خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

SAEEDEH.T

مدیر بازنشسته رمان۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
21/4/19
ارسال ها
5,684
امتیاز واکنش
25,043
امتیاز
473
زمان حضور
82 روز 12 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
مکتب دیکتاتورها کتابی سـ*ـیاسی از نویسنده ایتالیایی، اینیاتسیو سیلونه است که در آن به فلسفه وجودی فاشیسم و دیکتاتورها می‌پردازد. این کتاب هرچند شکلی داستانی دارد اما رمان نیست و در آن شخصیت‌های اصلی فقط پیرامون موضوعات سـ*ـیاسی به گفت‌وگو می‌پردازند.
اینیاتسیو سیلونه دوران کودکی سختی داشت و در فقر و تنگدستی بزرگ شد. در زلزله سال ۱۹۱۵ پدر و مادر و پنج برادر خود را از دست داد. پس از اتمام تحصیلات سوسیالیست شد و در سال ۱۹۲۱ یکی از بنیان‌گذاران حزب کمونیست ایتالیا بود. در فاصله سال‌های ۱۹۲۱ تا ۱۹۳۱ یکی از سازمان دهندگان فعالیت‌های مخفی ضدفاشیستی به‌شمار می‌رفت. مدتی در مسکو بود و پس از آنکه در سال ۱۹۳۰ از حزب کمونیست ایتالیا اخراج شد در سوئیس اقامت گزید. سیلونه در سوئیس به فعالیت‌های ضدفاشیستی و مبارزات غیرعلنی خود با داستگاه دیکتاتوری موسولینی ادامه داد.
سیلونه در سال ۱۹۴۵ پس از سقوط حکومت فاشیستی موسولینی به ایتالیا بازگشت و از طرف حزب سوسیال دموکرات به نمایندگی مجلس شورای ملی ایتالیا برگزیده شد. بیشتر کتاب‌های این نویسنده پیرامون مبارزات ضدفاشیستی آزادی‌خواهان و سوسیالیست‌های فعال ایتالیا است که از جمله معروف‌ترین کتاب‌های او می‌توان به دو رمان زیر اشاره کرد:
رمان نان و نوشیدنی
رمان دانه زیر برف

در قسمتی از متن پشت جلد کتاب مکتب دیکتاتورها می‌خوانیم:
بیان طنزآلود و در عین حال بسیار عالمانه‌ی سیلونه در کتاب از والاترین سنت استعاری سـ*ـیاسی اروپا پیروی می‌کند و از این نظر می‌توان آن را با برجسته‌ترین آثار جدلی ولتر و برنارد شاو، و نیز با شهریار ماکیاولی مقایسه کرد.
این کتاب هنگامی نوشته شد که سیلونه برای درمان بیماری سل، که نزدیک بود او را بکشد، در دهکده‌ای در سوییس به سر می‌برد. در همین هنگام، اتفاقی رخ داد که بار دیگر بسیار (پس از مرگ پدر و مادرش) بر سیلونه تاثیر گذاشت: برادرش، که تنها بازمانده خانواده او پس از زلزله بود، به اتهام واهی شرکت در یک سوءقصد دستگیر شد. برادر سیلونه دو سال بعد در زندان درگذشت. در پی این اتفاق، سیلونه از مقامات یوییسی تقاضای پناهندگی سـ*ـیاسی کرد و چهارده سال در این کشور ماند. سیلونه کتاب‌های معروف خود را در این زمان نوشت.

انجمن رمان نویسی




معرفی کتاب مکتب دیکتاتورها | اینیاتسیو سیلونه

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

SAEEDEH.T

مدیر بازنشسته رمان۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
21/4/19
ارسال ها
5,684
امتیاز واکنش
25,043
امتیاز
473
زمان حضور
82 روز 12 ساعت 24 دقیقه
نویسنده این موضوع
کتاب مکتب دیکتاتورها
این کتاب که سیلونه همزمان با کتاب نان و نوشیدنی مشغول نوشتن آن بود، داستان دو آمریکایی مشکوک و عجیب – یکی جوجه دیکتاتور و دیگری مشاور ایدئولوژیکی او – است که یک‌سال مانده به آغاز جنگ‌ جهانی دوم به اروپا که در زمینه دیکتاتوری تجربه‌های بسیار دارد، سفر می‌کنند تا در این مورد با کسب اطلاعات مفید بتوانند یک دیکتاتوری موفق در آمریکا ایجاد کنند. در سراسر اروپا با آدم‌های زیادی صحبت کرده‌اند و حال برای فراگیری شگردها و رمزهای بیشتر به سراغ کسی می‌روند که یک عمر مشغول مبارزه با استبداد بوده است.
آن‌ها به سراغ این تبعیدی ایتالیایی – تومازوی کلبی – می‌روند که می‌توان او را خود نویسنده تلقی کرد. همان‌طور که گفته شد کتاب نه در قالب رمانی متعارف که بیشتر به صورت اثری تئوریک در تحلیل و نقد دیکتاتوری نگاشته شده است. اینکه چگونه دیکتاتوری از ناآگاهی و علاقه‌مند اذهان توده‌ها برای ماندن در حکومت استفاده می‌کند. اینکه چطور مردم را با خود همراه می‌کند، مخالفان خود را سرکوب، رسانه‌ها را به خدمت خود می‌گیرد و در کل با چه اصولی قدرت خود را حفظ می‌کند و در این میان خود شخص دیکتاتور دارای چه فاکتورها و شخصیتی باید باشد و چگونه از ضعف‌ها و ناآگاهی جامعه به نفع خودش سود ببرد.
مهدی سحابی – مترجم کتاب – درباره این اثر در مقدمه خود می‌نویسد:
می‌توان گفت که مکتب دیکتاتورها یک نوشته تئوریک نیست، بلکه می‌شود به جرئت آن را بیانیه یا «خطابه»ای دانست که بر تجربه‌ای شخصی و نظریه‌ای محک‌خورده در عمل، متکی است. آنچه تومازوی کلبی درباره فاشیسم ایتالیا و نازیسم آلمان می‌گوید روشنی و دقت تاریخ‌نویسی عینی را با خود دارد. با این همه، بررسی این دو تحول بزرگ اروپایی، که زمینه اصلی کتاب را تشکیل می‌دهند به این معنی نیست که موضوع کتاب تنها مربوط به گذشته باشد، گذشته‌ای که به گمان بسیاری تاریخ‌نویسان دوباره تکرار نخواهد شد.
در نظر داشته باشید که سیلونه در این کتاب به موضوعاتی می‌پردازد که دیکتاتوری منجر می‌شود، نه آینده یک حکومت دیکتاتوری و یا آرمان‌هایی که یک ایدئولوژی نوید آن را می‌دهد. همچنین او در این کتاب تاکید بسیار زیادی روی شکل‌گیری فاشیسم در ایتالیا و آلمان دارد و در عین حال گوشه چشمی به شوروی نیز دارد. بنابراین در این کتاب اسامی هیتلر، موسولینی و استالین بسیار به چشم می‌آید. اما از جمله نکات جالب کتاب این است که سیلونه وضعیت سـ*ـیاسی آمریکا را نیز مورد نقد قرار می‌دهد.
سیلونه اعتقاد دارد که دموکراسی‌ای که در آمریکا برقرار است خود یک نوع دیکتاتوری است که در آن مردم به شکل ناخواسته به آن دامن زده‌اند. هرچند در این نظام انتخابات آزاد و موارد دیگر وجود دارد. به عنوان مثال به این بخش از کتاب دقت کنید:
تجربه نشان داده است که مراجعه به آرای هرچه بیش‌تر مردم همیشه به معنی تحکیم دموکراسی نبوده و همچنین موارد متعددی دیده شده که ارتجاع دقیقاً برای سرکوب دموکراسی به آرای هرچه‌بیش‌تر مردم تکیه کرده است. اکثریتی که با شعور و وجدان همراه نباشد، وسیله‌ای است که از آن می‌توان برای هر کاری استفاده کرد. (کتاب مکتب دیکتاتورها نوشته اینیاتسیو سیلونه – صفحه ۱۲۶)
از این رو می‌توان کتاب سیلونه را نقدی بر همه کارها و نظام‌هایی دانست که یا به دیکتاتوری منجر شده‌اند و یا ممکن است در آینده به دیکتاتوری منجر شود. زبان کتاب نیز ساده و روان است اما لازم است خواننده حداقل با تاریخ کشورهای آلمان، ایتالیا و شوروی آشنا باشد و همچنین با «ایسم»های مختلف نیز بیگانه نباشد.
کتاب مکتب دیکتاتورها در ۱۵ فصل نوشته شده که عنوان فصل‌های مختلف کتاب (که موضوعات مورد بحث را به خوبی نشان می‌دهد) عبارت است از:
ملاقات نگارنده با آقای دبلیو، جوجه‌دیکتاتور امریکایی، و مشاور ایدئولوژیکی او پروفسور پیکاپ معروف، که در جست‌وجوی تخم‌مرغ کریستف کلمب به اروپا آمده‌اند / درباره‌ی هنر سنتی سـ*ـیاست و نارسایی‌های آن در دوران تمدن توده‌ای / درباره‌ی برخی از شرایطی که در عصر ما به گرایش‌های دیکتاتوری کمک می‌کنند / طرح یک کودتا به دنبال یک انقلاب ناموفق / درباره‌ی بی‌استعدادی هنری دیکتاتور آینده، بی‌ارزشی شجره‌نامه و اهمیت سردرد مزمن / داوطلبان بسیارند، برگزیدگان اندک / درباره‌ی حزب کسی که می‌خواهد دیکتاتور شود / درباره‌ی بی‌فایدگی برنامه‌های سـ*ـیاسی و اقتصادی و خطر بحث و برخورد عقاید و فن نوین تلقین توده‌های مردم / چگونه دموکراسی خود را به تباهی می‌کشد، همراه با بعضی مثال‌های علمی درباره‌ی هنر ماهی‌گرفتن از آب گل‌آلود / هنر دودوزه‌بازی و خطر باور کردن دروغ‌های خودگفته / درباره‌ی دلزدگی از قریحه‌ی دیکتاتوری و حسرت زندگی خصوصی / درباره‌ی خطر توطئه‌ها و شورش‌هایی که از حمایت پلیس و ارتش برخوردار نباشند / درباره‌ی عملیات «بشقاب عدس» و کودتا با همدستی مقامات / درباره‌ی پایگاه مردمی مبتنی بر همه‌پرسی، عجین‌شدن حزب و حکومت و پرورش بزهای بلاگردان.

انجمن رمان نویسی




معرفی کتاب مکتب دیکتاتورها | اینیاتسیو سیلونه

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا