- عضویت
- 9/10/20
- ارسال ها
- 2,829
- امتیاز واکنش
- 37,845
- امتیاز
- 368
- محل سکونت
- انتهای راهرو سمت چپ
- زمان حضور
- 60 روز 11 ساعت 10 دقیقه
نویسنده این موضوع
بسمه تعالی
"در رفتگی مادرزادی لگن یا دیسپلازی مفصل ران نوزادان و بزرگسالان"
منبع:نمناک
"در رفتگی مادرزادی لگن یا دیسپلازی مفصل ران نوزادان و بزرگسالان"
منبع:نمناک
دیسپلازی هیپ یک وضعیت پزشکی است که اگر سوکت هیپ به طور کامل بخش توپی بالای استخوان ران را پوشش ندهد، اتفاق می افتد. و در نتیجه مفصل لگن در قسمتی از جای خود خارج می گردد یا به طور کامل جدا می شود. اکثر افراد مبتلا به دیسپلازی هیپ با این وضعیت متولد می شوند. پزشکان کودک شما را برای مشکل دیسپلازی مفصل ران بعد از تولد و در ملاقات های اولیه مورد بررسی قرار می دهند.
اگر در اوایل نوزادی چنین مشکلی تشخیص داده شود، یک براکت نرم می تواند وضعیت را اصلاح کند .موارد خفیف تر مربوط به دررفتگی مادرزادی لگن علائمی ندارد ؛ مگر این که فرد به سن نوجوانی یا جوانی برسد. دیسپلازی هیپ می تواند به غضروف موجود در مفصل هم آسیب وارد کند و غضروف نرم را تحت تاثیر قرار دهد و باعث پارگی شود. کم کم با بالا رفتن سن کودکان و رسیدن به سنین جوانی، ممکن است برای تکان دادن استخوان و قرار گرفتن آن در یک وضعیت مناسب و حرکت صحیح مفصل ها ، جراحی پیشنهاد شود.
علائم در رفتگی مادرزادی لگن
علائم و نشانه ها در گروه های سنی مختلف متفاوت است. ممکن است که متوجه شوید یکی از پاهای نوزاد شما بلندتر از پای دیگری است. زمانی که کودک شروع به راه رفتن می کند، لنگیدن پا افزایش پیدا می کند.
مثلاً ممکن است مادر متوجه شود که هنگام تعویض پوشک یکی از پاها انعطاف پذیری کمتری نسبت به دیگری دارد. دررفتگی مادرزادی لگن جوانان و نوجوانان ممکن است عاملی برای مشکلات دردناک از جمله پوکی استخوان یا پارگی مفصل ها شود که علت آن هم حرکت های شدید مفصل ران می باشد. در بعضی از موارد ممکن است که فرد یک نوع احساس ناپایداری در قسمت لگن داشته باشد.
علائم و نشانه های دیسپلازی مفصل ران در بزرگسالان
- درد کشاله ران و یا یک سمت ران
- بروز حساسیت زمان انجام برخی از فعالیت ها
- درد هنگام نشستن، راه رفتن و یا دویدن
- ضعیف بودن پا
- اختلال در راه رفتن
- محدودیت دامنه حرکات پا
- تق تق کردن مفصل ران
- احساس گیر افتادگی ران
در دوران تولد ، مفصل لگن از یک غضروف نرم تشکیل می شود که به تدریج به استخوان تبدیل شده و سفت می گردد. این قسمت از مفصل باید به یکدیگر وصل شود و بتواند به حرکت فرد کمک کند. اگر قسمت گوی و کاسه مفصل به خوبی به یکدیگر متصل نشوند، قسمت کاسه مفصل نمی تواند اطراف گویی را به خوبی پوشش دهد و در نتیجه کار ایراد پیدا می کند.
در ماه های آخر قبل از تولد که فضای داخل کمی تنگ می گرد، همین امر باعث می شود گوی مفصل لگن از موقعیت اصلی خودش خارج شود و کاسه مفصل هم دچار مشکل شود. همانطور که نمناک اشاره کرده است عواملی که فضا را کاهش می دهند، شامل موارد زیر هستند:
- بارداری اول
- سایز بزرگ کودک
- تولد نوزاد از قسمت پایین تنه
دیسپلازی مفصل ران معمولاً در دختران بیشتر اتفاق می افتد. خطر دیسپلازی هیپ در کودکانی که از قسمت پایین تنه متولد می شوند و زانوهایشان هنگام تولد خیلی صاف است، بیشتر اتفاق می افتد.
مشکلات و سختی های ناشی از دیسپلازی هیپ
در رفتگی مادرزادی لگن باعث می شود که غضروف نرم بعد ها دچار مشکل شود و موقعیت مفصل را دچار ایراد کند. همچنین مفصل بیش از همیشه در معرض پوکی استخوان قرار می گیرد زیرا فشار بیشتری به سطح گوی و کاسه مفصل وارد می شود. در طول زمان نیز غضروف و استخوان در مقابل یکدیگر قرار می گیرند و حرکات مفصل دچار مشکل خواهد شد.
در رفتگی مادرزادی لگن یا دیسپلازی مفصل ران نوزادان و بزرگسالان
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com