خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
کله کنجی نوعی حلوای شیرین و خوشمزه و جزو شیرینی های مخصوص شهر ایلام است. مردم ایلام این شیرینی را بیشتر فصول استفاده می کنند. مواد اصلی تهیه آن، کنجد و خرمای خشک (قصب، زی، زهدی و یا زاهدی) است که بسیار پر انرژی و مقوی است. استفاده از خرما در تهیه‌ انواع نان ها و شیرینی های سنتی ایرانی بسیار مطلوب است که نمایانگر ارزش غذایی بالا و فرهنگ غذایی سالم پیشینیان است.

کله کنجی با استفاده از خرمای خشک (ژی) و کنجد تهیه می‌شود و سخت‌ترین بخش تهیه‌ آن، کوبیدن آن درون وسیله ای به نام چالگ و میه کت است که به انرژی و قدرت نسبتا زیادی نیاز دارد. در اینجا ما به دلیل اینکه همه نمی توانند به راحتی این وسیله را در اختیار داشته باشند و ممکن است دوست داشته باشند این سوغات خوشمزه استان ایلام را درست کنند، و با توجه به در دسترس بودن چرخ گوشت و راحتی آن، روش تهیه آن را با چرخ گوشت برای تان آماده کرده ایم که مزه ی آن شاید به پای تهیه آن با چالگ و میه کت نرسد ولی طعمی خوب و بسیار نزدیک به آن را دارد. دلیل استفاده از چالگ و میه کت عمل آمدن صحیح و روغن انداختن آن است که تنها با کوبیدن مواد اولیه می‌توان نتیجه‌ مطلوب و مورد نظر را به دست آورد.

مهم‌ترین دلیل مصرف این شیرینی، انرژی فوق العاده‌ و عدم حضور چربی های مضری است که اغلب در اکثر شیرینی های دیگر مشاهده می‌شود. پارسی دی پیشنهاد می کند حتما این سوغات استان ایلام را تهیه و میل کنید.



انجمن رمان نویسی
دانلود رمان


طرز تهیه شیرینی کله کنجی

 
  • تشکر
Reactions: amir.m

*KhatKhati*

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
16/7/20
ارسال ها
2,693
امتیاز واکنش
9,215
امتیاز
233
محل سکونت
گلنمکستان
زمان حضور
63 روز 21 ساعت 58 دقیقه
نویسنده این موضوع
  • تهیه برای: ۱۰-۱۵ نفر.
  • زمان آماده سازی: ۲۰-۳۰ دقیقه.
  • زمان پخت تقریبی: ۲۵-۳۰ دقیقه.


مواد لازم:

  • کنجد نیم کیلو
  • خرمای خشک (زی) یک کیلو

طرز تهیه:

ابتدا کنجد و خرمای خشک (زی) را شسته و درون آبکش گذاشته تا آبش چکیده شود.

سپس کنجد را روی شعله ملایم گاز حدود ۱۵-۲۰ دقیقه گذاشته تا خامی آن گرفته شود

در این مدت آن را هم زده تا حرارت یک دستی به آن برسد و تلخ نشود.


حال کنجد را از روی شعله بر می داریم. و خرما که قبلا هسته های آن را جدا کرده ایم (تصویر شماره دو) را حدود ۵ دقیقه روی شعله گرم می کنیم



در این حین کنجد را با چرخ گوشت چند بار چرخ کرده (می توان از آسیاب هم استفاده کرد).



سپس کنجد چرخ شده را با خرما مخلوط می کنیم.


سپس آن را با چرخ گوشت چرخ می کنیم ( حالت یک بار چرخ شده).



سپس یک بار دیگر آن را چرخ کرده که نرم تر شود (– حالت دو بار چرخ شده).


حال کله کنجی ما آماده س و می توانید با توجه به سلیقه ی خودتان آن را شکل دهید.


خب کله کنجی ما آماده ی خوردن است. نوش جان تان.

امیدواریم بتوانید این خوراکی خوشمزه را درست کنید و لحظات خوبی را در کنار خانواده داشته باشید. با آرزوی سلامت برای شما عزیزان.



انجمن رمان نویسی
دانلود رمان


طرز تهیه شیرینی کله کنجی

 
  • تشکر
Reactions: amir.m
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا