خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

نگار 1373

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن

امتیاز واکنش
15,266
زمان حضور
62 روز 21 ساعت 12 دقیقه
نویسنده این موضوع
بیست و پنج سال پیش در سال ۱۹۹۵، فیلم «مخمصه» Heat، فیلم سه‌ساعته دزد و پلیسی، با بازی رابرت د‌نیرو Robert De Niro و آل ‌پاچینو Al Pacino، در سینماها اکران شد. در این فیلم به کارگردانی و نویسندگی مایکل مان Michael Mann، از هیچ جلوه بصری استفاده نشده و تمام صحنه‌های آن در ۶۵ لوکیشن واقعی در لس‌آنجلس فیلم‌برداری شده است. مان در «مخمصه» از واقع‌گرایی در روایت داستان خود استفاده کرده است که معمولاً کمتر در فیلم‌های قبل و بعدازآن در این ژانر دیده می‌شد و به همین دلیل این فیلم ازنظر بسیاری از منتقدین و طرفداران آن، یکی از بهترین فیلم‌های جنایی تاریخ سینما است. در زیر ۱۵ نکته جالب در مورد این فیلم فوق‌العاده را بیان کرده‌ایم.

۱- داستان فیلم بر اساس ملاقات واقعی یک کارآگاه و یک سارق بانک، نوشته شده است.
در سال ۱۹۶۳، کارآگاه شیکاگویی به نام چاک آدامسون Chuck Adamson با یک متهم دزدی از بانک به نام نیل مک‌گالی Neil McGauley که شخصیت دنیرو در فیلم نیز به همین نام است، در کافی‌شاپی در شیکاگو ملاقات می‌کند. یک سال پس‌ازاین قرار ملاقات، آدامسون رد مک‌گالی و همدستانش را در سرقتی از یک سوپرمارکت می‌گیرد. در تعقیب‌وگریزی که پیش می‌آید، مک‌گالی براثر اصابت گلوله‌ کشته می‌شود. آشنایی آدامسون با مان از همکاری آن دو بر روی پروژه‌های «دزد» Thief و «داستان جرم» Crime Story آغاز می‌شود؛ اما ایده اصلی «مخمصه»، از تقابل دو انسان از دو جبهه متفاوت و درک مشترک آن‌ها از هم می‌آید.

۲- ایمی برنمن Amy Brenneman به دلیل وجود سلاح‌های زیاد در داستان فیلم، در ابتدا راضی با بازی کردن در آن نبود.
این بازیگر که در فیلم نقش شریک عشقی دنیرو، - Eady را بازی می‌کند، خیلی راضی به بازی کردن در این فیلم نبود. مان بازی او را در سریال تلویزیونی NYPD Blue دیده بود و با پیشنهاد نقش به او، فیلم‌نامه‌ای از داستانی «پر از مرد و اسلحه» را برایش فرستاد. برنمن که یک لیبرال است، مطمئن نبود که این نقش مناسبی برای او باشد. او در مصاحبه‌ای گفت «نمی‌خواستم در فیلمی پر از اسلحه بازی کنم اما مان درخواست کرد که همدیگر را ملاقات کنیم و من موافقت کردم. وقتی مان را دیدم به من گفت که شنید‌ه‌ام دوست نداری در این فیلم بازی کنی، چرا؟ و من جواب دادم که از این درگیری‌های مردها و تفنگ‌ها خسته شده‌ام، چرا نمی‌توانند یکجا بنشینند و با صحبت مشکلاتشان را حل کنند؟ و مان در آن لحظه به این نتیجه رسید که من باید این نقش را بازی کنم. مان بعداً به من گفت که شخصیت تو در فیلم تنها کسی است که می‌گوید «شماها دیگر چه جور آدم‌هایی هستید؟»

۳- وقتی مان پایان موردنظر خود را برای فیلم پیدا کرد، بقیه اتفاقات داستان به‌درستی در جای خود قرار گرفتند.
مان فیلم‌نامه «مخمصه» را ده سال قبل از ساخت آن نوشته بود، اما از پایان آن راضی نبود. او نمی‌توانست بهترین پایان برای رابـ*ـطه هانا و مک‌گالی را پیدا کند. مان امسال در بیستمین سالگرد اکران فیلمش در جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو به حضار گفت «چیزی که در آخر به آن رسیدم، به‌اندازه رابـ*ـطه‌های آن‌ها ارزشمند بود. به نظر من نیل خیلی خوش‌شانس بود که به دست مردی کشته شد که از همه نظر به او شباهت داشت و او را کاملاً درک می‌کرد. وقتی به این پایان رسیدم، مهندسی معکوس کردم و بسیاری از اتفاقات داستان را با توجه به این پایان تغییر دادم.»

۴- ایده قرار دادن دنیرو و آل‌پاچینو در مقابل هم در یک قرار صبحانه به ذهن آن‌ها رسید.
تهیه‌کننده، آرت لینسون Art Linson و مان در همان رستورانی در سانتا مونیکا که مک‌گالی و - در فیلم همدیگر را در آنجا ملاقات کردند، صبحانه می‌خوردند که مان از لینسون می‌پرسد که آیا به همکاری با او در این فیلم مایل است یا نه؟ «و آنجا بود که به یاد رابرت و آل افتادیم و دیدیم چه کسی بهتر از این دو برای بازی در این نقش‌ها.»

۵- رستورانی که دنیرو و آل‌پاچینو در آن یکدیگر را ملاقات کردند، چند سال قبل بسته شد.
به مدت تقریباً ۳۰ سال، رستوران کیت مانتیلینی Kate Mantilini در بورلی هیلز، مکان مناسبی برای حضور آدم‌های مهم بود؛ اما به دلیل اجاره بالای آن، سال گذشته صاحبان آن تصمیم به بستن این رستوران گرفتند. صحنه فوق‌العاده ملاقات مک‌گالی و هانا در این رستوران فیلم‌برداری شده بود و صاحبان رستوران برای گرامی‌ داشتن این صحنه، عکسی از آن را بر روی دیوار نصب کرده بود.

۶- ازنظر مان «مخمصه» یک فیلم عادی ژانر دزد و پلیسی نیست.
درست است که فیلم در مورد دزدی از بانک است و دو شخصیت اصلی در جبهه مقابل هم قرار دارند و صحنه‌های تعقیب و گریز نیز در فیلم وجود دارد، اما مان در مصاحبه‌ای با مجله ددلاین گفت که ازنظر او دیدن زندگی شخصیت‌ها، نیل مک‌گالی و ازدواج‌های مشکل‌دار هانا و وال کیلمر Val Kilmer است که نقاط اصلی فیلم هستند. «پس‌ازآن به داستان سرقت می‌رسیم و دوباره وارد زندگی شخصی شخصیت‌ها می‌شویم؛ بنابراین نکته مهم شخصیت‌ها هستند و نه‌فقط داستان جنایی آن.»

۷- زاندر برکلی Xander Berkeley تنها بازیگر «مخمصه» است که در فیلم L.A. Takedown نیز بازی کرده بود.
قبل از ساخت «مخمصه»، مان فیلم تلویزیونی به نام L.A. Takedown را ساخته بود که بعدها داستان «مخمصه» از آن گرفته شد. زاندر برکلی تنها بازیگری است که در هردوی این پروژه‌ها حضور داشته است. او در این فیلم تلویزیونی نقش واینگرو Waingro را بازی می‌کرد و بازی در این نقش را بسیار جدی گرفته بود.
برکلی می‌دانست که در «مخمصه» نیز نقش همین شخصیت را بازی خواهد کرد، اما به او نقشی در فیلم Barb Wire پیشنهاد شد و نتوانست در نقش واینگرو بازی کند. درنهایت این نقش به کوین گیج Kevin Gage رسید و مان توانست برکلی را راضی کند تا نقش کوچک‌تری، شخصیت رالف را بازی کند. برکلی در مصاحبه‌ای گفت «واقعاً مفتخرم که تنها کسی هستم که در هر دو پروژه مان حضور داشته‌ام.»

۱۵ نکته جالب در مورد فیلم مخمصه (التهاب)

آخرین ویرایش:

نگار 1373

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن

امتیاز واکنش
15,266
زمان حضور
62 روز 21 ساعت 12 دقیقه
نویسنده این موضوع
۸- هنوز لکه‌ای از خون مصنوعی زیر کف‌پوش خانه‌ای که در آن دنی ترجو Danny Trejo در فیلم کشته شد، وجود دارد.
در مستندی در مورد «مخمصه»، یکی از عوامل فیلم به خانه‌ای که در آن مک‌گالی، ترجو را کشت، می‌رود. خانواده‌ای که در آنجا زندگی می‌کنند می‌گویند وقتی قصد خرید خانه را داشتند، می‌دانستند که این خانه همان خانه فیلم «مخمصه» است و هنوز لکه‌ای از خون مصنوعی که هنگامی‌که مک‌گالی به ترجو شلیک می‌کند در اطراف بدنش جمع می‌شود، زیر کف‌پوش خانه دیده می‌شود. صاحب‌خانه، جیمی مازوچی Jayme Mazzochi، باافتخار می‌گوید «بخش کوچکی از «مخمصه» اینجا زیر این کف‌پوش است.»

۹- مان فرودگاه را برای صحنه پایانی فیلم انتخاب کرد، چراکه فکر می‌کرد باعث تأثیرگذاری بیشتر آن می‌شود.
صحنه‌های پایانی فیلم در بیرون از شهر در زمینی متروک نزدیک فرودگاه فیلم‌برداری شده است. مان در مصاحبه‌اش با مجله ددلاین گفت «می‌خواستم لوکیشنی پیدا کنم که تأثیر فوق‌العاده‌ای روی بیننده بگذارد و درعین‌حال به واقعیت‌های فیلم نیز نزدیک باشد. به نظر من منطقه‌ قبل از شروع باند هواپیما که برج‌ها و ساختمان‌های سفید و نارنجی در آن هستند و کسی معمولاً آنجا نمی‌رود، مناسب این صحنه بود. مکان‌های این‌چنینی برای من بسیار جذاب هستند. مثلاً لبه‌های باند فرودگاه که با چراغ‌های آبی‌اش در شب بسیار زیبا هستند. این مکان‌ها نیز بخشی از منظره‌های شهری ما هستند اما کمی غیرمعمول‌اند.»

۱۰- بااینکه آل پاچینو و جان ویت Jon Voight در یک فیلم حضور داشتند، اما هیچ‌ صحنه‌ای را باهم بازی نکردند.
این دو بازیگر در این فیلم در هیچ صحنه‌ای باهم حضور نداشتند و در طول زندگی حرفه‌ای‌شان هیچ‌وقت باهم در صحنه‌ای از هیچ فیلمی بازی نکرده‌اند. وقتی از ویت پرسیده شد که دوست دارید با کدام بازیگر در فیلمی همبازی شوید، او جواب داد «من واقعاً از شخصیت آل و بازیش لـ*ـذت می‌برم و یکی از دوستان من است. به نظرم جالب می‌شود که در فیلمی باهم بازی کنیم. من از جسارت و قدرت او در بازی بسیار خوشم می‌آید.»

۱۱- دنیرو به تام سایزمور Tom Sizemore در مبارزه با اعتیادش کمک کرد.
همه از سابقه اعتیاد و خشونت تام سایزمور باخبرند؛ اما پس از بازی در «مخمصه» بود که سایزمور و دنیرو باهم دوست شدند و یک‌شب دنیرو تصمیم می‌گیرد که به دوستش کمک کند. او از سایزمور می‌خواهد که مصرف هروئین را کنار بگذارد و او را سوار هواپیمای شخصی‌اش می‌کند تا او را به مرکز ترک اعتیادی ببرد. بعدازاین اتفاق سایزمور گفت «فوقٰ‌العاده بود. وقتی ۱۴ ساله بودم او را در فیلم‌های مختلف می‌دیدم و الآن او اینجا در کنار من بود. من را با ماشینش به فرودگاه رساند و به من گفت که بازیگر فوق‌العاده‌ای هستم و او نمی‌گذارد که خودم را به کشتن بدهم. دنیرو به من گفت که من را مثل پسرش دوست دارد. من تمایلی به رفتن نداشتم ولی نمی‌توانستم به او نه بگویم.»

۱۲- وال کیلمر استعداد بسیار خوبی در کار با اسلحه داشت.
یکی از صحنه‌های فوق‌العاده «مخمصه»، صحنه تیراندازی آن است که به مدت شش هفته، هر شنبه و یکشنبه در لس‌آنجلس فیلم‌برداری می‌شد. بازیگرها در زمین تیراندازی پلیس لس‌آنجلس، با سربازانی از ارتش هوایی بریتانیا تمرین می‌کردند. مان گفت «همه اتفاقات فیلم واقعی بود. بازیگرها به حدی در تیراندازی ماهر شده بودند که پس‌ازآن، صحنه تیراندازی کیلمر با دو تفنگ در دو جهت مختلف، برای کارآموزهای نیروهای ویژه پلیس نمایش داده می‌شد.»

۱۳- پس از اکران «مخمصه»، سرقت‌های مشابه با صحنه‌های این فیلم در سراسر دنیا اتفاق افتاد.
مشخص نیست که آیا مجرمان پس از دیدن فیلم سعی در تقلید از آن گرفتند یا نه اما در کلمبیا در سال ۲۰۰۳، ۱۸ سارق، مانند صحنه‌ای از «مخمصه» با اتوبوسی به ونی حمله کردند و ۳۵۰۰۰۰ دلار پول نقد آن را به سرقت بردند. در سال ۱۹۹۷، تیراندازی در شمال هالیوود اتفاق افتاد که در آن دو سارق مسلح، به بانکی دستبرد زدند. هردوی این سارقان در طی تیراندازی با پلیس کشته شدند، اما قبل‌تر اعلام کرده بودند که ایده سرقت را از فیلم «مخمصه» گرفته بودند.

۱۴- ناتالی پورتمن Nathalie Portman در نسخه‌ ذهنی کیلمر از «مخمصه ۲»، نقش مهمی دارد.
در یکی از برنامه‌های لری کینگ Larry King در سال ۲۰۱۳، کیلمر که در «مخمصه» نقش کریس شیهرلیس Chris Shiherlis را بازی می‌کرد، نظر خود را در مورد فیلم «مخمصه ۲» بیان کرد. «ناتابی پورتمن را در «مخمصه» به یاد دارید؟ او نقش دخترخوانده پاچینو را بازی می‌کرد. تصور کنید در این فیلم جدید او به خانه می‌آید و می‌گوید «بابا، می‌خواهم نامزدم را به تو معرفی کنم» و نامزدش من هستم. پاچینو بازنشسته شده است و من به شیکاگو آمده‌ام تا او را شکنجه دهم و بکشم.» اما زمانی که «مخمصه» اکران شد، پورتمن ۱۴ ساله و کیلمر ۳۵ ساله بود.

۱۵- «مخمصه» یکی از فیلم‌های جنایی موردعلاقه بن افلک Ben Affleck است.
بن افلک برای ساخت فیلم جنایی «شهر» The Town که خود کارگردان و نویسنده و بازیگر آن بود، از «مخمصه» الهام گرفته بود. افلک در مصاحبه‌ای با دیلی بیست The Daily Beast گفت «هیچ فیلمی به‌اندازه «مخمصه» واقعی نبود، تعجبی ندارد که سارقان برای دزدی‌های خود از آن الهام می‌گرفتند. وقتی من در زندان با برخی از دزدها مصاحبه می‌کردند، در حرف‌هایش از «مخمصه» نیز می‌گفتند و حتی وقتی با مأمورهای اف‌بی‌آی FBI مصاحبه می‌کردم، آن‌ها هم از این فیلم یاد می‌کردند. بااینکه می‌دانم که هر فیلم جنایی که بسازم همیشه در سایه «مخمصه» قرار خواهد گرفت، اما به نظر من «مخمصه» تنها فیلم جنایی است که حقایقی را در مورد سارقان و پلیس‌ها به‌درستی بیان کرده است.»

منبع: وبلاگ نماوا

۱۵ نکته جالب در مورد فیلم مخمصه (التهاب)

آخرین ویرایش:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا