عملکرد و امتیازات بنچمارک
مهمترین تفاوتهای رد می کا 20 و می 9 تی با رد می کا 20 پرو و می 9 تی پرو، پردازنده آنهاست. مدلهایی که دارای پسوند پرو هستند از تراشهای بهره میبرند که مخصوص گوشیهای پرچمدار است. چیپست اسنپدراگون 855 دارای CPUهای هشت هستهای میباشد که به ترتیب عبارتند از یک Kryo 485 Gold با سرعت 2.84 گیگاهرتزی، سه Kryo 485 Gold با سرعت 2.42 گیگاهرتزی و دو Kryo 485 Silver با سرعت 1.78 گیگاهرتزی.
پردازنده گرافیکی این تراشه نیز Adreno 640 نام دارد که میتواند تقریباً هر بازی که میخواهید را اجرا کند.
شیائومی این محصول خود را در چهار نمونه زیر تولید کرده است:
- 6 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی
- 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی
- 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی
- 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی
نسخه می 9 تی پرو هم که در اکثر کشورهای جهان فروخته میشود، از 6 گیگابایت رم و 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد.
در این دستگاه 6.39 اینچی، یک سیستم دوگانه خنککننده در اطراف پردازنده به کار رفته که از 8 لایه گرافیت و سیلیکای حرارتی تشکیل شده است. یکی از این سیستمها زیر نمایشگر میباشد و دیگری که به لولههای مسی نیز مجهز است، زیر پوشش شیشهای قاب عقبی وجود دارد. این فناوری باعث خواهد شد که وقتی اسنپدراگون 855 با بیشترین نیروی خود کار میکند، عملکرد مناسبی از گوشی به ثبت برسد.
امتیازات Geekbench اسنپدراگون 855 در بخش عملکرد چند هستهای همچنان پیشتاز است ولی هنگامی که صحبت از عملکرد تک هستهای میشود، پردازنده ساخته شده توسط سامسونگ بهتر کار میکند. در زمینه پردازنده گرافیکی نیز باید بگوییم که Adreno 640 یکی از بهترین مواردی است که در گوشیهای هوشمند وجود داشته و با نمایشگرهای 1080p عملکرد فوقالعادهای دارد.
در نهایت، در آزمایشهای AnTuTu نیز شیائومی رد می کا 20 پرو توانست جایگاه خودش را به عنوان یک شبه پرچمدار مستحکم کند.
محصول کمپانی چینی در مقایسه با سایر پرچمداران عملکرد خوبی دارد و اگر در آن بازیهای مختلف و بعضاً سنگینی هم نصب کنید، متوجه این ادعای ما خواهید شد هرچند امکان دارد از نظر نرخ بازسازی نسبت به سایر گوشیها مانند وانپلاس 7 پرو عملکرد ضعیفتری از خود به ثبت برساند.
در منوی تعبیه شده این دستگاه و در نرمافزار Security، یک گزینه Game Boost به چشم میخورد که شیوه اجرای بازیها را مدیریت میکند. البته امکان دارد وقتی آن را اجرا میکنید، تفاوتی احساس نشود بنابراین شاید زمانی که بازیهای سنگینتری نصب کردید، این آپشن خودش را نشان دهد. علیرغم وجود سیستم خنککننده، امکان دارد رد می کا 20 پرو برخی اوقات که تعدادشان انگشتشمار است، داغ کند. اگر این اتفاق رخ داد، عملکرد گوشی کند خواهد شد.
دوربین
رد می کا 20 پرو یا می 9 تی پرو دارای یک ماژول سهگانه دوربین عقب است که کارایی آن با مشخصاتی که روی کاغذ نوشته شده تقریباً برابری میکند. لنز اصلی گوشی مورد بحث ما 48 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.75 است و تصاویری میگیرد که 12 مگاپیکسل کیفیت دارند. در بالای آن، یک سنسور تله فوتو 8 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.4 به چشم میخورد که قابلیت زوم 2 برابری دارد. در پایین لنز اصلی هم لنز 13 مگاپیکسلی اولترا واید با دریچه دیافراگم f/2.4 وجود دارد.
سنسور 48 مگاپیکسلی رد می کا 20 پرو IMX 586 میباشد در حالی که سنسور اصلی رد می کا 20 را باید IMX 582 بنامیم. این حسگرها هر دو توسط سونی تولید شدهاند و تنها تفاوتشان این است که نمونه بهتر توانایی ضبط ویدیو با کیفیت 4K و 60 فریم بر ثانیه را دارد.
متأسفانه هیچکدام از این سنسورها از فناوری ثابتسازی اپتیکال بهره نمیبرند. در مورد اندازه حسگرها هم بگوییم که لنز اصلی 0.8 میکرو متر میباشد حال آنکه دو لنز دیگر دارای اندازه 1.12 میکرو متری هستند.
سنسور 48 مگاپیکسلی از اخطار رنگ چهار لایه Quad-Bayer بهره میبرد که 4 پیکسل 0.8 میکرو متری را به یک پیکسل 1.6 میکرو متری تبدیل میکند تا بتواند نور بیشتری دریافت کرده و نویز تصاویر را در شب کاهش دهد. ضمن اینکه وقتی در شرایطی که نور کافی وجود دارد عکسبرداری میکنید، عمل بازگرداندن اشعه روی میدهد تا تصاویری باکیفیت 48 مگاپیکسل و با جزئیات بسیار زیاد به ثبت برسند.
اپلیکیشن دوربین هم در مقایسه با سایر نرمافزارهای موجود در شیائومی فرق زیادی نکرده چرا که کشیدن انگشت به سمت چپ یا راست شما را به حالات مختلف عکسبرداری و فیلمبرداری میبرد و با لمس آیکون مربوط از گوشه بالا نیز میتوانید به تنظیمات بیشتری نظیر هوش مصنوعی، HDR، حالت فیلمبرداری، زیباسازی و . . . دست یابید. لازم به ذکر است که دکمههای زوم 0.6x، 1x یا 2x روی قسمت منظرهیاب وجود دارند. زمانی که در منطقه مورد نظر شما نور کافی نیست هم میتوانید از حالت شب (Night Mode) استفاده کنید.
کیفیت تصویر
تصاویر دارای کیفیت 12 مگاپیکسلی که با لنز اصلی به ثبت میرسند، جزئیات را بسیار عالی نشان میدهند و کنتراست بالایی دارند و رنج دینامیک نیز در آنها بسیار بالاست. عکسها هم شفاف هستند ولی نمیتوانید آنها را با خروجی دیگر گوشیهای پرچمدار موجود در بازار مقایسه کنید.
یک حالت 48 مگاپیکسلی وجود دارد که زمانی میتوانید از آن استفاده کنید که میخواهد تصاویر 48 مگاپیکسل رزولوشن داشته باشند. همانطور که گفتیم، این سنسور فرآیند بازگردانی اشعهها را انجام میدهد تا عکسهای باکیفیتی به ثبت برساند. البته نمیتوانیم جزئیات به ثبت رسیده را زیاد بدانیم بنابراین به راحتی شاهد برخی نقاط بیکیفیت و نویز خواهیم بود. ضمن اینکه اگر به حالت دستی 12 مگاپیکسلی سوئیچ کنید، تصاویر بهتری نخواهید گرفت بنابراین پیشنهاد ما استفاده از همان حالت 12 مگاپیکسلی پیشفرض است.
دوربین 8 مگاپیکسلی تله فوتو تصاویر خوبی میگیرد که جزئیات زیادی را نشان میدهند. در این بین، برخی از آنها نسبت به عکسهای گرفته شده با لنز اصلی نویز بیشتری دارند ولی اگر بخواهیم خروجی آن را با لنزهای تله فوتو مقایسه کنیم، نمیتوانیم زیاد به این سنسور اشکال بگیریم.
این نکته را نیز یادآور شویم که لنز تله فوتو تنها وقتی نور کافی هست تصاویر باکیفیتی میگیرد و زمانی که در جای تاریکی حضور دارید، عکسهایی به ثبت خواهد رسید که نسبت به تصاویر گرفته شده با لنز 48 مگاپیکسلی حرف زیادی برای گفتن ندارند.
در ادامه به لنز 13 مگاپیکسلی اولترا واید میرسیم. از نظر کیفیت تصاویر در هر پیکسل نسبت به دو لنز دیگر، زیاد خوب کار نمیکند ولی با این وجود، باز هم رنگها دقیق و نویز کمی به چشم میخورد. باید اعتراف کنیم که این سنسور یکی از معدود لنزهای تله فوتویی است که چنین عکسهایی را به ثبت میرساند.
شما همچنین این فرصت را دارید تا از گزینه تصحیح لنز هم بهره ببرید تا سوژههای اصلی شفافیت داشته باشند هرچند ممکن است گوشهها کمی تار شوند. شیائومی یک گزینه به نام عکسبرداری با هوش مصنوعی (AI) فراهم کرده که تنها کار شناسایی مناظر را انجام میدهد و نه چیز دیگر. این قابلیت البته پیشنهاد میدهد که در جاهای مختلف از کدام حالت عکسبرداری استفاده کنید بنابراین اگر شما تا کنون با گوشیهایی که چند لنز داشتهاند کار نکردهاید، این گزینه میتواند کمکتان کند.
با استفاده از حالت عکسبرداری در شرایط کم نور، تصاویر به ثبت رسیده 12 مگاپیکسلی با لنز اصلی 48 مگاپیکسلی کیفیت خوبی پیدا خواهند کرد و نسبت به عکسهایی که قبلاً با گوشیهای شیائومی گرفته بودیم، نویز کمتری خواهند داشت. بر این اساس، باید بگوییم که میزان نویز آنها معمولی، و جزئیات و شفافیتشان قابل قبول است. شاید نتوانید این عکسها را با نمونههای مشابه 12 مگاپیکسلی مقایسه کنید ولی اینگونه نیست که آنها را بیکیفیت بدانیم. شاید اگر قابلیت ثابتسازی تصاویر وجود داشت مقدار تار بودن تصاویر تا 30 یا 40 درصد کاهش مییافت ولی متأسفانه این فناوری به کار نرفته است.
شما این فرصت را دارید تا تصاویری بگیرید که 48 مگاپیکسل رزولوشن دارند و بعد حجم آنها را به 12 مگاپیکسل تغییر دهید اما به خاطر اینکه جزئیات زیادی به ثبت نمیرسد و کیفیت چندان فرق نمیکند، فایده انجام این کار زیاد نخواهد بود.
همانطور که گفتیم، در شیائومی رد می کا 20 پرو حالت شب نیز وجود دارد که تقریباً یک ثانیه طول میکشد تا عکس بگیرد و انصافاً تصاویری که به ثبت میرساند هم باکیفیت هستند. در واقع این گزینه با شیوه نورپردازی متفاوتی که دارد، حتی در محیطهای تاریک نیز عکسهای فوقالعادهای به ثبت میرساند. بعید است با این حالت عکسهای تیره و تار بگیرید بنابراین در اکثر دفعات شاهد عملکرد خوب آن خواهید بود به همین دلیل پیشنهاد ما این است که در شبها حتماً از این آپشن بهره ببرید.
دقیقاً همانگونه که انتظار داشتیم، دوربین تله فوتو در شرایط کم نور کار نمیکند و به جای آن باید سراغ تصاویر 12 مگاپیکسلی با لنز 48 مگاپیکسلی بروید که اتفاقاً کیفیت خوبی دارند. به نظر میرسد این دوربین چندین فریم را رد میکند و عکسها را اواسط فریم برش میدهد و از زوم دیجیتال نیز بهره نمیبرد.
در نهایت، تصاویری که با لنز اولترا واید میگیرید اصلاً کیفیت ندارند زیرا نویز زیادی در آنها دیده میشود و بسیاری از جزئیات از بین میروند و نورپردازی به خوبی انجام نخواهد شد.
تصاویر پرتره
کیفیت تصاویر پرترهای که با دوربین عقب شیائومی رد می کا 20 پرو به ثبت میرسند به شدت به شرایط نور محیط متکی هستند چرا که با لنز تله فوتو که دریچه دیافراگم f/2.4 دارد گرفته میشوند ولی با این وجود، باز هم کیفیت خوبی دارند.
زمانی که نورپردازی به بهترین شکل ممکن انجام میشود، تصاویر پرتره بسیار باکیفیتی خواهید گرفت که سوژهها به خوبی از پسزمینه جدا شدهاند. شما همچنین میتوانید افکتهای مختلف را اضافه کرده و یا میزان تار بودن عکسها را افزایش یا کاهش دهید.
تصاویر سلفی
در ماژول پاپآپ رد می کا 20 پرو یک سنسور 20 مگاپیکسلی وجود دارد که همیشه تصاویری نمیگیرد که جزئیات زیادی داشته باشند ولی در حد خودش شفافیت را به خوبی تنظیم کرده و میزان دقت رنگها و کنتراست را افزایش میدهد.
به خاطر نبود فوکوس خودکار، انجام فرآیند فوکوس کردن روی اشیا به صورت محدود انجام میشود ولی باز هم عکسهایی به ثبت میرسند که در آنها نویز زیادی وجود ندارد. ضمناً، با دوربین سلفی میتوان تصاویر پرتره هم گرفت و علیرغم نبود سنسور تشخیص عمق و کاهش شفافیت و وضوح، تصاویری با کیفیت بالا و پسزمینه تار به ثبت میرسند.
ضبط ویدیو
نهایت کیفیتی که میتوانید با رد می کا 20 پرو فیلم بگیرید، 4K و 60 فریم بر ثانیه میباشد و سایر گزینههای در اختیار شما عبارتند از 1080p با 30 فریم بر ثانیه و 1080p با 60 فریم بر ثانیه. در ابتدا به نظر میرسد که میتوانید با هر سه دوربین عقب با این کیفیتها فیلمبرداری کنید اما واقعاً اینگونه نیست. بر این اساس، دوربین اصلی توانایی ضبط با تمامی کیفیتهای نامبرده را دارد. لنز اولترا واید نمیتواند ویدیوهای 4K و 60 فریم بر ثانیه ضبط نماید و قابلیت زوم 2 برابری هم به دوربین تله فوتو سوئیچ نخواهد کرد بنابراین بهتر است کار فیلمبرداری را کلاً به لنز اصلی بسپارید. این را هم اضافه کنیم که امکان ضبط ویدیوهای صحنه آهسته یا اسلوموشن با کیفیت 1080p و 120 یا 240 فریم بر ثانیه و 720p و 960 فریم بر ثانیه وجود دارد.
بیتریت ویدیوها در کیفیت 4K بین 40 تا 42 مگابیت بر ثانیه است و فرقی نمیکند که 30 فریم بر ثانیه به ثبت میرسد یا 60 فریم. در کیفیت 1080p با 30 فریم بر ثانیه هم بیتریت به 18 مگابیت بر ثانیه میرسد. در کیفیت 1080p با 60 فریم بر ثانیه نیز بیتریت 20 مگابیت بر ثانیه میباشد. میزان بیتریت صدا هم 69 کیلو بیت بر ثانیه است.
ویدیوهای 4K و 30 یا 60 فریم بر ثانیه ضبط شده با دوربین اصلی کیفیت قابل قبولی دارند هرچند وقتی از نزدیک به آنها نگاه میکنید از وضوح آنها کم میشود. البته ویدیوهای دارای 30 فریم بر ثانیه جزئیات را بیشتر از 60 فریم بر ثانیه نشان میدهند ولی باید خیلی با دقت این موارد را بررسی کنید تا متوجه شوید.
مقدار نویز بسیار کم است، کنتراست فوقالعاده است، دقت رنگ عالی است، رنج دینامیک بالاست و همه جزئیات واقعی هستند. به طور کلی ویدیوهای 4K ضبط شده با رد می کا 20 پرو کیفیت خوبی دارند. همین موارد برای ویدیوهای 1080p با 30 و 60 فریم بر ثانیه صادق هستند.
ویدیوهای 4K و 30 فریم بر ثانیه ضبط شده با لنز اولترا واید کمی رنگها را کشیده نشان میدهند و جزئیات را از بین میبرند و رنج دینامیک در آنها چندان بالا نیست. ضمن اینکه فیلمهای 1080p و 30 فریم بر ثانیه به ثبت رسیده با این لنز تقریباً با خروجی لنز اصلی برابری میکنند ولی کلیپهای 60 فریم بر ثانیه بیکیفیتتر هستند.
همانطور که گفتیم، قابلیت زوم 2 برابری از سنسور 8 مگاپیکسلی استفاده نمیکند بنابراین اینگونه نتیجهگیری میشود که این لنز نمیتواند فیلمهای 4K ضبط نماید و وظیفه انجام این کار را به سنسور اصلی واگذار کرده است. به هر حال، ویدیوهای 1080p ضبط شده با قابلیت زوم 2 برابری کیفیت خوبی دارند ولی باز هم شفافیت و وضوح کلیپهای 4K و زوم دیجیتالی در آنها به چشم میآید.
تکنولوژی طیفسنجی الکترونیکی در همه سنسورها و رزولوشنهای 30 فریم بر ثانیه به کار رفته و سیستم ثابتسازی دیجیتالی هم کار خود را به خوبی انجام میدهد.
جمعبندی
شیائومی باز هم با معرفی یک گوشی نشان داد که اگر بخواهد، میتواند بازار این دستگاهها را به نفع خودش تغییر دهد. البته اگرچه این محصولش را نمیتوانیم پوکوفون بدانیم ولی چیزی که اهمیت دارد، قیمت فوقالعاده آن است که میتواند با بسیاری از پرچمداران رقابت کند.
در کشورهای هند و چین، این گوشی را رد می کا 20 پرو میشناسند و در سایر مناطق جهان آن را می 9 تی پرو مینامند. تفاوت این دو مدل تنها در یک چیز است و آن اینکه رد می از لانچر پوکو بهره میبرد در حالی که می چنین چیزی ندارد هرچند کاربران میتوانند آن را از گوگل پلی استور به صورت رایگان دانلود کنند. بنابراین زیاد فرقی نمیکند که شما کدام مدل را در دست دارید چرا که با خرید رد می کا 20 پرو یا می 9 تی پرو صاحب گوشی فوقالعادهای خواهید شد.
باید اعتراف کنیم که شیائومی همه امکانات لازم را در این محصول 400 یورویی خود قرار داده و از نظر دوام باتری، صفحه نمایش، عملکرد، اسپیکر، کیفیت صدا و . . . توانسته انتظارات را برآورده کند.
رقبا و آلترناتیوها
خیلی کار سختی است بخواهیم برای گوشی که امکانات فوقالعاده را با قیمت مقرون به صرفهای در اختیار مشتریان قرار میدهد، آلترناتیو پیدا کنیم ولی به هر ترتیب اولین دستگاهی که به نظر میرسد میتواند برای رد می کا 20 پرو چالشبرانگیز باشد، لنوو زد 6 پرو است. تعداد کشورهایی که این گوشی در آنها فروخته میشود بسیار محدود هستند ولی چنانچه توانستید آن را بخرید مالک دستگاهی خواهید شد که دوربین فوقالعادهای دارد و در شرایط کم نور عکسهای عالی میگیرد ولی قیمت آن 100 یورو گرانتر از محصول شیائومی است.
وانپلاس 7 هم رقیب دیگری به شمار میرود که با رابط کاربری OxygenOS، نمایشگر دارای ناچ، دوربین عقب دو لنزی و قیمت 150 یورویی بیشتر، عملکرد تقریباً مشابهی از خود ثبت میکند.
گوشی شیائومی که در موردش صحبت کردیم، به گلکسی S10e که در نمایشگرش حفرهای سیاه رنگ دیده میشود، شباهت زیادی دارد ولی قیمت آن بسیار پایینتر است.
شاید هم بتوانیم رد می کا 20 یا می 9 تی را آلترناتیو بعدی بدانیم که اتفاقاً 70 یورو هم ارزانتر است ولی به خاطر پردازنده اسنپدراگون 730 نمیتواند ویدیوهای 4K با 60 فریم بر ثانیه را ضبط کند و عملکرد متوسطی از خود به ثبت میرساند.
نظر نهایی
باید بگوییم که احتمالاً به خاطر قیمت پایین و امکانات فوقالعادهای که شیائومی در رد می کا 20 پرو قرار داده، افراد زیادی سراغش نروند ولی واقعیت را باید قبول کنیم که از همه نظر این گوشی شبیه یک پرچمدار است و به سبب دوام باتری عالی، نمایشگر باکیفیت و بدون حاشیه و پردازنده سریع، انتخاب هوشمندانهای به شمار میرود.
نقاط قوت
- نمایشگر AMOLED بدون حاشیه
- سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش بسیار سریع
- طراحی فوقالعاده زیبا با پوشش گوریلا گلس
- دوام باتری بسیار عالی و پشتیبانی از فناوری شارژ سریع
- پردازنده اسنپدراگون 855 و عملکرد سریع
- دوربین باکیفیت و کیفیت خوب تصاویر گرفته شده در روز
- گزینههای متعدد فیلمبرداری و کیفیت مناسب ویدیوها
- رابط کاربری کارآمد
- وجود جک هدفون 3.5 میلیمتری
- وجود نرمافزار رادیو FM
نقاط ضعف
- عدم مقاومت در برابر آب و خاک
- آسیبپذیر بودن دوربین سلفی پاپآپ
- نبود محل قرار دادن مموری کارت