- عضویت
- 9/8/18
- ارسال ها
- 1,639
- امتیاز واکنش
- 12,858
- امتیاز
- 373
- سن
- 21
- محل سکونت
- Ahvaz
- زمان حضور
- 9 روز 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
حلشونده فرار و غیرفرار
خواص کولیگاتیو خواصی بوده که فقط به تعداد ذره حل شونده غیر فرار بستگی دارد،مثل سرعت تبخیر،نقطه جوش. مایع فرار دارای نقطه جوش کمتر از ۱۰۰درجه میباشد.حل شونده غیر فرار دارای فشار بخار ناچیز یا نقطه جوش بالاتر از ۱۰۰درجه می باشد. افزلیش تعداد ذره حل شونده غیر فرار--»کاهش تعداد مولکول سطح--»کاهش سرعت تبخیر--»کاهش فشار بخار--»افزایش نقطه جوش و افزایش بی نظمی و کاهش نقطه انجماد فشار بخار:به فشار ناشی از حضور مولکول های بخار آب بر بالای سطح مایع به هنگام حرارت دادن توجه :فشار بخار با نقطه جوش رابـ*ـطه عکس دارد
نمونه
فرّار: محلول استون در آب
غیرفرّار: محلول نمک در آب
برای محلول مایع در مایع با حل شونده فرار فشار بخار کل برابر با مجموع فشار جزئی حلال و حل شونده است ولی وقتی حل شونده غیر فرار باشد فشار بخار آنقدر ناچیز است که می توان گفت فشار بخار محلول فقط مربوط به حلال است
P = XA . P0A کل
P =( 1 - XB) . P0A کل
A نقش حلال و B نقش حل شونده دارد در چنین محلولی فشار بخار محلول کمتر از فشار بخار حلال خالص در همان دما خواهد بود زیرا در حالت محلول بخشی از سطح آزاد مایع در اشغال مولکول هایحل شونده قرار میگیرد و چون تبخیر از سطح صورت می گیرد در چنین حالتی فرار مولکولهای حلال به فاز بخار (تبخیر سطحی ) کاهش می یابد.
بنابراین تراکم ذرات بخار در فاز بخار کمتر می گردد وچون فشار یکگازباعده ذرات نسبت مستقیم دارد می توان گفت در حالت محلول چون تراکم ذرات بخار کاهش می یابد این ذرات فشار ضعیفتری اعمال میکنند یعنی فشار بخار محلول در هر دمائی از فشار بخار ماده خالص کمتر است در این شرایط این که ماده حل شونده چه باشد اهمیتی ندارد و تعدادذرات
ماده حل شده در مقدار معینی از حلال است کهمقدار کاهش فشار بخار راتعیین می کند به خواصی از یک محلول که به نوع ذرات حل شونده بستگی نداشته و تنها وابسته به عده ذرات حل شونده است خواص کولیگاتیومی گویند انحلال حل شونده غیر فرار در یک حلال علاوه بر فشار بخار دمای جوش ودمای
انجماد آن را نیز تغییر می دهدوقتی به یک نمونه مایع حرارت میدهیم دمای آن لحظه به لحظه افزایش می یابد ذرات مایع پر جنب وجوش ترو پر انرژی ترمی شوند در این شرایط ذرات مایع راحت تر به نیروی جاذبهمولکول همسایه غلبه کرده وبه فاز بخار می روند پس با افزایشدما تراکم ذرات بخار بر سطح آزاد مایع افزایش یافته و فشارقوی تری اعمال میکنند چنانچه از نمودار فوق نیز روشن است با افزایش دما فشار بخار بیشتر می شود ولی حالت قلیان و جوششزمانی بوجود می آید که
فشار بخار مایع با فشار بخار محیط برابر شود به عبارت بهترچون بر روی سطح آزاد مایع فشار هوا ، فشار وارد میکند پس برای آنکه یک مایع به جوش آید باید بتوان هوای بالای خود راپس بزند و این در صورتی امکان پذیر است که فشار بخار مایع بافشار بخار محیط برابر شودنقطه جوش یک مایع برحسب تعریف دمایی است که در آن دمافشار بخار مایع با فشار بخار جو برابر می شود. چون افزایشیک ماده حل شونده غیر فرار موجب کاهش فشار بخار یک مایع میشود بنابراین محلول در نقطهجوش نرمال حلال خالص نمی جوشد به بیان کامل تر چون فشار بخار محلول کمتر از فشار بخار مایع خالص است در دمای بالاتری با فشار بخار محیط برابر میشود و دمای جوش محلول همواره بالاتر از نقطه جوش حلال خالص است.
خواص کولیگاتیو خواصی بوده که فقط به تعداد ذره حل شونده غیر فرار بستگی دارد،مثل سرعت تبخیر،نقطه جوش. مایع فرار دارای نقطه جوش کمتر از ۱۰۰درجه میباشد.حل شونده غیر فرار دارای فشار بخار ناچیز یا نقطه جوش بالاتر از ۱۰۰درجه می باشد. افزلیش تعداد ذره حل شونده غیر فرار--»کاهش تعداد مولکول سطح--»کاهش سرعت تبخیر--»کاهش فشار بخار--»افزایش نقطه جوش و افزایش بی نظمی و کاهش نقطه انجماد فشار بخار:به فشار ناشی از حضور مولکول های بخار آب بر بالای سطح مایع به هنگام حرارت دادن توجه :فشار بخار با نقطه جوش رابـ*ـطه عکس دارد
نمونه
فرّار: محلول استون در آب
غیرفرّار: محلول نمک در آب
برای محلول مایع در مایع با حل شونده فرار فشار بخار کل برابر با مجموع فشار جزئی حلال و حل شونده است ولی وقتی حل شونده غیر فرار باشد فشار بخار آنقدر ناچیز است که می توان گفت فشار بخار محلول فقط مربوط به حلال است
P = XA . P0A کل
P =( 1 - XB) . P0A کل
A نقش حلال و B نقش حل شونده دارد در چنین محلولی فشار بخار محلول کمتر از فشار بخار حلال خالص در همان دما خواهد بود زیرا در حالت محلول بخشی از سطح آزاد مایع در اشغال مولکول هایحل شونده قرار میگیرد و چون تبخیر از سطح صورت می گیرد در چنین حالتی فرار مولکولهای حلال به فاز بخار (تبخیر سطحی ) کاهش می یابد.
بنابراین تراکم ذرات بخار در فاز بخار کمتر می گردد وچون فشار یکگازباعده ذرات نسبت مستقیم دارد می توان گفت در حالت محلول چون تراکم ذرات بخار کاهش می یابد این ذرات فشار ضعیفتری اعمال میکنند یعنی فشار بخار محلول در هر دمائی از فشار بخار ماده خالص کمتر است در این شرایط این که ماده حل شونده چه باشد اهمیتی ندارد و تعدادذرات
ماده حل شده در مقدار معینی از حلال است کهمقدار کاهش فشار بخار راتعیین می کند به خواصی از یک محلول که به نوع ذرات حل شونده بستگی نداشته و تنها وابسته به عده ذرات حل شونده است خواص کولیگاتیومی گویند انحلال حل شونده غیر فرار در یک حلال علاوه بر فشار بخار دمای جوش ودمای
انجماد آن را نیز تغییر می دهدوقتی به یک نمونه مایع حرارت میدهیم دمای آن لحظه به لحظه افزایش می یابد ذرات مایع پر جنب وجوش ترو پر انرژی ترمی شوند در این شرایط ذرات مایع راحت تر به نیروی جاذبهمولکول همسایه غلبه کرده وبه فاز بخار می روند پس با افزایشدما تراکم ذرات بخار بر سطح آزاد مایع افزایش یافته و فشارقوی تری اعمال میکنند چنانچه از نمودار فوق نیز روشن است با افزایش دما فشار بخار بیشتر می شود ولی حالت قلیان و جوششزمانی بوجود می آید که
فشار بخار مایع با فشار بخار محیط برابر شود به عبارت بهترچون بر روی سطح آزاد مایع فشار هوا ، فشار وارد میکند پس برای آنکه یک مایع به جوش آید باید بتوان هوای بالای خود راپس بزند و این در صورتی امکان پذیر است که فشار بخار مایع بافشار بخار محیط برابر شودنقطه جوش یک مایع برحسب تعریف دمایی است که در آن دمافشار بخار مایع با فشار بخار جو برابر می شود. چون افزایشیک ماده حل شونده غیر فرار موجب کاهش فشار بخار یک مایع میشود بنابراین محلول در نقطهجوش نرمال حلال خالص نمی جوشد به بیان کامل تر چون فشار بخار محلول کمتر از فشار بخار مایع خالص است در دمای بالاتری با فشار بخار محیط برابر میشود و دمای جوش محلول همواره بالاتر از نقطه جوش حلال خالص است.
حلشونده فرار و غیرفرار
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com
آخرین ویرایش توسط مدیر: