خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Rostami_Minaa

عضو جدید انجمن
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
4/4/20
ارسال ها
5
امتیاز واکنش
199
امتیاز
98
محل سکونت
تهران
زمان حضور
5 روز 4 ساعت 31 دقیقه
نویسنده این موضوع
سلام و درودی دیگر.
چطورین دوستان؟ حالتون خوبه؟
دیدین بعضی وقتا خوابیدید یه دفعه می بینید پرت می شید از یه جایی
و کل بدنتون میره رو ویبره؟
حالا من براتون یه مطلب پیدا کردم شاید جالب باشه براتون.

رمان ۹۸ | دانلود رمان جدید
رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

العالم- یک نشریه انگلیسی گزارشی درباره دلایل تکان های ابتدای خواب و احساس سقوط از ارتفاع در خواب را منتشر کرد.





به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، مجله انگلیسی "کنفرزیشن" گزارش جدید پروفسور "جیسون الیس" متخصص علوم اختلالات خواب دربارها پدیده تکان های غیر ارادی ابتدای خواب را منتشر کرد.

این نشریه در گزارش خود که سایت "عربی 21" آن را به عربی ترجمه کرده است، با اشاره به این که این پدیده حکایت از آن دارد، که فعالیت مغز انسان هنگام خواب به تدریج کند می شود و فردی که خوابیده است به علت تکان های ناشی از انقباض سریع و غیر ارادی عضلات، به صورت ناگهانی احساس می کند که در حال سقوط از ارتفاع است، نوشت: «این امر مشابه وارد شدن یک شوک است که به واسطه آن انسان قادر نیست فاصله خود را تا رسیدن به زمین ارزیابی کند و به همین علت احساس ناخوشایندی به او دست می دهد.»

براساس این گزارش، علی رغم این که دلایل این پدیده به طور کامل شناخته شده نیست، اما این نشریه انگلیسی به مخاطبان خود دو توصیه ارائه می‌کند تا از خطرهای ناشی از این حالت طبیعی در امان باشند: نخست، ضرورت اطمینان از امن بودن مکان خواب بویژه این که بیدار شدن ناگهانی ممکن است در صورت ناامن بودن مکان خواب مشکل ساز شود.

توصیه دوم این که، قبل از خواب مواظب وضعیت جسمی خود باشیم.

این نشریه در ادامه به نظریه دیگری در این خصوص اشاره کرده است؛ براساس این نظریه تکان های ابتدای خواب ناشی از فعالیت های زیاد فیزیولوژیکی است و به همین علت حالت های خواب غیر ارادی مانند خواب در داخل خودرو و .. اعضای بدن ما را در حالت فلج قرار می دهد و این ناشی از ناتوانی انتقال دهنده یا پیام رسان های عصبی در رسیدن به اهدافشان است.

این نظریه می افزاید: علی رغم این که اغلب تکان های ابتدای خواب پدیده ای عادی و طبیعی محسوب می شود، اما برخی اوقات این تکان ها ممکن است خطرناک باشد و زندگی ما را در معرض خطر قرار دهد.

این نشریه انگلیسی فعالیت های شبانه، کافئین، فشارهای روحی و روانی و .. را از جمله عواملی توصیف کرد که می تواند احتمال بروز تکان و لرزش های ابتدای خواب را افزایش دهد.

براساس این گزارش، تحقیقات در خصوص این پدیده اندک است، زیرا اغلب مردم این پدیده را طبیعی می دانند و هیچ کس پیشنهاد درمان آن را مطرح نمی کند؛ در ضمن با افزایش تدریجی سن انسان، از میزان بروز این پدیده در ابتدای خواب کاسته می شود.



تصور کنید که در بسـ*ـترتان آرام دراز کشیده اید و پس از چندین بار از این پهلو به آن پهلو شدن خود را برای خواب و ورود به سرزمین رؤیاهای تان آماده می کنید که ناگهان حس خطر تمام وجودتان را تسخیر می کند.

احساس می کنید که در حال افتادن هستید و سعی می کنید مانع از این کار شوید که ناگهان حرکت سریعی را انجام می دهید.




باید بگوییم که شما نوعی اختلال رایج در خواب را تجربه کرده اید که از آن تحت عنوان حرکت سریع در خواب یا شروع خواب یاد می شود و معمولا باعث بیدار شدن فرد نمی شود.

تام استافورد روانشناس در این رابـ*ـطه می گوید: هیچکس با اطمینان نمی داند که چه چیزی باعث بروز این مسأله می شود با این حال از نظر من این پدیده عوارض جانبی نوعی نبرد پنهان در مغز است که برای به دست گرفتن کنترل بدن رخ می دهد و هر شب در میانه های خواب و بیداری فرد را درگیر خود می کند.»

به بیان دیگر، زمانی که اثرات خواب به تدریج بدن و مغز فرد را درگیر می کنند، خویشتن آگاه او در برخی موارد به صورت غیر منتظره به عقب حرکت می کند و مانع از خوابیدنش می شود.

دانسته ها در مورد حرکت سریع در خواب
این پدیده در واقع کشش ناگهانی و ناخواسته ماهیچه است که با نام میوکلونوس یا انقباض ناگهانی ماهیچه ها از آن یاد می شود و سکسکه نیز زیر گروه آن قرار می گیرد.

این اختلالات لحظه ای خواب هنوز هم ناشناخته اند با این همه، نظریه های مختلفی در رابـ*ـطه با علل بروز آنها مطرح می شود.

یکی از این نظریات همانی که در بالا به آن اشاره شد و براساس آن نوعی کشمکش میان خواب و بیداری در مغز فرد رخ می دهد که در نهایت به بروز چنین پدیده ای می انجامد.

استافورد در یکی از مقالات خود اینگونه می نویسد که: «همزمان با شروع فلج در خواب یا همان بختک، باقی انرژی بدن به شکل حرکاتی تصادفی و سریع آزاد می شود. حرکت های سریع در خواب در واقع آخرین نفس های مغز برای کنترل بدن و بیدار نگه داشتن آن است.»

لازم است یادآور شویم که پدیده حرکت ناگهانی در خواب امری بسیار متداول و کاملا بی خطر است و به همین دلیل نباید جای هیچگونه نگرانی در رابـ*ـطه با آن باشد.

اما پژوهشگران دریافته اند که پدیده یاد شده معمولا با ضربان تند قلب، تنفس سریع، تعرق و گاهی اوقات «نوعی حس خاص از "شوک" یا «افتادن در فضای خالی» همراه است.

براساس مقاله ای که در مجله Sleep Medicine به چاپ رسیده، این حرکات سریع «بی خطر» هستند و در افرادی که سلامت کامل دارند به وفور رخ می دهند.

اما پدیده مذکور گاهی اوقات (و البته نه همیشه) به دلیل «خستگی، استرس، کم خوابی، تمرینات شدید بدنی و محرک هایی نظیر کافئین و نیکوتین» به وجود می آیند.

اگر این پدیده را به صورت مستمر تجربه می کنید یا اینکه بروز آن در شما به قدری است که باعث ایجاد نگرانی یا بی خوابی تان شده بهتر است که سریع تر با یک پزشک در این رابـ*ـطه صحبت کنید.

اما در مورد بخش کثیری از جمعیت 70 درصدی جهان که چنین پدیده ای را تجربه می کنند باید بگوییم که حرکات سریع در خواب تنها لحظاتی وحشت آور هستند و بس. در چنین مواقعی توصیه می شود که یک نفس عمیق بکشید، کمی تمدد اعصاب نمایید و سعی کنید که بخوابید.

اگر نگرانی تان فروکش نکرده باید به اطلاع تان برسانیم براساس مقاله ای که در نشریه Chest منتشر شده تنها راه غلبه بر این حس آن است که مطمئن شوید حرکت سریع در خواب یک پدیده کاملا نرمال است.





منبع:
businessinsider



چرا بعضی وقتا تو خواب سقوط می کنیم؟

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: سوگل بانو، Tiralin و *Ghazale*
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا