خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

MacTavish

مدیـر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
16/8/19
ارسال ها
3,661
امتیاز واکنش
13,898
امتیاز
348
زمان حضور
79 روز 12 ساعت 50 دقیقه
نویسنده این موضوع
بیگ بنگ: ویرایش ژنی که سال گذشته روی دوقلوهای چینی انجام شد و به معنای ایمنی کردن آنها در برابر ویروس HIV بود به هدف خود نرسید و جهش‌های ناخواسته‌ای ایجاد کرد.


به گزارش بیگ بنگ، به گفته محققان “هی جیانکویی” بیوفیزیکدان چینی، هنجارهای اخلاقی و علمی در ایجاد دوقلوهای چینی بنام “لولا” و “نانا” را نادیده گرفته است. تولد لولا و نانا در اواخر سال ۲۰۱۸ شوک بزرگی را به دنیای علم وارد کرد. این دانشمند با استفاده از یک تکنیک ویرایش ژن به نام کریسپر(CRISPR) یک ژن را در دو رویان انسان تغییر داده و سپس این رویان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را در رحم یک زن کاشته که در نوامبر ۲۰۱۸ دو نوزاد دوقلوی دختر به دنیا آورد.

این محقق چینی ادعا کرد می‌تواند «بیماری همه‌گیر HIV» را کنترل کند، اما مشخص نبود که حتی به این هدف یعنی- ایمنی کردن نوزادان در برابر ویروس HIV- رسیده یا خیر، زیرا تیم وی جهش ِ ژنی که این مقاومت را ایجاد ‌می‌کند، را تولید نکرده بود. درصد کمی از افراد با ایمنی حاصل از جهش در ژنی بنام CCR5 متولد می‌شوند. همین ژن بود که “هی جیانکویی” ادعا کرد با استفاده از ابزار ویرایش کریسپر توانسته آن را هدف قرار دهد. کریسپر از سال ۲۰۱۲ انقلابی زمینۀ ویرایش ژنی ایجاد کرده است.

“فئودور اورنوف”، محقق ویرایش ژنوم دانشگاه کالیفرنیا برکلی، در گفتگو با MIT Technology Review گفت: «این ادعا که آنها نوع غالبِ ژن CCR5 را تولید کرده‌اند بازنمایی ِ نادرست و جنجالی، از داده‌های واقعی بود و می‌توان آن را فقط با یک عبارت توصیف کرد: اشتباه عمدی. این مطالعه نشان می‌دهد، تیم تحقیقاتی نتوانستند نوع غالب ِ ژن CCR5 را تولید کند.»

اگرچه آن تیم ژن درستی را هدف قرار داده بودند، اما تغییرات «دلتا ۳۲» مورد نیاز را تکرار نکرده بودند و در عوض ویرایش‌های جدیدی که تأثیرات آنها مشخص نیست را ایجاد کردند. علاوه بر این، کریسپر همچنان ابزاری ناقص باقی مانده، زیرا می‌تواند موجب ویرایش‌های ناخواسته یا «غیرهدف» شود و استفاده از آن در انسان بسیار جنجالی است.

از این نگران‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر آنکه کریسپر اغلب ناخواسته ژن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دیگری جز آنکه هدف بوده را نیز تغییر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد و شرایطی به نام موزاییسم (mosaicism) نیز وجود دارد که در آن بعضی سلول‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها دارای ژن ویراسته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند. موزاییسم می‌تواند نتیجه مکانیزم‌های متفاوتی باشد. در مراحل اولیه تقسیم سلولی تخم، سلول‌هایی با ژنوتیپ متفاوت ایجاد می شود و پس از آن تمام سلول‌هایی که از آن مشتق می‌گیرند، ژنوتیپ متفاوتی خواهند داشت. (همۀ سلول‌هایی که از یک نوع واحد سلول منشاء می‌گیرند را یک خط سلول (line cell) می‌نامند؛ برای مثال: خط سلول پوست، خط سلول خون، خط سلول مغز و غیره). موزاییسم می‌تواند به علت رخ دادن جهش در مراحل اولیه تخم لقاح یافته رخ دهد. موزاییسم مانند سبک موزاییک در هنر که در آن یک تصویر از رنگ‌های مختلف کاشی‌ها ساخته می‌شود.


ویرایش ژنوم دو نوزاد دردسرساز شد!

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا