خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

ASaLi_Nh8ay

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/2/20
ارسال ها
7,624
امتیاز واکنش
13,279
امتیاز
428
محل سکونت
خیابآن بَهآر | کوچه اُردی‌بهشت | پِلآکِ 1
زمان حضور
82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
سلامت اجتماعي را از دو منظر مي‌توان مورد بررسي قرار داد.

  • 1- رويكرد اجتماع‌محور با تمركز روي آثار نظام اجتماعي بر رفتار و روحيات انسان‌ها: در اين رويكرد بيشتر به نقش روابط اجتماعي در شكل‌دهي شخصيت و رفتارهاي انسان‌ها توجه و تلاش با اصلاح مناسبات اجتماعي، آثار اين مناسبات بر رفتارهاي فردي و خانوادگي و كنش‌هاي شخصيتي افراد بهبود يابد و به‌تبع آن، رفتارهاي انسان‌ها منطقي، اجتماعي و نوع‌دوستانه شود و متعاقبا برآيند اين رابـ*ـطه متقابل فرد و جامعه به سلامت بگرايد و «سلامت اجتماعي» محقق شود. سلامت اجتماعي در اين رويكرد به تحقق «جامعه سالم» گرايش مي‌يابد و البته زندگي فرد در چنين جامعه‌اي دستاورد سلامتي بيشتري براي افراد را محقق مي‌كند. اين رويكرد، هم حوزه‌هاي سخت‌افزاري و ملموس (objective) نظير «محيط‌زيست»، «مبلمان شهري»، «محروميت‌زدايي» و توسعه زيرساخت‌ها را شامل مي‌شود و هم حوزه‌هاي نرم‌افزاري نظير «عدالت اجتماعي»، «حقوق شهروندي»، «امنيت»، «سرمايه اجتماعي» را در برمي‌گيرد. جامعه‌اي كه آلوده‌كننده‌هاي زيست‌محيطي دايما سلامت اشخاص را به مخاطره مي‌اندازند يا امكان رفت‌وآمد آسان براي سالمندان يا معلولان وجود ندارد يا فقدان مسكن و مدرسه و بهداشت و درمان مناسب، بهره‌مندي از مواهب اجتماعي را براي گروه‌هاي وسيعي از اقشار اجتماعي ناممكن کند، جامعه‌اي «ناسالم» است. همچنين جامعه بي‌عدالت و داراي تفاوت‌ها و شكاف‌هاي طبقاتي چشمگير، جامعه‌اي كه كرامت انسان‌ها در آن پايمال مي‌شود و تحقير و خردكردن شخصيت افراد در آن رايج است، جامعه ناامن و بي‌قانون، جامعه‌اي كه در آن اعتماد وجود ندارد و افراد به آينده خود اطمينان ندارند و شايسته‌سالاري و امكان‌پذير بودن پيشرفت براساس صلاحيت‌هاي اجتماعي را باور ندارند، جامعه‌اي «بيمار» است. سلامت اجتماعي در اين رويكرد، مجموعه اقداماتي را شامل مي‌شود تا چنين جوامع نامتعادل و بيمارگونه را به تعادل باز گرداند و «سالم» كند



انجمن رمان 98 | بهترین انجمن رمان نویسی


~ سلامت اجتماعي با دو رويكرد ~

 
آخرین ویرایش:
  • تشکر
Reactions: Setareh7

ASaLi_Nh8ay

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/2/20
ارسال ها
7,624
امتیاز واکنش
13,279
امتیاز
428
محل سکونت
خیابآن بَهآر | کوچه اُردی‌بهشت | پِلآکِ 1
زمان حضور
82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
  • 2- رويكرد جامعه‌پذيري با تمركز بر مهارت‌هاي فرد براي تعامل سالم با جامعه: در اين رويكرد، سلامت فردي داراي ابعاد جسمي، رواني و اجتماعي تلقي مي‌شود و «سلامت اجتماعي افراد» مورد توجه قرار مي‌گيرد. در اين رويكرد همان‌طور كه اختلالات ارگانيك فرد باعث بيماري جسمي مي‌شود و آسيب‌هاي رواني يا اختلالات نوروترانسميتري افراد باعث فقدان سلامت روان مي‌شود، فقدان مهارت در تعاملات موفق اجتماعي افراد نشانه عدم سلامت اجتماعي آنان تلقي مي‌شود. بر اين اساس افرادي كه قدرت انعطاف‌پذيري در زندگي خود را ندارند، زود خشمگين مي‌شوند، در برابر ناملايمات كم‌طاقت هستند، پشتكار و اراده غلبه بر مشكلات را ندارند، سخن‌چين و دو به هم زن هستند، اهل غيبت و تهمت و دروغ هستند، كينه‌توز و بي‌گذشت هستند، خشونت‌طلب و بي‌انصافند يا از فضيلت‌هاي اخلاقي بي‌بهره‌اند يا به‌لحاظ اجتماعي منزوي و پرخاشگر و نامنعطف هستند. این افراد به نسبت گرفتاري‌شان به اين صفات و ويژگي‌ها، از نظر اجتماعي «ناسالم» هستند. در اين رويكرد، برنامه‌ريزان سلامت، همزمان با برنامه‌ريزي براي سلامت جسم و روان، بايد براي تحقق سلامت اجتماعي افراد نيز برنامه‌ريزي كنند و به اين منظور بايد روي توانمند‌سازي اجتماعي و ارتقاي مهارت‌هاي ارتباطي افراد سرمايه‌گذاري و آموزش‌هاي اجتماعي را به اين جهت هدف‌گذاري كنند.
  • بخشي از حيطه‌هاي واقع در اين رويكرد، به‌طور كامل يا نسبي در انحصار حوزه سلامت قرار دارد؛ مهارت‌هايي نظير «غلبه بر خشم» و «تاب‌آوري» از اين گروه هستند. بخش ديگري از حيطه‌هاي مرتبط با اين رويكرد، نظير راستگويي، غيبت نكردن، پرهيز از تهمت، عفو و گذشت، كمك به ديگران و ايثار، به حوزه فرهنگ عمومي مرتبط مي‌شود و برنامه‌ريزي‌هاي آن بايد مشترك با اهل فرهنگ و علما و روحانيون صورت پذيرد و يك همكاري بين‌بخشي گسترده و عميقي را طلب مي‌كند.
  • مثبت‌انديشي، نگرش‌محوري در انديشه ديني است. خوشبيني، حق دانستن هستي، باطل را رفتني (و مانند كف روي آب) دانستن، هدفمند تلقي كردن هستي، حاكميت عدالت (الهي) در جهان و موقتي بودن سختي‌ها، ترويج نيكوكاري و رسيدگي به همنوعان، ايثار و ازخودگذشتگي، دوست داشتن ديگران، تكريم فضيلت‌ها و ترويج كرامت‌ها و نهايتا اميدوار بودن به آينده و مطمئن از پيروزي نهايي حق و برقراري عدل، ... همه و همه آموزه‌هاي ديني هستند كه مثبت‌انديشي و خوشبيني و اميد و نشاط را ترويج مي‌كنند. آموزه‌هاي پيامبران الهي و امامان جانشين آنها، به تربيت انسان دينمدار همت مي‌گمارد. انسان دينمدار، خوشبين، بانشاط، اميدوار به آينده، مطمئن از پيروزي نهايي حق بر باطل و برقراري نهايي عدالت است؛ چنين انساني از سلامت اجتماعي با رويكرد«تعامل سالم با جامعه» برخوردار است.




انجمن رمان 98 | بهترین انجمن رمان نویسی


~ سلامت اجتماعي با دو رويكرد ~

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: Setareh7
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا