- عضویت
- 7/8/20
- ارسال ها
- 102
- امتیاز واکنش
- 2,995
- امتیاز
- 213
- سن
- 22
- محل سکونت
- جهان ارتش سرخ
- زمان حضور
- 18 روز 23 ساعت 27 دقیقه
نویسنده این موضوع
یادگیری دستور پخت ته چین مرغ خوشمزه که یکی از غذاهای اصیل ایرانی و فوت و فن های کلیدی آن، برای هر کدبانوی ایرانی واجب است. ترکیبی متناسب از زعفران و ماست و مرغ و ... که این غذای اصیل ایرانی را تبدیل به یک غذای محبوب حتی در خارج از ایران کرده است.
رمان 98| سرویس آشپزی - دستور پخت ته چین مرغ خوشمزه بسیار ساده است اما درست درآوردن این غذای اصیل ایرانی و رعایت تناسبات آن تنها از یک کدبانوی حرفهای برمیآید و نیاز به تجربه زیاد دارد! برای تهیهی ته چین مرغ خوشمزه نیاز به زعفران و زرشک سرخ دارید و به همین دلیل است که ته چین مرغ را اصیلترین غذای ایرانی میدانند. در طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه ماست و تخم مرغ نیاز دارید که تقریبا میتوان گفت ملات این غذای فوقالعاده خوشمزه است و باعث میشود این غذا شکل خود را حفظ کند و هنگام برگرداندن آن روی سینی یا ظرف سرو از هم نپاشد. البته ماست و تخم مرغ در پخت ته چین مرغ باعث میشود که بوی زهم مرغ هم گرفته شود. دستور پخت ته چین مرغ خوشمزه دو روش قابلمه ای و ماهیتابه ای دارد که ما امروز دستور پخت ته چین مرغ در قابلمه را میخوانیم که نوع مجلسیتر تهیه ته چین است.
در این مطلب میخوانید:
مواد لازم برای ۴ تا ۵ نفر
مدت زمان پخت: یک ساعت و نیم
مراحل دستور پخت اصلی ته چین مرغ در قابلمه با نکات مهم
رمان 98| سرویس آشپزی - دستور پخت ته چین مرغ خوشمزه بسیار ساده است اما درست درآوردن این غذای اصیل ایرانی و رعایت تناسبات آن تنها از یک کدبانوی حرفهای برمیآید و نیاز به تجربه زیاد دارد! برای تهیهی ته چین مرغ خوشمزه نیاز به زعفران و زرشک سرخ دارید و به همین دلیل است که ته چین مرغ را اصیلترین غذای ایرانی میدانند. در طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه ماست و تخم مرغ نیاز دارید که تقریبا میتوان گفت ملات این غذای فوقالعاده خوشمزه است و باعث میشود این غذا شکل خود را حفظ کند و هنگام برگرداندن آن روی سینی یا ظرف سرو از هم نپاشد. البته ماست و تخم مرغ در پخت ته چین مرغ باعث میشود که بوی زهم مرغ هم گرفته شود. دستور پخت ته چین مرغ خوشمزه دو روش قابلمه ای و ماهیتابه ای دارد که ما امروز دستور پخت ته چین مرغ در قابلمه را میخوانیم که نوع مجلسیتر تهیه ته چین است.
در این مطلب میخوانید:
- مواد لازم برای دستور پخت ته چین مرغ مجلسی خوشمزه
- مراحل دستور پخت اصلی ته چین مرغ در قابلمه با نکات مهم
- نکات اضافی تهیه ته چین مرغ مجلسی
مواد لازم برای ۴ تا ۵ نفر
برنج | ۳ پیمانه |
سـ*ـینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۱ عددکامل به همراه ۱ عدد زرده ی تخم مرغ |
ماست چکیده یا ماست سفت | ۱ لیوان |
روغن پخت و پز | ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۵ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۲ قاشق مربا خوری |
پودر قند یا شکر | ۲ قاشق مربا خوری |
نمک ،فلفل سیاه ،زردچوبه، پودر سیر و دارچین | به مقدار لازم |
هل آسیاب شده | ۲ عدد دانه |
زعفران دم شده | به مقدار لازم |
کره | ۱ قاشق سوپ خوری |
آبلیمو | ۱ قاشق سوپ خوری |
مراحل دستور پخت اصلی ته چین مرغ در قابلمه با نکات مهم
- مرغها را تمیز کنید و داخل قابلمهای مناسب به همراه مقداری آب و 1 پیاز خرد شده و نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه، پودر سیر بگذارید تا بپزد. به مدت 40 دقیقه و پس از پخت آنها را تیکه تیکه یا ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
- 1 عدد پیاز دیگر را به صورت خلالی ریز خرد کرده و داخل ماهیتابهای به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا طلایی رنگ شود. هنگامی که پیازها نرم شدند مرغ را اضافه کنید و سرخ کنید. اگر نیاز به نمک و فلفل داشت کمی نمک و فلفل اضافه کنید تا طعم خوبی داشته باشد. حالا وقت اضافه کردن زعفران است که از قبل دم کردهایم. زرشکهای از قبل آماده شده را نیز اضافه کنید و بعد از چند ثانیه زیر گاز را خاموش کنید. دقت کنید که زرشکها نباید زیاد پخته شوند تا مزهی تلخی و سوختگی نگیرند.
- نکته اول: زرشکها را قبل از انجام این مرحله در آب بخیسانید و با کمی کره و مقدار گفته شده پودر قند یا شکر کمی تفت دهید.
- نکته دوم: برای تفت دادن پیاز و مرغ به جای مرغ میتوانید از کره استفاده کنید تا ته چین مرغ خوش طعم و عطر شود.
- برنجها را از قبل خوب تمیز کنید و با مقداری نمک و آب به مدت 1 ساعت بخیسانید. برنج را روی گاز بگذارید و هنگامی که موقع آبکش کردنشان شد، از روی گاز بردارید و آبکششان کنید و کنار بگذارید. بهتر است در این مرحله برنج را کمی زندهتر از روی گاز بردارید و دقت کنید که نمک برنج کافی باشد تا یک ته چین مرغ خوشمزه مجلسی داشته باشید.
- حالا نوبت درست کردن ته چین است. یعنی مخلوط ماست و تخم مرغ! یک ظرف گود بزرگ بردارید و ۱ عدد تخم مرغ کامل را به همراه ۱ عدد زرده و ۱ قاشق سوپ خوری پودر قند و 2 عدد هل آسیاب شده با هم مخلوط کنید. نمک و فلفل و گلاب و آبلیمو را با مقادیری که در ابتدا گفتیم اضافی کنید.
- نکته: رعایت تناسب مواد این مرحله برای تهیه ته چین مرغ بسیار حیاتی است. این مواد است که هم ته چین را سفت میکند و باعث میشود که قالبش درست دربیاید و هم بوی زهم تخم مرغ و مرغ را از ته چین میگیرد.
- بعد از این که چند دقیقه مواد مرحله قبل را خوب هم زدید نوبت اضافه کردن ماست میرسد. بعد از آن ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری زعفران دم شده را اضافه کنید و سپس کمی دارچین رویش بپاشید و هم بزنید.
- نکته: مقدار دارچین در این مرحله بسیار مهم است. اگر دارچین زیاد باشد ته چین تلخ میشود و مزه آن بقیه طعمها را تحت تاثیر قرار میدهد.
- کم کم برنج را به مواد ته چین اضافی کنید و خوب هم بزنید تا کاملا پخش شود و بعد از آن 3 قاشق غذاخوری روغن اضافی کنید و آن را کنار بگذارید.
- حالا قابلمهای که میخواهید ته چین را داخل آن بپزید بردارید و کف و دیوارههایش را با روغن کمی چرب کنید ( این مرحله را به هیچ عنوان حذف نکنید تا بعدا هنگام در آوردن قالب ته چین مرغ به مشکل برنخورید). حالا باید به صورت لایهای مواد برنج و مواد مرغ را داخل قابلمه بریزید. ابتدا یک لایه برنج را بریزید و روی آن مواد مرغ را که از قبل آماده کردهاید را روی آن بریزید. دوباره باقیمانده مواد برنج را بریزید .
- نکته: میتوانید تعداد لایهها را عوض کنید اما حواستان به ارتفاع قابلمه و ته چین مرغ باشد. زیرا اگر ارتفاع آن بیش از اندازه باشد ممکن است قالب ته چین درست از قابلمه خارج نشود.
- روی قابلمه را دم کنی بگذارید و روی گاز با شعله متوسط قرار دهید. بعد از چند دقیقه که به بخار افتاد شعله را کم کنید و به مدت 1 ساعت بگذارید تا ته چین خوب بپزد و آماده سرو شود. حالا وقت سرو کردن ته چین مرغ مجلسی شماست. داخل یک ظرف زیبا سرو و نوش جان کنید.
- اگر ماستی که اضافی کردهاید ترش مزه بود دیگر نیازی به آبلیمو ندارید
- در این دستور پخت اضافه کردن هل کاملا اختیاری است و فقط برای دادن عطر بیشتر به ته چین مرغ است
- اگر دوست داشتید ته چین را داخل فر بپزید موادتان را داخل ظرف پیرکس ریخته ، رویش را فویل بپیچید و به مدت 1 ساعت و نیم داخل فر قرار دهید. بهتر است روی فویل سوراخهای ریز ایجاد کنید.
- میتوانید خلال بادام و پسته هم علاوه بر زرشک به مواد ته چین مرغ اضافی کنید.
- دقت کنید که زمان تفت دادن مرغ زیاد نشود تا مرغتان سفت نشود
- اگر ته چین مرغ را داخل ماهیتابه یا قابلمه کم ارتفاع بپزید، مقدار ته دیگ آن بیشتر میشود و حتما مهمانانتان آن را بیشتر دوست خواهند داشت!
طرز تهیه ته چین مرغ
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش توسط مدیر: