- عضویت
- 7/8/20
- ارسال ها
- 102
- امتیاز واکنش
- 2,995
- امتیاز
- 213
- سن
- 22
- محل سکونت
- جهان ارتش سرخ
- زمان حضور
- 18 روز 23 ساعت 27 دقیقه
نویسنده این موضوع
طرز تهیه کوفته برنجی با مواد اولیه برنج، گوشت چرخکرده و ... بسیار ساده است. این غذای سنتی و مقوی بین ایرانیها، به خصوص ترک زبانان محبوب است و به عنوان یک غذای مجلسی از آن یاد میشود.
ستاره | سرویس آشپزی - طرز تهیه کوفته برنجی کمی زمان بر است و شاید به همین دلیل است که در مهمانیهای بزرگ خانوادگی سرو میشود. از قدیم خانمهای ایرانی با کمک هم کوفته برنجی را تهیه میکردند و سفرههایشان را پر از رنگ و لعاب میکردند. این غذای سنتی بسیار خوشمزه ایرانی کمی سنگین است و بهتر است در وعده ناهار صرف شود. در ادامه با هم مواد اولیه برای تهیه کوفته برنجی، طرز پخت مرحله به مرحله آن و نکات و ترفندهایی در مورد تهیه این غذای خوشمزه را میخوانیم.
در این مطلب میخوانید:
زمان پخت: 150 دقیقه
طرز تهیه کوفته برنجی مجلسی
نکات و ترفندهای پخت کوفته برنجی اصیل
ستاره | سرویس آشپزی - طرز تهیه کوفته برنجی کمی زمان بر است و شاید به همین دلیل است که در مهمانیهای بزرگ خانوادگی سرو میشود. از قدیم خانمهای ایرانی با کمک هم کوفته برنجی را تهیه میکردند و سفرههایشان را پر از رنگ و لعاب میکردند. این غذای سنتی بسیار خوشمزه ایرانی کمی سنگین است و بهتر است در وعده ناهار صرف شود. در ادامه با هم مواد اولیه برای تهیه کوفته برنجی، طرز پخت مرحله به مرحله آن و نکات و ترفندهایی در مورد تهیه این غذای خوشمزه را میخوانیم.
در این مطلب میخوانید:
- مواد اولیه برای تهیه کوفته برنجی
- طرز تهیه کوفته برنجی مجلسی
- نکات و ترفندهای پخت کوفته برنجی اصیل
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت گوساله چرخ شده | 400 گرم |
برنج | 160 گرم |
لپه | 60 گرم |
سبزی معطر (مرزه، ترخون، شوید،نعناع، جعفری، گشنیز) | 270 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری سرخالی |
تخم مرغ | 1 عدد |
آب | 5 پیمانه |
روغن مایع | 5 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زرشک | 1 قاشق غذاخوری |
پودر لیمو عمانی | 1 و 1/2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه، دارچین | به مقدار لازم |
آلو،زرشک، پسته ... | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته برنجی مجلسی
- در اولین مرحله از چند ساعت قبل بگذارید برنج و لپه در ظرفهای جداگانه خیس بخورند. پس از خیس خوردن، برنج و لپه را شسته و هر کدام را جداگانه داخل قابلمه با مقداری آب بریزید تا کامل بپزند.
- در این مرحله گوشت چرخ شده را به میکس برنج و لپه اضافه کنید و هر سه را خوب با هم مخلوط کنید تا مواد یکدست شود.
- سبزی خرد شده (مقدار کمی از آن را برای مراحل بعدی نگه دارید!)، تخم مرغ، آرد نخود چی را به همراه مقداری ادویه و نیمی از گرد لیمو عمانی را به مواد بالا اضافه کنید و خوب ورز دهید تا کوفته کامل شود.
- در این مرحله از تهیه کوفته برنجی، مواد را چند ساعت در یخچال بگذارید تا مواد به خوبی به هم بچسبند و منسجم شوند.
- پیاز را خرد کنید و در قابلمهای بزرگ با کمی روغن تفت دهید تا زمانی که نرم و طلایی شود. باقی سبزی کوفته را که از مرحله قبل کنار گذاشتیم، رب، نمک ،فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید و سپس آب و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و روی شعله زیاد قرار دهید تا بجوشد.
- مواد کوفته را از یخچال بیرون بیاورید، دوباره ورز دهید و گلولههای گرد درست کنید. اگر مایل هستید آلو ، زرشک، گردو و ... داخل کوفته قرار دهید، میتوانید در این مرحله سوراخی وسط گلولههای کوفته درست کنید و آنها را داخل کوفته قرار دهید و دوباره کوفته را گرد کنید.
- با کمک دستتان مواد را خوب فشار دهید تا گلوله کوفته حسابی محکم و منسجم شود.
- کمی قبل از قرار دادن کوفته برنجیها در آب و سسی که درست کردهاید، حرارت را کم کنید تا آب سس نجوشد و سپس کوفتهها را کف قابلمه قرار دهید. این کار باعث میشود کوفتهها ترک نخورند و باز نشوند.
- کمی که از پخت کوفته برنجیها گذشت، پودر لیمو عمانی، آبغوره ، زرشک و نمک را اضافه کنید. تا مایه و سس کوفته طعم بگیرد.
- بعد از پخته شدن کوفتهها میتوانید زیر شعله را کمی زیادتر کنید تا آب سس کم شود و سس غلیظتری داشته باشید.
نکات و ترفندهای پخت کوفته برنجی اصیل
- در نیم ساعت اول پخت کوفتهها درب قابلمه را باز بگذارید تا احتمال وا رفتن کوفتهها کمتر شود.
- به مقدار نعناع در سبزی کوفته دقت کنید. زیرا اگر نعناع زیاد باشد، باعث تلخ شدن غذا میشود.
- در بسیاری از رسپیها میبینیم که داخل مواد کوفته پیاز خام میریزند که این کار درست نیست و باعث وا رفتن و شل شدن کوفته برنجی میشود.
- اگر میخواهید طعم سس کوفته برنجی ملس باشد میتوانید داخل مایه سس مقداری شکر اضافه کنید.
- همیشه از گوشت گوساله برای تهیه کوفته برنجی استفاده کنید چون نسبت به گوشت گوسفندی چربی کمتری دارد و هرچه گوشت چربی بیشتری داشته باشد، بیشتر باعث شل شدن کوفته میشود.
- مواد داخل کوفته کاملا اختیاری است و معمولا از تخم مرغ آبپز، آلو، زرشک و گردو استفاده میشود.
- برای تزیین کوفته برنجی مجلسی میتوانید از زرشک، آلو، گردو و یا خلال پسته استفاده کنید.
طرز تهیه مانتی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش توسط مدیر: