- عضویت
- 12/9/20
- ارسال ها
- 204
- امتیاز واکنش
- 273
- امتیاز
- 148
- زمان حضور
- 2 روز 4 ساعت 56 دقیقه
نویسنده این موضوع
معماری حبابی چیست ؟
در بیان معماری«حباب، معماری هواست: سازه بادی که با عضو نازکی پوشیده شده و در حفره های ساختمان جای گرفته و سراسر سازه از بالا تا پایین را پوشانده است؛ حباب ها فضای نرمی را در داخل و سازه ی سختی را در خارج به وجود آورده اند که سبب شده فضای موجود و فضای جدید با یکدیگر ترکیب شوند.».ایده ی حباب ها الهام بخش کاربرد خلاقانه ی مصالح بوده تا محیطهای معماری حبابی که تا به حال از لحاظ سازه ای طراحی نشده و یا فاقد کیفیت تجربی هستند.
تاریخچه معماری حبابی
در سال ۱۸۸۷ – نه سال قبل از ساخت نخستین سازه المپیک در آتن توسط فیزیکدان لرد کلوین- چیزی که کلوین از خود پرسید این بود که اقتصادی ترین روش برای تقسیم کردن فضا به سلولهای مساوی چیست تا کمترین سطح در بین آن ها ایجاد شود. کلوین چنین راه حلی را ارایه کرد که سلول ها بایستی همانند حبابهای صابون دارای اشکال چهارده ضلعی باشند. این روش به مدت چهارده سال بهینه ترین روش برای تقسیم بندی فضا در معماری حبابی بود. سپس در سال ۱۹۹۳، دنیس وایر و رابرت پلان نرم افزاری را اختراع کردند که جایگزین نظریه کلوین شد. سه چهارم سازه در نظریه وایر و رابرت چهارده ضلعی در حالی که باقی دوازده ضعلی اند. یک دهه بعد این نظریه در ساخت استودیوم ورزشی ملی پکن اجرا شد که در سال ۲۰۰۶ در المپیک پکن «مکعب آبی» نامیده شد با زیربنای ۷۰۰۰۰ مترمربعی،۱۷۰۰۰ تماشاگر را در خود جای داد.
آثار برتر معماری حبابی جهان
چنین چالش هایی سبب استفاده از سازه های ژئودوزی شده است.
اما پر کردن فضاها بین شش ضلعی ها موضوعی برای ساخت در معماری حبابی .
بود زیرا وزن شیشه و ویژگی آن راه حل دیگری را می طلبید.
طراحان و مهندسین در نهایت از مصالحی سه لایه با جنس پلاستیک اتیلن تترا فلوئوراتیلن استفاده کردند تا منفذهای سازه را ببندند.
این نوع مصالح نه تنها سبک است بلکه نور خورشید بیشتری از آن عبور کرده.
و چون دو لایه است هوا در بین لایه ها محبوس شده و عایق حرارتی مناسبی است.
-مکعب آبی ( مرکز ملی آبی پکن)
-پروژه ایدن، نیکولاش گریمشاو
-موزه هیرشورن در مرکز خرید واشنگتن دی سی
-استفاده از این سیستم حبابی به یک پوشش غشایی مهارشده به وسیله شبکه ای از کابل ها رسید.
در آثار معمار فرای اتو به طور مثال غرفه آلمان غربی در اکسپوی مونترال ۱۹۶۷.
ویژگی های معماری حبابی
نیاز به کاربرد مصالح جدید و ابزارهای طراحی بالقوه در معماری حبابی به طور مثال اتیلن تترا فلوئوراتیلن (ای تی اف ای).ورود حداکثر نور به فضای داخلی.استفاده از گیاهان.سازه فضایی به نحوی طراحی شده که دهانه های وسیع را پوشش دهد و حبابها از بالشتک های ۰.۲ میلی متری ساخته شده اند که میزان نور و عایق حرارتی را در فضای داخلی بهینه ساخته است.استفاده از سازه های ژئودوزی.پوشش حفره ها از جنس مصالحی دو لایه است که هوا محبوس و عایق حرارتی مناسبی است.
جایگاه و نقش معماری حبابی در معماری معاصر
سازه ارگانیک و آزاد معماری حبابی به ظاهر معماری شهری امروز جذابیت و آرامش خاصی خواهد بخشید. زیرا از طبیعت الهام گرفته است به طور مثال حباب ها از برخورد آب دریا با صخره به وجود می آیند و یا بر روی سطح شن های ساحل پخش می شوند. به طور مثال، در حال حاضر آسمانخراش حبابی با ایده شهرهای عمودی ارایه شده که از طبیعت و نظریه کلوین الهام گرفته است. از لحاظ سازه ای دارای مشخصه هایی نظیر مقاوم بودن در برابر باد است و همچنین فضاهایی با استفاده بهینه از نور آفتاب، تهویه طبیعی و عملکردهای چندمنظوره ای را در ارتفاع شکل داده است.
معماری حبابی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com