خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

نگار 1373

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
  
عضویت
8/8/19
ارسال ها
1,681
امتیاز واکنش
15,271
امتیاز
323
محل سکونت
همدان
زمان حضور
62 روز 21 ساعت 12 دقیقه
نویسنده این موضوع

داستان «زندگی این پسر» (This Boy’s Life) ، روایت روان و گویا از دوران نواجوانی نویسنده مشهور توبیاس وولف است. سه شخصیت اصلی و کلیدی در فیلم به تناسب جریان فیلم را بر عهده دارند و کارگردان به نحو قابل قبولی این جریان را هدایت می کند. فیلمبرداری نماهای باز و تماشای مناظر طبیعی آمریکا برای بیننده وجدآور و دلچسب است و موسیقی متین و موزون آن جریان گیرایی را به تماشاچی منتقل می کند. با این وجود عدم پویایی فیلمنامه دست کارگردان را در ساخت یک فیلم عالی بسته است. به عنوان مثال ارجاعاتی که در داستان نسبت به ابعاد مختلف زندگی توبیاس وجود دارد، گاهی بی سرانجام رها شده و به صورت خرده داستان هایی نیمه کاره رها می شود. هنر اشاره به یک موضوع و سپس استفاده از آن در ادامه داستان در اغلب فیلم ها و داستان های تراز اول دنیا دیده می شود (نمایش هیچ چیز در فیلم بی دلیل نیست). مثلا ارجاع به زندگی ج*** توبیاس نیمه کاره رها شده است. همچنین صحنه های رانندگی دنیرو و دیکاپریو در مقایسه با دستاوردهای جدید سینما قدری مصنوعی است و به ویژه در سالهای اخیر با ظهور جلوه های ویژه چنین فیلمبرداری هایی مورد قبول مخاطب نخواهد بود.

بازی رابرت دنیرو در این فیلم (This Boy’s Life) همچون دیگر فیلم هایش کاملا پخته و حرفه ای است. او به خوبی نقش مرد عقده ای را بازی میکند. رفتارهای غیرمعقول، خنده و اخم در کنار هم، دعواهای عصبی، داد زدن ها و بالاخره ضعف نهایی در صدایش هنگامی که او را ترک میکنند، بسیار خوب است. او مردی است که دلش می خواهد افراد خانواده به میل و خواسته او رفتار کنند و تحمل کوچکترین انتقاد و مقاومت را ندارد. خودرای و دیکتاتور مآبانه تصمیم می گیرد و چشم دیدن موفقیت نزدیکانش را ندارد، هرچند ادعا می کند برایش مهم نیست. دنیرو به خوبی بیننده را از خود متنفر می کند و این هنر بازیگر تراز اول سینمای هالیوود است. از سوی دیگر، دیکاپریوی جوان اولین بازی جدی خود را رو در روی دنیروی بزرگ تجربه می کند. بدون شک دیکاپریو در این اثر استعداد خود را به زیبایی به نمایش گذاشته است و از میمیک چهره خاصش (گرچه گاهی تکراری می شود) برای این امر بهره برده است. دیکاپریو به خوبی نقش نوجوانی متمرد و سرکش را بازی می کند که شرایط خانوادگی و جدایی والدین از یک سو و سن بلوغ از سوی دیگر توجیهگر رفتارهای اوست. او دوستان ناباب دارد، دیگران را اذیت می کند، مجله های نامناسب می خواند و سیگار می کشد. تقلید از مدل مول و حتی طرز لباس پوشیدن الویس پرسلی، خواننده معروف راک اند رول توسط دیکاپریو و هم کیشان او از دیگر زوایای واقعیت‌پذیر کردن شخصیت خاص او در آن مقطع زمانی است. از لحاظ مهارت های فردی، خوشحالی و ناراحتی در چهره او هر دو به صورت فشار روی عضلات صورت به نمایش در می آید (کلیپ موجود است) که گرچه ممکن است برای خود دیکاپریو نقطه ضعف باشد ولی در کل برای بیننده قابل درک است.

فیلمنامه اقتباسی فیلم «زندگی این پسر» (This Boy’s Life) برگرفته از بخش هایی از داستان زندگی توبیاس ولف است. گرچه این متن می تواند جنبه های داستانی نداشته باشد، ولی هنگامی که در قالب فیلمی درام ارائه می شود باید بتواند نیازهای مخاطب را برآورده کند. این کار با سیاه‌نمایی پدر و مظلومیت مادر به تصویر کشیده شده است، اما به نظر می رسد کسالت‌آوری نسبی این فیلم ناشی از عدم وجود یک گره داستانی خوب و یا عدم اهمیت آن در داستان کلی است. شخصیت پردازی در این فیلم (This Boy’s Life) به خوبی انجام شده است. شخصیت مادر بسیار جذاب و دیدنی است، حتی دیدنیتر از خود پسر. به نظر می رسد مادر در طول فیلم تحولی دراماتیک پیدا می‌کند. او در ابتدا زنی هیجانی و ماجراجو است، در ادامه برای صلاح پسرش تن به ازدواج می دهد و تبدیل به زنی خانهدار می‌شود. او خوشی های خود را کاملا سرکوب می‌کند. او حتی از قضاوت بین پسر و همسرش به شدت جلوگیری می کند که فشار بسیار زیادی بر روی او وارد می کند. در نهایت وقتی که سلامت و حقوق مسلم پسرش را در خطر می بیند، مجددا قید زندگی ثابت را می‌زند و به اصل ماجراجوی خود باز می گردد. با این وجود نقش های کماثر و کمتر پرورده شده فرزندان دوایت به عنوان نقطه ضعف فیلمنامه وجود دارند.

نقاط قوت:
بازی چشمگیر رابرت دنیرو در نقش ناپدری عقده ای
درخشش دیکاپریو برای اولین بار در سینما
فیلمنامه اقتباسی
شخصیت منحصر به فرد مادر

نقاط ضعف:
عدم وجود گره در فیلمنامه (تا حدودی کسل کننده)
اشاره به مطالبی بدون پیگری آنها
نقش خنثی فرزندان دنیرو در ماجرای داستان

منبع: classifilm


نقد و بررسی فیلم زندگی این پسر / This Boy’s Life

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا