خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

DIANA_Z

کاربر فعال انجمن
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
20/7/20
ارسال ها
724
امتیاز واکنش
4,789
امتیاز
228
زمان حضور
62 روز 21 ساعت 12 دقیقه
نویسنده این موضوع
قیمه ترکی یا «پیچاق‌قیمه»

یکی از غذا‌های معروف و رسمی اردبیل خورش قیمه ترکی یا به زبان خودشان پیچاق قیمه است. این غذا به خاطر داشتن خلال بادام بافت و ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانی‌های مجلسی جذاب است. به خصوص اگر تخم مرغ‌های روی آن را با قالب مخصوص فرم دار آماده کنید و روی خورش بریزید.


مواد لازم برای ۶ نفر

  • گوشت قیمه‌ای: ۵۰۰ گرم
  • خلال بادام: ۱۵۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ۲ عدد
  • نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم
  • زعفران ساییده شده: ۲ /۱ قاشق چای‌خوری سرپر
  • آبغوره: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه:

۱. ابتدا گوشت را به صورت قیمه‌ای خرد کنید، بشوییدودر سبدی بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. یکی از پیاز‌ها را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و آن‌قدر حرارت دهید تا طلایی شود. دارچین و زردچوبه را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.

۲. گوشت‌ها را هم به مواد داخل قابلمه اضافه کنید تا با پیاز کمی تفت داده شود. زعفران را در مقداری آب جوش حل کنید و همراه یک لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. شعله اجاق‌گاز را کم کرده و تا زمان پخت کامل تکه‌های گوشت، صبر کنید.

۳. حالا پیاز دوم را هم خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیاز‌ها را در آن تفت دهید. خلال‌های بادام را هم همراه با رب گوجه‌فرنگی در آن تفت دهید.

۴. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت، مخلوط خلال بادام، پیاز داغ و رب را به گوشت اضافه کرده و با نمک و آبغوره مزه‌دار کنیدو بگذارید خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.

۵. از این مرحله به بعد ۲ روش وجود دارد:

  • روش اول این است که تخم‌مرغ‌ها را دانه‌دانه روی خورش بشکنید و کمی هم بزنید، در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها داخل خورش بپزند، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و سروکنید.
  • در روش دوم می‌توانید تخم‌مرغ‌ها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درست کنید و پس از کشیدن خورش در ظرف مورد نظر، تخم‌مرغ‌ها را به صورت درسته روی آن قرار دهید. این روش ظاهر رسمی‌تری دارد.
یه جور دیگه

یک نوع متداول طعم‌دار کردن این خورش استفاده از لیموعمانی است؛ به این ترتیب که پس از پخت گوشت و اضافه کردن مخلوط خلال بادام، پیاز داغ و رب، تعدادی لیموعمانی را بشویید و پس از اینکه با چنگال داخل هر کدام را سوراخ کردید، آن‌ها را داخل خورش بریزید.


طرز تهیه قیمه ترکی

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: Niuosha.dkw
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا