نرم‌افزار مایا در طراحی گرافیک‌های سه‌بعدی و انمیشن های کامپیوتری و ایجاد جلوه‌های ویژه می‌باشد. قسمت‌های شبیه‌سازی در نرم‌افزار ، به‌خوبی و نزدیک به واقعیت طراحی شده است و در فیلم‌سازی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

مزایای نرم‌افزار مایا


1. ارائه نرم‌افزار در سیستم‌های ویندوز ، لینوکس و مک.
2. طراحی سه‌بعدی با کیفیت بالا و حرفه‌ای.
3. طراحی جلوه‌های بصری و انیمیشن‌سازی.
4. به‌کارگیری در طراحی پروژه‌های معماری.
5. تنظیمات حرفه‌ای برای نورپردازی.

معایب نرم‌افزار مایا


1. نیازمند به سیستمی با پردازش قوی.
2. نرم‌افزاری پیچیده اما کامل است که یادگیری آن کمی دشوار است.

دو نرم‌افزار مایا و تری دی مکس جزو نرم‌افزاران پرطرفدار هستند که تری دی مکس موردعلاقه انیمیشن‌سازان معماری و تجسم است ، درحالی‌که مایا یکی از بهترین انتخاب‌ها برای صنعت تلویزیون و فیلم است


تمام توضیحات درباره نرم‌افزار های گرافیکی

 
  • عالی
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,642
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 17 ساعت 56 دقیقه
نویسنده این موضوع
7. نرم‌افزار افترافکت AfterEffect


یکی از نرم‌افزارهای حرفه‌ای برای طراحی و ساخت جلوه‌های ویژه و موشن گرافیک نرم‌افزار افترافکت هست و در طراحی تیزرهای تبلیغاتی و تیتراژ در سینما و تلویزیون نیز بسیار دیده می‌شود. شرکت سازنده نرم‌افزار افترافکت شرکت Adobe هست که سازنده نرم‌افزارهای دیگری همچون فتوشاپ ، ایلوستریتور و ... نیز می‌باشد. وجود پلاگین های متعدد باعث گسترش و افکت پذیری بیشتر نرم‌افزار افترافکت شده است. در نرم‌افزار افترافکت امکان ساخت جلوه‌های بصری دوبعدی و سه‌بعدی وجود دارد و فرمت اصلی خروجی آن Aep است و از اکثر فرمت‌ها هم در پروژه‌ها می‌توان استفاده کرد.

مزایای افترافکت


1. نرم‌افزاری قدرتمند در طراحی دوبعدی.
2. پشتیبانی از طراحی جلوه‌های بصری سه‌بعدی.
3. وجود افکت‌ها و پلاگین های جانبی متعدد.
4. امکان استفاده از زبان فارسی در تایپ با استفاده نرم‌افزارهای فارسی‌نویس و اسکریپت‌های فارسی‌نویس.
5. امکان اسکریپت نویسی برای افکت‌ها.

معایب افترافکت


1. فضای هارد دیسک را به مقدار زیادی اشغال می‌کند.
2. سایز خروجی نرم‌افزار بالا است.
3. محیط کار آن برای شروع یادگیری دشوار می‌باشد.

8. نرم‌افزار لایت روم Lightroom


نرم‌افزار لایت روم یکی دیگر از نرم‌افزارهای گرافیکی شرکت Adobe است و نرم‌افزاری کاربردی برای عکاسان می‌باشد. نام اصلی نرم‌افزار Adobe Photoshop Lightroom می‌باشد و از نام فتوشاپ یدک می‌کشد ولی ویژگی‌ها و کارهای نرم‌افزار فتوشاپ را انجام نمی‌دهد اما محیط کار این نرم‌افزار نیز بسیار شبیه نرم‌افزار فتوشاپ می‌باشد و در کل شبیه نرم‌افزارهای مدیریت تصویری است. لایت روم بهترین اپلیکیشن برای ویرایش آن‌هاست. استفاده از آن ساده است و این امکان را فراهم کرده که بیشترین بهره را از تصاویر خود بگیرید. همه كارهايي كه براي ويرايش تصاوير در لايت روم مي‌توان انجام داد باقدرت بيشتري در فتوشاپ نيز امكان‌پذير است، ولي قدرتي كه لایت روم در مديريت تصاوير دارد در فتوشاپ وجود ندارد و یکی از ویژگی‌های این نرم‌افزار این است که نسبت به فتوشاپ نیازمند سخت‌افزار و پردازنده‌های قوی هم نیست و به نسبت نرم‌افزار سبک‌تری است.


تمام توضیحات درباره نرم‌افزار های گرافیکی

 
  • عالی
Reactions: *~sarina~*

حسن رشتبری

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
12/1/21
ارسال ها
191
امتیاز واکنش
2,642
امتیاز
228
زمان حضور
23 روز 17 ساعت 56 دقیقه
نویسنده این موضوع
9. نرم‌افزار Gimp


نرم‌افزار گرافیکی GIMP با حجم کمی که دارد جایگزین مناسبی برای فتوشاپ خواهد بود مخصوصاً اگر نمی‌خواهید کارهای حرفه‌ای انجام دهید. البته این نرم‌افزار مجهز به ابزارها و ویژگی‌های برجسته است و گزینه خوبی برای طراحی‌های مختلف ازجمله آن دسته از طرح‌ها که شامل خط و منحنی هستند، خواهد بود. نرم‌افزار گیمپ دارای ابزارهای مناسب برای


عکسان به‌منظور ویرایش عکس‌هایشان می‌باشد. این نرم‌افزار به دلیل بهره‌مندی از رابط کاربری ساده و آسان گزینه‌ای مناسب برای یادگیری کاربران غیرحرفه‌ای و مبتدی نیز محسوب می‌شود که البته همه این ویژگی‌ها دست در دست هم
می‌دهند تا بتوانید تجربه خوبی را در استفاده از این نرم‌افزار گرافیکی رقم بزنید. اگر با اوبونتو کارکرده‌اید حتماً باید GIMP را جزو برنامه‌های پیش‌فرض آن مشاهده کرده باشید. اگر هم کاربر سایر سیستم‌عامل‌ها هستید GIMP بر روی آن‌ها نیز قابل‌نصب خواهد بود ولی نرم‌افزار گیمپ از قلم‌های مخصوص طراحی در تبلت ها پشتیبانی نمی‌کند.

10. نرم‌افزار اینک اسکیپ InkScape


نرم‌افزار دیگری را که معرفی کنیم ، نرم‌افزار گرافیک InkScape نام دارد. این نرم‌افزار جایگزین بسیار مناسبی برای Adobe Illustrator جهت تولید تصاویر وکتور و برداری است و برای طراحانی که با فایل‌های SVG کار می‌کنند انتخابی مناسب خواهد بود. اما کاربران این نرم‌افزار باید توجه داشته باشند هر آن‌قدر که این نرم‌افزار در تولید فایل‌های وکتور حرفه‌ای است توانایی تولید تصاویر Jpeg را ندارد. اما بااین‌حال هنوز هم چیزی از ارزش‌های آن کم نخواهد شد. رابط کاربری دوستانه و راحت، تجربه کار با آن را هم برای مبتدیان و هم برای حرفه‌ای‌ها دلپذیر می‌کند. همچنین بهره‌مندی از فیلترها و افکت‌های جذاب شاید گزینه دیگری برای انتخاب این نرم‌افزار جهت انجام کارهای گرافیکی باشد. از دیگر ویژگی‌های بارز این نرم‌افزار توانایی خواندن فایل‌های eps است که این مورد برای طراحان و گرافیست‌ها بسیار قابل‌توجه خواهد بود. پس اگر قصد تولید فایل‌های گرافیکی وکتور را دارید و چندان نمی‌توانید با محیط کاربری نرم‌افزار Illustator ارتباط برقرار کنید، نرم‌افزار InkScape گزینه خوبی است. از نکات منفی این نرم‌افزار عملکرد کند آن می‌باشد.


تمام توضیحات درباره نرم‌افزار های گرافیکی

 
  • تشویق
Reactions: *~sarina~*
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا