خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

MacTavish

مدیـر بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  100000000
  
عضویت
16/8/19
ارسال ها
3,661
امتیاز واکنش
13,898
امتیاز
348
زمان حضور
79 روز 12 ساعت 50 دقیقه
نویسنده این موضوع


سیاه چاله کلان جرم نورانی عظیمی به تازگی توسط دانشمندان کشف شده که علاوه بر درخشندگی بسیار زیاد، به دلیل نرخ رشد فوق‌العاده بالایش می‌تواند در مدت زمان دو روز، ستاره‌ای به بزرگی خورشید ما را قورت دهد!


سیاه چاله کلان جرم نورانی در نگاه اول اصطلاحی عجیب به نظر می‌رسد، چرا که به طور کلی، بر طبق اطلاعات پایه‌ای ما در مورد ماهیت سیاه چاله این اجرام به قدری گرانش قوی دارند که نور را هم در خود جذب می‌کنند و به همین دلیل امکان دیدن آن‌ها به صورت مستقیم وجود ندارد.

با این حال جالب است بدانیم که دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا به تازگی خبر کشف یکی از نورانی‌ترین سیاه چاله‌های کلان جرم رصد شده در تاریخ را منتشر کردند که درخشندگی آن در مقایسه با ستاره‌های کهکشان ما بسیار زیاد است. اما شاید عجیب‌ترین نکته در مورد سیاه چاله فوق بزرگ یافت شده این باشد که نرخ رشد بالای آن باعث می‌شود تا این ماهیت توانایی بلعیدن اجرامی به بزرگی خورشید ما را در مدت زمان کوتاه دو روز،‌ داشته باشد!

سیاه چاله کلان جرم نورانی کشف‌شده سریع‌ترین نرخ رشد در میان سیاه چاله‌ها را دارد!

گفته شده که این سیاه چاله کلان جرم نورانی در مرکز یک شبه اختر (Quasar) به نام “SMSS~J215728.21-360215.1” قرار گرفته و تاکنون هیچ سیاه چاله‌ای با نرخ رشدی به بزرگی آن دیده نشده است. تحقیقان نشان می‌دهند که جرم این ماهیت عظیم حدودا 20 میلیارد برابر خورشید است و در هر میلیون سال،‌ بزرگی آن 1 درصد بیشتر می‌شود.

کریستین ولف (Christian Wolf)، یکی از نویسنده‌های تحقیق مربوط به کشف سیاه چاله کلان جرم نورانی اخیر گفته است که به دلیل اینکه به صورت روزانه مقادیر عظیمی از گازهای مختلف توسط این سیاه چاله مکیده می‌شود، اصطکاک و حرارت زیادی در داخل آن به وجود می‌آید و به همین خاطر، درخشندگی سیاه چاله از برخی از کهکشان‌های دیده‌شده هزاران بار بیشتر است!



ولف برای درک بهتر ویژگی‌های این جرم عظیم آسمانی می‌گوید که اگر قرار بود سیاه چاله مورد نظر در مرکز کهکشان راه شیری قرار داشت، نور آن در آسمان شب حدودا 10 برابر بیشتر از نور منعکس‌شده از ماه کامل بود و در کمال شگفتی، میزان اشعه ایکس ساطع‌شده توسط آن به حدی زیاد بود که حیات بر روی زمین شکل نمی‌گرفت.

البته نیازی به نگرانی نیست چرا که فاصله ما از این سیاه چاله کلان جرم نورانی تقریبا 12 میلیارد سال نوری تخمین زده شده است؛ با این حال نکته جالبی که شاید تمامی مخاطبان با شنیدن عدد مربوط به این مسافت به آن توجه نکنند این است که تصویر دیده‌شده از سیاه چاله توسط دانشمندان استرالیایی، مربوط به وضعیت این جرم آسمانی در 12 میلیارد سال پیش است.



بنابراین آنچه که محققان دیده‌اند به مدت زمان نسبتا کوتاهی بعد از رویداد آغازکننده دنیا، یعنی بیگ بنگ یا همان انفجار بزرگ مربوط می‌شود؛ ولف در این رابـ*ـطه اظهار کرده که کسی نمی‌داند که چگونه یک سیاه چاله کلان جرم در مدت زمان کوتاهی پس از بیگ توانسته به این ابعاد عظیم برسد.

تیم این دانشمندان کشف اخیر را به کمک ماهواره جیا سازمان فضایی اروپا (ESA) و تجهیزات پیشرفته ناسا (NASA) ثبت کرده‌اند؛ از طرف دیگر گفته شده که یافتن سیاه چاله‌هایی با توانایی رشد سریع اتفاق نادری است و به همین خاطر ولف و همکارانش در مورد کشف خود بسیار هیجان‌زده هستند و ابراز امیدواری کرده‌اند که در سال‌های آینده بتوانند اجرام مشابهی با ویژگی‌های شگفت‌انگیزتر کشف کنند.

مقاله مربوط به این سیاه چاله کلان جرم نورانی در ژورنال “Publications of the Astronomical Society of Australia” به چاپ رسیده است.​


این سیاه چاله کلان جرم نورانی هر دو روز یک خورشید را می‌بلعد!

 
  • تشکر
Reactions: Shahin_79 و * رهــــــا *
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا