خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
چگونه نویسنده شویم؟ ممکن است این سؤال از دغدغه‌های همیشگی شما هم باشد. قبلاً در سری مطالب «چگونه نویسنده شویم» به معرفی منابع مناسب برای آموزش نویسندگی پرداخته بودم؛ اما در این مقاله دربارۀ بسیاری از نکاتی مرتبط با یادگیری نوشتن و نویسندگی سخن خواهم گفت.در ادامه دربارۀ همۀ انواع سبک‌های نویسندگی -از تولید محتوا برای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی تا نوشتن پروپوزال و مقاله و کتاب نوشتن به زبان انگلیسی- نکاتی آورده شده که محور اصلی آن‌ نویسندگی خلاق است. هدف فراهم آوردن جعبه‌ ابزاری از مطالب و تمرین‌های گوناگون برای تقویت مهارت نگارشی شماست.

چه نویسنده هری پاتر (جی کی رولینگ) الگوی شما باشد، چه نویسنده بوف کور (صادق هدایت)، به‌هرحال توی این ۵۵ نکتۀ رنگارنگ، می‌توانید چیزهای دندان‌گیری را پیدا کنید. ضمناً این نکات هیچ ترتیب خاصی ندارد، هر طور که دوست دارید بخوانید.

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
آیا فارسی را خوب بلدید؟

برای ما، بلد بودنِ زبان فارسی موضوعی بدیهی است. چون از خردسالی زبان را آموخته‌ایم، گمان می‌بریم زبان هم مثل یکی از اعضای بدن چیزی‌ست که از شکم مادر با ما زاده شده. و به همین خاطر جادوی زبان را نادیده می‌گیریم. غالباً متوجه نیستیم که زبان یکی از شگفت‌انگیزترین دستاوردهای بشری است. و چیزی است که بعد از میلیون‌ها سال زندگی بشر بر روی کره زمین شکل گرفته است. به این توجه نمی‌کنیم که زبان اصلی‌ترین و مهم‌ترین ویژگی متمایزکنندۀ انسان از سایر موجودات است.

نویسنده فردی است که به اهمیت و شگفتی زبان واقف است.

درست است که ما فارسی حرف می‌‎زنیم، اما زبان فارسی را نشناخته‌ایم. و نویسنده کسی ا‌ست که زبان را می‌شناسد، زبان‌آور است و بیشتر و بهتر از سایرین از امکانات و ظرفیت‌های زبان بهره می‌برد.

بنابراین در گام اول بهتر است برای آموختن فارسی وقت بگذاریم، و بدانیم که «هر کلمه یک ثروت است.»

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
اگر استعداد نداشته باشم…

اگر واقعاً شیفته و تشنۀ نوشتن هستیم، باید نگرانی به خاطر کمبود ‌استعداد در نوشتن را کنار بگذاریم. نویسنده می‌نویسد، حتی اگر تمام عالم به او ثابت کنند که هیچ استعدادی برای نوشتن ندارد.
رابرت بنچلی می‌گوید:

«پانزده سال طول كشيد تا بفهمم استعداد نوشتن ندارم، اما ديگر نتوانستم اين كار را رها كنم چون بيش از حد معروف شده بودم.» (+)

پس به جای استعداد، به نوشتن فکر کنید. نه! به جای فکر کردن به نوشتن، بنویسید.

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
۳

اهمیت یادداشت‌های روزانه

اصلاً چه کسی گفته در ابتدای کار وقتی هنوز تازه‌کار و نابلد هستیم باید به نوشتن کتاب و مقاله‌ بپردازیم؟

در اوایل شروع نوشتن و تمرین نویسندگی بهتر است به نوشتن یادداشت‌ها و خاطرات روزانه‌ اکتفا کنیم. اگر یادداشت‌نویسی را به عادت ثابت خودمان تبدیل کنیم، اولین قدم جدی و اثربخش را برای نویسنده شدن را برداشته‌ایم.

تولستوی نیز با سال‌ها نوشتن دربارۀ خودش اعتماد به نفس لازم برای نوشتن شاهکارهایش را به دست آورد. او پیش از نوشتن شاهکارهایش، بیش از یک دهه به نوشتن یادداشت‌های روزانه پرداخت.

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
۴

کلیشه‌ای ننویسید

فکر کردن به اینکه دیگران دربارۀ کارمان چه خواهند گفت ما را کلیشه‌ای و سطحی می‌کند. اگر مدام به فکر تایید و تصدیق دیگران باشید جلوی آزادی و خلاقیت خودتان را می‌بندید.

با بی‌توجهی به نظر و سلیقۀ دیگران و بدون خیالبافی دربارۀ نتیجۀ کار بنویسید. اگر دست خودتان را باز بگذارید و فقط به آموختن و تمرین مداوم متعهد باشید، موفقیت در زمینۀ نویسندگی خودش به سراغتان می‌آید. اگر هم نیامد شما ضرری نکرده‌اید، از کار موردعلاقه‌تان به حد کافی لـ*ـذت برده‌اید. این بزرگ‌ترین پاداش است.

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
۵

خواندن، نوشتن، خواندن، نوشتن

پلینی می‌گوید هیچ روزی نباید بدون نوشتن سپری شود.

اگر خواندن و نوشتن به عادت روزانه و خدشه‌ناپذیر شما تبدیل شود، مسیر حرفه‌ای شدن را با سرعت بیشتری طی می‌کنید.

وقتی از نوشتن خسته شدید سراغ خواندن بروید و وقتی از خواندن خسته شدید سراغ نوشتن بروید. با حفظ این الگو سرعت رشد خودتان را چند برابر می‌کنید.

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
۶

افراط کنید!

کار نیکو کردن از پر کردن است. افراط در یادگیری مهارتی که دوست داریم می‌تواند یکی از هوشمندانه‌ترین کارهایی باشد که در تمام عمرمان می‌کنیم.

زیاده‌روی در نوشتن شهامت و مهارت نوشتاری ما را برای نوشتن از چیزهایی در سر می‌پرورانیم بیشتر می‌کند.

غرق شدن در هر کاری اولین گام تمایز در آن کار است.

افراطی نوشتن یعنی توی حمام و دستشویی و مترو هم در حال نوشتن باشیم!

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
۷

سؤال‌نویسی خلاقانه

حتما شما هم از این قبیل سؤال‌ها شنیده‌اید: «اول دیوار بود یا تابلو؟» یا «اول مرغ بود یا تخم مرغ؟»

این نوع سوال‌ها شاید در نگاه اول عجیب به نظر برسد. اما پاسخ به آن‌ها گاهی می‌تواند باعث خلق ایده‌های تازه بشود.

سؤال‌نویسی یکی از بهترین تمرین‌های نویسندگی است. دربارۀ هر چیزی که دوست دارید سؤال طرح کنید؛ سؤالات منطقی و سؤالات فرامنطقی.

مهم این است که خودتان را به پرسیدن سوال عادت بدهید. هر وقت حس کردید ایده ندارید خودتان را مجبور کنید که حداقل ۲۰ سوال مختلف بنویسید. همین تمرین کمک می‌کند تا نوشتن برایتان راحت‌تر شود.

کیفیت سؤال‌ها را ارزیابی نکنید. مهم طرح مکرر سؤال است.

مرحلۀ بعدی پاسخ دادن به سوال‌هاست. صرفاً به همۀ سؤال‌ها جواب منطقی ندهید. برای خلق اثر ادبی بیشتر به جواب‌های فرامنطقی نیاز دارید. بسیاری از شعرها و داستان‌های خلاقانه پاسخی‌ است به سؤالی که نویسنده برای دریافت جواب آن کنجکاو بوده.

جواب شاعرانه و طنازانه و فیلسوفانه فرقی ندارد. مهم این است که شما هیچ سؤالی را بی‌جواب نگذارید و از تخیل خودتان برای پاسخ به سؤال‌های استفاده کنید.

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
۸

راز در همین یک نکته است

اگر به این نکته توجه عملی و جدی داشته باشیم گام بزرگی برای برای نویسنده شدن برداشته‌ایم: بهتر است حین نوشتن پیش‌نویس اولیۀ هر متنی با نهایت سرعت پیش برویم و تا حد ممکن دستمان را از قلم یا کیبورد جدا نکنیم.

نکات مهم نویسندگی

PARIA-M

اخراج شده
کاربر اخراج شده
کاربر رمان ۹۸
امتیاز واکنش
7,161
زمان حضور
58 روز 9 ساعت 7 دقیقه
نویسنده این موضوع
۹

حرف استیون کینگ

استیون کینگ توصیه‌های جالب برای نویسندگی دارد و حتی کتابی هم برای سروسامان دادن به توصیه‌ها نوشته است (کتاب از نوشتن). که از میان توصیه‌های کینگ می‌توان به جملۀ زیر اشاره کرد:

«مطالعه مرکز خلاقیت هر نویسنده‌ای است.»

مطالعه مرکز خلاقیت هر نویسنده‌ای است. من هر جا که می‌روم یک کتاب هم همراه دارم و فرصت‌های زیادی برای سرک کشیدن توی کتاب پیدا می‌کنم. کلک کار این است که به خودتان یاد بدهید کم‌کم و زیادزیاد مطالعه کنید.

مطالعه و کتاب باید دوست همیشگی یک نویسنده باشد، نویسندۀ حرفه‌ای نه کتاب‌خوان، که باید کتاب‌خوار باشد!

چیزی که به من کمک می‌کند نوشتن را آغاز کنم، خواندن است. خواندن که معمولاً ربطی هم به مطلبی که می‌نویسم، ندارد.
من تاریخ هنر زیاد می‌خوانم. تاریخ معماری، موسیقی‌شناسی و کتاب‌های آکادمیک درمورد این موضوعات، مورد علاقه من هستند. شعر هم می‌خوانم.
شروع به نوعی توقف هم هست؛ توقفی که براثرِ خواندن مطلبی یا گوش‌دادن به یک قطعۀ موسیقی در شما رخ می‌دهد که هم به من نیرو می‌بخشد و هم مرا بی‌تاب می‌کند و به من از اینکه نمی‌نویسم احساس گنـ*ـاه می‌دهد.

سوزان سانتاگ

نکات مهم نویسندگی

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا