خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

ASaLi_Nh8ay

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/2/20
ارسال ها
7,644
امتیاز واکنش
13,283
امتیاز
428
محل سکونت
خیابآن بَهآر | کوچه اُردی‌بهشت | پِلآکِ 1
زمان حضور
82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
سِمیرامیس، ملکه‌ی افسانه‌ای سرزمین آشور است که از او و زندگی‌اش داستان‌های بسیاری نقل شده‌است.

در یونان باستان، سمیرامیس به عنوان یکی از ملکه‌های افسانه‌ای آشور شناخته می‌شود و بنا به برخی روایات، سمیرامیس کسی است که باغ‌های معلق بابل برای او ساخته شد. افسانه‌های زیادی در مورد شخصیت شجاع وی نقل شده و تلاش‌های گوناگونی صورت گرفته تا او را به عنوان یکی از شخصیت‌های تاریخی شناسایی کنند. برخی سمیرامیس را همان "شامورامات" یا "شمور-آمات" یا "شمو-رامات"، همسر شمشی ادد پنجم، پادشاه آشور در فاصله سال‌های ۸۲۴ تا ۸۱۱ قبل از میلاد مسیح می دانند. افسانه‌هایی که از سوی دیودور سیسیلی و ژوستین و دیگران روایت شده‌اند، تصویری از زندگی او و رابـ*ـطه‌اش با نینوس به دست می‌دهند.



سرگذشت سمیرامیس بر اساس نوشته‌های دیودوروس سیکولوس

آن طور که در افسانه آمده‌است، والدین سمیرامیس نجیب زاده بوده‌اند. مادر او"درکتو" یک الهه در هیبت پری دریایی و پدرش انسان بوده‌است. درکتو پس از تولد سمیرامیس، او را رها و خود را در دریا غرق می‌کند. سمیرامیس کوچک توسط کبوترها تغذیه می‌شود تا اینکه "سیماس"، چوپان دربار او را می‌یابد و با خود به قصر می‌برد. بعدها سمیرامیس با "اونس" یا "مینونس" یکی از ژنرال‌های نینوس، ازدواج می‌کند. نینوس در هنگام تسخیر بلخ به شدت تحت تأثیر شجاعت سمیرامیس قرار می‌گیرد و پس از مجبور کردن اونس به خودکشی، با سمیرامیس ازدواج می‌کند. آن‌ها صاحب پسری به نام نینیاس می‌شوند. در هنگام فتح آسیا، نینوس با اصابت یک تیر به شدت زخمی می‌شود و سمیرامیس تغییر لباس می‌دهد و خود را به شکل پسرش در می‌آورد و فرماندهی سپاه نینوس را به عهده می‌گیرد. پس از مرگ نینوس، او به عنوان ملکه بر عرشش می‌نشیند و مناطق بیشتری از آسیا را فتح می‌کند.

سمیرامیس به اختمال زیادملکه بیوه سامورامات است که بعد از مرگ همسرش (شمشی ادد) در حکومت پسرش (ادد مزاری) نقش مهمی را ایفا کرد. در زمان حکومت پسرش تحت نظر او او در صدد فتح مادها برآمد و طبق اطلاعات کتزیاس با اینکه معتبر نیست تا حوالی بلخ رسیده است. (تاریخ ایران درورة ماد از مجموعه تاریخ کمبریج ایلیا گرشویچ ص134)

طبق گفته افسانه، او مقتدرانه حکومت نمود و اتیوپی را به قلمرو امپراتوری خود اضافه کرد و همچنین شهر بابل را بازسازی نمود و دستور ساخت یک دیوار بلند آجری برای حفاظت از شهر را صادر کرد.

اگرچه تمامی اطلاعاتی که از سمیرامیس در دسترس است، به صورت افسانه‌است، اما برخی معتقدند که او همان "شمّور-آمات" ملکه آشور و همسر شمشی ادد پنجم است. شمّور-آمات پس از مرگ همسرش چندین سال به عنوان نایب السلطنه پسرش حکومت کرد. برخی ادعا کرده‌اند افسانه‌هایی که در مورد شمّور-آمات ساخته شده، برای پذیرش و پرستش او به عنوان یک الهه و جهت تحکیم قدرت و سلطنت او بوده‌است، ولی در اسناد و مدارک آشوری چنین چیزی مشاهده نمی‌شود.

برخی هم چنین عقیده دارند که سمیرامیس شکل یونانی شده نام اکدی "شمّور-آمات" است که معنی هدیه دریا می‌دهد.





| افسانه سمیرامیس |

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: Setareh7

ASaLi_Nh8ay

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/2/20
ارسال ها
7,644
امتیاز واکنش
13,283
امتیاز
428
محل سکونت
خیابآن بَهآر | کوچه اُردی‌بهشت | پِلآکِ 1
زمان حضور
82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
توضیحات:
« سمیرا » بخش نخست نام « سمیرامیس » است .

نام سمیرامیس شکل یونانی‌شده نام آکادی "سَمّور-آمات" است که معنی «هدیه دریا» می‌دهد.او یک شاه دخت ایرانی و ملکه جنگجوی بابل باستان بود.بیشتر مردم به نادرست ریشه اش را عربی می دانند.

اغلب سمیرا را نامی عربی می پندارند اما در هیچ کشور عربی این نام به کار نمی رود . در عربی نام سمیرة به کار می رود یعنی دختر افسانه گوی شب. که آن هم مادینه ( مؤنّث)سمیر است.

برخی سمیرا را « دختر کوچک سبزه رو » یا « دارای پوست گندمگون » معنی می کنند . اما در این صورت باید « سُمَیراء » باشد نه « سَمیرا » مانند « حُمَیراء » یعنی بر وزن « فُـعَـیـلــاء » باشد.

من سمیرا را کوتاه شده( مخفّف) « سمیرامیس » می دانم . یعنی ملکه ی زیباروی بابل که شاه آن سرزمین به افتخار او باغ های معلّق بابل را ساخت.

ملکه‌ی اسطوره ای (پیرامون ۸۰۰ پ.م) که به مدت ۸ سال (همسر زئوس خدایای آسمانها) و فرمانروای توانا،دلاور و میهن دوست سرزمین بابل بود که از او و زندگی‌اش داستان‌های بسیاری گفته شده است.افسانه‌هایی که از سوی دیودوروس سیکولوس و ژوستین و دیگران بازگو شده‌اند تصویری از زندگی او و رابـ*ـطه‌اش با نینوس بدست می‌دهند. تلاش‌های گوناگونی صورت گرفته تا او را به عنوان یکی از شخصیت‌های تاریخی شناسایی کنند.نام سمیرامیس شکل یونانی‌شده نام آکادی "سَمّور-آمات" است که معنی «هدیه دریا» می‌دهد. تاریخ دانان و اسناد گواهی می دهند که سمیرامیس ایرانی بوده است.

بابل نخستین شهر جهانی تاریخ بشریت محسوب می شود و قبل از هر چیز به خاطر سه اثر ساختمانی برجسته، که برای اهل فن و حرفه ی زمان خود جنجال برانگیز محسوب می شدند، یعنی: برای برج بابل، برای دیوارهای بزرگ و استوار که به دور شهر کشیده شده بود و برای باغ های معلق سمیرامیس، مشهور شده بود.

باغ های معلق هدیه ای بود از طرف نینوس به همسرش،شاهزاده خانم ایرانی بود و این شاهزاده خانم به همان نام ملكه آشوری «سمیرامیس» بود.

سمیرامیس که از زندگی در بابل خسته شده و بابل برای او ملال‌انگیز گشته بود. شوهرش برای رفع اندوه او با قدرت بسیاری که داشت دستور ساختن ساختمانی را داد که در کرانه رود فرات ساخته شود.

بنا بر گزارشهای تاریخی نینوس دستور داد باغهای معلق را بسازند تا غیبتهای طولانی خود را نزد ملكه سمیرامیس جبران كند، و همچنین برای همسرش در نینوس جلگه فرات، خاطره كوچكی از كوهستانهای پوشیده از جنگل میهنش ایران، را فراهم آورد.

نینوس به تمام سربازان خود دستور داده بود كه هنگام لشكركشی به سرزمینهای دور، هر آنچه را كه از گیاهان ناشناخته می دیدند، از ریشه در آورده و با سرعت، آنها را به بابل ارسال دارند. به این ترتیب در بابل یک باغ بزرگ رنگارنگ ایجاد شد كه نخستین باغ گیاه شناسی جهان به شمار می آمد. شاید هر یک از هفت ایوان، باغی مخصوص به خود داشت. از این رو به باغ بابل «باغهای معلق» گفته می شده است.

بنابر نوشته های مشابه نویسندگان یونانی و رومی ،باغهای معلق سمیرامیس چه از نظر زیبایی و شكوه و چه از نظر تنوع گیاهان و گلها، در جهان آن روزگار بی همتا بود.

«باغهای سمیرامیس» فارغ از محنت کم آبی و گرما، شکوفا و سبز و خرم بود. به طور مسلم این ــ دوگانگی و تضاد در یک محیط ــ بود که باغهای سمیرامیس را در مقام پرافتخار دوم، در فهرست عجایب هفتگانه ی جهان قرار داد.

سمیرامیس علاوه بر ملکه بودن یکی از فرماندهان و جنگجویان سپاه آمازون نیز بوده است بگونه ای که تاکنون تاریخ جهان کمتر شاهد چنین حضوری از یک زن جنگجو بوده است و از ماندگارترین و پر آوازه ترین حضور حماسی یک زن در نبردهای سخت میهنی بوده است.




سمیرامیس فرمانده ای جنگجو ...

سمیرامیس علاوه بر ملکه بودن یکی از فرمانده هان و جنگجویان سپاه آمازون نیز بوده است بگونه ای که تاکنون تاریخ جهان شاهد چنین حضوری از یک زن جنگجو نبوده است و از ماندگارترین و پر آوازه ترین حضوردرحماسی یک زن در نبردهای سخت برای خاک ، فرهنگ و انسانها بوده است.

یک نگاره ایتالیایی از سده هیجده که سمیرامیس را به عنوان یک آمازون مسلح ترسیم می‌کند.




| افسانه سمیرامیس |

 
  • تشکر
Reactions: yeganeh yami و Setareh7

ASaLi_Nh8ay

مدیر بازنشسته رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
6/2/20
ارسال ها
7,644
امتیاز واکنش
13,283
امتیاز
428
محل سکونت
خیابآن بَهآر | کوچه اُردی‌بهشت | پِلآکِ 1
زمان حضور
82 روز 4 ساعت 42 دقیقه
نویسنده این موضوع
جایگاه سمیرامیس به عنوان زن در خاورمیانه ...

در طول تاریخ، مشهور‌ترین زنان در خاورمیانه زندگی كرده‌اند و هر كدام از این زنان بعنوان الهه‌های آفریدگار و پاسدار حیات، جاودانه مانده‌اند. الهه‌ها نه بصورت موجوداتی مجرد، بلكه در بطن حیات و بعنوان جزئی از آن, هم در امر تولید، هم در امر آموزش و هم بعنوان اشخاصی فداكار و محترم شناخته شده‌اند. اساس مفهوم بركت با برخوردها، ایستارها و خصوصیت هدایتگری زنان مترادف گرفته شده و به دلیل آگاهی‌‌هایشان بر بسیاری از اسرار زندگی، حالت تقدس به خود گرفتند. الهه‌ها، نیروی ویژه زن را بسیار خوب سازماندهی كردند. آنان در عین زمان، انسان‌هایی با خصوصیات چند بعدی بودند. به دلیل زاینده بودنشان، هم ارز با خاك گرفته شده و با این ویژگی به رازق بودنشان برای تمام موجودات طبیعت ایمان آورده بودند.
به رغم تغییر كاراكتر حاكم جامعه، یعنی گذار از یك ساختار زن‌محورانه به یك نظام مردسالارانه، ظهور برخی جنبش‌ها تحت پیشاهنگی زنان، نقش مشخص و قابل توجهی در سیر تاریخ دارد. یكی از این زنان، سمیرامیس است كه در شكل‌گیری كاراكتر او، مهارت تاكتیكی در جنگ و ارزش‌دهی به زندگی انسان‌ها و همچنین تبدیل زیستگاهش به باغ بهشتی ـ باغ‌های معلق بابل را او ساخته است ـ منجر به افسانه‌شدن وی گردید. بطوریكه نام خود را به گوش زمان ما هم رسانده است. به رغم دور بودنش از آرزوهای فردی و میل اقتدارطلبی و پایبندی به اصول، اما قادر به رهایی از یك پایان غم‌انگیز در برابر سیستم در حال رشد حاكمیت طلب (مردسالارانه) نگردید. به دلیل برخورداری از ویژگی‌های خلاقانه، انسانی و پایبندی‌اش به اصول، در برابر رشد سرطانی آرزوهای فردی سیستم و پلیدیهای آن قادر به تحمل نبوده، و برای رفع تمام ناحقی‌‌‌‌ها مایل به در پیش گرفتن روشهای صلح‌طلبانه بوده است. جنبه‌های بارز سمیرامیس اینها بودند. این ایستار جالب توجه خود را از ویژگی‌های شخصیت زنان خودباور، اگاه و اصیلی گرفته بود كه مدتها قبل از او كرده بودند. همچنین وفاداری زنوبیا به میهن و خلق، و نیز هوش و ذكاوت عملی و جنگاوری‌اش، او را به صورت قابل قبول‌‌ترین و دوست‌داشتنی‌‌ترین ملكه درآورد. پس از تخریب زادگاهش، پالمیرا، از سوی امپراتوری برده‌داری روم، مرگی شرافتمندانه را بر یك زندگی پوچ اسارت‌بار، و بودن بعنوان فردی بی‌میهن و خلق را ترجیح می‌دهد. این موضع‌گیری از سوی مردمان منطقه، بسیار باارزش و بامفهوم دیده می‌شود. زنوبیادر واقع سمبل وفاداری زن به انسانیت و خاك است.





| افسانه سمیرامیس |

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: Setareh7
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا