- امتیاز واکنش
- 25,043
- زمان حضور
- 82 روز 12 ساعت 24 دقیقه
ضمــــایــــر انعکاسی
ضمیر انعکاسی ضمیری است که معمولا به عنوان مفعول جمله به کار می روند زمانی که فاعل و مفعول جمله یکسان باشند. این ضمایر در زبان فارسی به صورت شکل صرف شده از واژه “خود” نوشته می شوند. این ضمایر سه حالت فاعلی، مفعولی و ملکی دارند. در جدول زیر با این ضمایر آشنا می شویم:
حالت ملکی این ضمایر به این شکل است که بعد از کلمه kendi واژه را با پسوند مالکیت میآوریم، مثلا:
kendi kitabım (کتاب خودم)
kendi evimiz (خانه خودمان)
ضمیر متقابل
ضمایر همدیگر و یکدیگر ضمایر متقابل یا دوسویه نامیده میشوند. از این ضمایر زمانی استفاده میشود که فاعل جمله جمع باشد و فعل جمله مفهوم انجام عمل متقابل را بدهد. این ضمیر مانند ضمیر انعکاسی دارای سه حالت فاعلی، مفعولی و ملکی است. توجه کنید که این ضمیر حالت مفرد ندارد. در ادامه با این ضمایر آشنا میشویم:
(birbirimiz (birbirlerimiz – اول شخص جمع
(birbiriniz (birbirleriniz – دوم شخص جمع
birbirleri – سوم شخص جمع
ضمیر انعکاسی ضمیری است که معمولا به عنوان مفعول جمله به کار می روند زمانی که فاعل و مفعول جمله یکسان باشند. این ضمایر در زبان فارسی به صورت شکل صرف شده از واژه “خود” نوشته می شوند. این ضمایر سه حالت فاعلی، مفعولی و ملکی دارند. در جدول زیر با این ضمایر آشنا می شویم:
خودم | kendim |
خودت | kendin |
خودش | kendisi |
خودمان | kendimiz |
خودتان | Kendiniz |
خودشان | kendileri |
kendi kitabım (کتاب خودم)
kendi evimiz (خانه خودمان)
ضمیر متقابل
ضمایر همدیگر و یکدیگر ضمایر متقابل یا دوسویه نامیده میشوند. از این ضمایر زمانی استفاده میشود که فاعل جمله جمع باشد و فعل جمله مفهوم انجام عمل متقابل را بدهد. این ضمیر مانند ضمیر انعکاسی دارای سه حالت فاعلی، مفعولی و ملکی است. توجه کنید که این ضمیر حالت مفرد ندارد. در ادامه با این ضمایر آشنا میشویم:
(birbirimiz (birbirlerimiz – اول شخص جمع
(birbiriniz (birbirleriniz – دوم شخص جمع
birbirleri – سوم شخص جمع
آموزش زبان ترکی استانبولی
رمان ۹۸ | دانلود رمان
نودهشتیا,بزرگترین مرجع تایپ رمان, دانلود رمان جدید,دانلود رمان عاشقانه, رمان خارجی, رمان ایرانی, دانلود رمان بدون سانسور,دانلود رمان اربابی,
roman98.com