خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

*Ghazale*

مدير بازنشسته
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
9/8/18
ارسال ها
1,639
امتیاز واکنش
12,858
امتیاز
373
سن
21
محل سکونت
Ahvaz
زمان حضور
9 روز 3 دقیقه
نویسنده این موضوع
(قدیمی ترین تمدن های جهان)


Greece1.jpg

برای قرن ها کشورها، ملت ها و تمدن های زیادی از دل تاریخ برخاسته و در آن ناپدید شده اند. هر چند که برخی از این تمدن ها همچنان باقی مانده اند. اگرچه با قطعیت نمی توان ادعا کرد که کدام تمدن ها و کشورها پیش تر از دیگری وجود داشته اند، اما بر سر این موضوع توافق نظر وجود دارد که یازده کشور زیر در لیست قدیمی ترین ها قرار می گیرند.

۱-یونان

تا آنجایی که می دانیم یونان با در نظر گرفتن همه معیارها آنقدرها هم کشور قدیمی نیست اما تمدن یونانی بیش از هر تمدن دیگری معنای باستانی بودن را به جهان آموخت. بر کسی پوشیده نیست که نخستین تمدن های مترقی اروپا در حدود 3200 قبل از میلاد در یونان رشد کردند و آتنی ها در سال 508 قبل از میلاد شاهد دموکراتیک ترین سیستم دنیا بودند. ضمن اینکه یونانی باستان هنوز برای سخنگویان به یونانی مدرن قابل فهم تر به نظر می رسد تا انگلیسی قدیم برای انگلیسی زبانان. بدون شک لحظه های بیشماری هم در تاریخ یونانی راه اهالی این سرزمین را به سوی دانش و زندگی غربی گشوده اند. از بازی های المپیک باستانی یونان گرفته تا نبرد در ماراتن که بازی های دوی ماراتن امروزی از آنها الهام گرفته اند.

۲-چین

چین یکی از بزرگ ترین گهواره های تمدن، همواره کشور یکپارچه ای بوده است. وجود نخستین سلسله در این کشور که زمانی افسانه ای بیشتر به نظر نمی رسید، در آخرین کشفیات باستان شناسی که بقایای سکونت گاه های عصر برنزی را یافته اند، بیش از پیش به اثبات رسیده است. آنچه از این حفاری ها بیرون آمده نشان می دهد که نخستین سلسله چین که سیستم نوشتاری را نیز ابداع کرد، سلسله ای به نام شانگ بوده است. این سلسله که از قرن هفدهم تا یازدهم پس از میلاد بر این کشور حکمرانی می کرد مبدع نظام نوشتاری بود که امروزه نظام نوشتاری مدرن چین از آن ریشه گرفته است. اما سلسله هان که از 206 قبل از میلاد تا 220 میلادی بر این کشور فرمان راند، چین متحد را تقویت کرده و بنیان های فرهنگی چین مانند کنفوسیوس گرایی را ایجاد کرد. آن چیزی که هنوز هم در چین از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

۳-پرتغال

شاید با دیدن نام پرتغال در میان تمدن های قدیمی تعجب کنید. تاریخ تأسیس این کشور به سال 1139 برمی گردد. تاریخی که نام کشور پرتغال را در میان تمدن های قدیمی قرار نمی دهد. اما دلیل آوردن نام پرتغال در این لیست چیز دیگری است: ثبات مرزها. در حالی که اروپا همیشه به واسطه مرزهای همواره در حال تغییر با امپراتوری ها، جمهوری ها، سلطنت ها و دموکراسی های مردمی اش، متلاطم و آشفته بوده، پرتغال هرگز این شرایط را تجربه نکرده است. پرتغال همچنین در خط مقدم جبهه عصر کشفیات قرار داشته است. اگرچه آن سال ها به تعبیر بسیاری به رشد امپریالیسم و آسیب رساندن به جوامع بومی منجر شده، به ایجاد دنیایی که ما امروز می شناسیم، کمک شایانی کرده است.

۴-فرانسه

تاریخ شکل گیری فرانسه را خواه به تقسیم امپراتوری شارلمان مقدس به سه قسمت در سال 843 میلادی مرتبط بدانیم، خواه به بر تـ*ـخت نشستن شاه کلوویس در سال 481 میلادی، شکی نیست که این کشور قدمت طولانی دارد. اگرچه برای قرن ها سیستم فئودالی به صاحبان زمین در مقایسه با شاهان واقعی قدرت بیشتری می داد (دوک نرماندی، فاتح انگلستان در سال 1066 نمونه بسیار خوبی است)، اشراف زادگان همچنان سوژه های اصلی برای سلطنت در فرانسه بودند. نظامی که در حقیقت پایه های حکومتی را بنا نهاد که تا امروز پابرجا مانده است.

۵-ارمنستان

ملت ارمنستان نیز به مانند یهودیان به واسطه پراکندگی جمعیت خود شناخته شده هستند. با این تفاوت که ارمنی ها موفق شدند برای بیش از 2600 سال گذشته صاحب یک کشور شوند. ایروان که پایتخت امروز ارمنستان است در سال 782 پیش از میلاد بنا نهاده شده است. به علاوه ارمنی ها نخستین حکومتی در دنیا بودند که به طور رسمی مسیحیت را در سال 301 میلادی به عنوان دین حکومتی برگزیدند. ارمنستان هنوز نیز به شدت به کلیسای آپوستولیک پایبند است. البته پراکندگی تنها شباهت ارمنی ها با یهودیان نیست. ارمنی ها هم به مانند یهودیان مورد نسل کشی قرار گرفته اند که به دست امپراتوری عثمانی و بین سال های 1915 تا 1917 میلادی اتفاق افتاد.

۶-ژاپن

بر اساس افسانه های ژاپنی این کشور در سال 660 پیش از میلاد توسط امپراتور جیمو بنیان نهاده شده است. یکی از تاریخ نگاری های چینی به وجود ژاپن در قرن سوم میلادی شهادت داده که هنوز نیز به این کشور قدرت ماندگاری بالایی را بخشیده است. مدت کوتاهی پس از آن بودیسم در سراسر کشور گسترش پیدا کرد و این مفهوم به توسعه سنت ادبی در قرن هشتم میلادی کمک کرد که با نگارش کتاب "داستان گِنجی" در اوایل قرن یازدهم میلادی به اوج خود رسید. عصر هیان (Heian) عصری که شاهد این پیشرفت ها و تغییرات بود، حرکت های فرهنگی بیشمار دیگری را هم به خود دید که ژاپن امروز نیز با آنها شناخته می شود.

۷-ایران

دیدن نام ایران در لیست قدیمی ترین تمدن های جهان دور از ذهن نیست. اگر چه ایران در یک شکل قابل تشخیص تنها از اوایل قرن شانزدهم میلادی وجود داشته، این کشور بیش از هر جای دیگری در جهان تمدن غنی و طولانی دارد. به نظر می رسد که تمدن عصر ایلامی یکی از نخستین تمدن هایی بود که سیستم نوشتاری به خط میخی را در هزاره سوم قبل از میلاد توسعه داد. همچنین گروه های پروتو-ایرانی پیش از این تاریخ و در هزاره دوم قبل از میلاد به این سرزمین ها رسیده بودند. طبق شواهد تاریخی امپراتوری هخامنشی که از سال 550 تا 330 پیش از میلاد بر این سرزمین حکمرانی می کرد، بزرگ ترین امپراتوری در تاریخ باستان بوده است.


۸-سن مارینو

سن مارینو نام چندان شناخته شده ای در میان کشورهای جهان نیست. این کشور که سومین کشور کوچک اروپاست، بدون شک به دلایل چندی در این لیست قرار گرفته است. نمی توان انکار کرد که سن مارینو یکی از قدیمی ترین کشورهای جهان است که در سال 301 میلادی بنیان نهاده شده است. گفته می شود که سنگ تراشی به نام مارینوس که سرانجام نیز تبدیل به یک قدیس شد، از سرزمین خود کرواسی کنونی فراری شد. مارینوس که به خاطر عقاید مسیحی خود تحت تعقیب بود در سن مارینو کنونی یک جمهوری را تأسیس کرد. اساسنامه او در سال 1600 که در واقع به عنوان نخستین قانون اساسی در کشوری که رسما قانون اساسی ندارد، عمل می کند، نخستین سند جهان به شمار می رود. اگر چه سن مارینو اکنون به عنوان یک خرده دولت، منحصر به فرد است، تاریخی طولانی از دولت شهرهای کوچک را در اروپا به ما نشان می دهد.

۹-اتیوپی

اگر از تاریخ نخستین کشورها و ملت ها نیز عقب تر برویم، به تاریخ بشر می رسیم. به نظر می رسد اتیوپی کشوری باشد که نخستین فسیل های انسانی کشف شده از دل زمین های آن بیرون آمده باشد. این کشور از هزاره دوم پیش از میلاد سلطنت های زیادی را به خود دیده است. به ویژه اینکه اتیوپی تنها کشور آفریقایی بود که هرگز مستعمره هیچ کشور اروپایی نبوده است چرا که مردم اتیوپی قادر به شکست تمام نیروهای متجاوز بودند. زمانی که اتحادیه ملل، شکل اولیه سازمان ملل متحد، پس از جنگ جهانی اول شکل گرفت، اتیوپی تنها عضو آفریقایی مستقل به حساب می آمد. ضمن اینکه این کشور همواره حکومتی با تنوع نژادی زیاد بوده است و این موضوع در مورد مذهب نیز صادق بوده است. گفته می شود که پادشاهی آکسوم (Aksum) یکی از نخستین حکومت های جهان پس از ارمنستان بود که مسیحیت را پذیرفت اما اسلام و یهودیت نیز برای قرن ها در این سرزمین در کنار یکدیگر زیسته اند.


۱۰-مصر

اگرچه مصر باستان به عنوان یک فرهنگ با مصر امروز شباهت های اندکی دارد، نخستین فرهنگ هایی که با سلسله های مصری اولیه شبیه بودند، در هزاره ششم پیش از میلاد شروع به شکل گرفتن کردند. خط هیروگلیف مصری که دومین نظام نوشتاری جهان بعد از خط میخی به شمار می آید در سال 3200 پیش از میلاد ظاهر شد. علاوه بر این یکی از فراعنه مصر به نام مِنِس در سال 3150 پیش از میلاد نخستین پادشاهی متحد و یکپارچه جهان را پایه ریزی کرد. مصر پس از سر آمدن عمر سی سلسله پی در پی سرانجام تحت فرمانروایی یونانی ها و ایرانی ها درآمد. مدت اندکی پس از آن مصری ها تحت خلافت اسلامی قرار گرفتند و از آن به بعد بود که مصر به کشوری با اکثریت مسلمان بدل شد. حکومت مدرن مصر نیز تا قرن بیستم میلادی شکل نگرفت؛ تا زمانی که مصری ها در سال 1952 به حکمرانی انگلیسی ها پایان دادند.

۱۱-هند

نخستین نشانه های سکونت در شبه قاره هند به 3300 پیش از میلاد و تمدن هندو بر می گردد. اگرچه این مردمان نخستین یکی از اولین تمدن های شهرنشین را بنیان نهادند، آغاز شکل گیری هند به عنوان یک کشور به دوره ودایی برمی گردد که از 1500 تا 600 قبل از میلاد تدوام داشت. دلیل نامگذاری این دوره از تاریخ نیز به متون ودایی برمی گردد که به لحاظ شفاهی ریشه در سانسکریت داشته و جزئیات فرهنگ ودایی را شکل داد. این را هم باید بدانید که تمدن ودایی پایه های هندوئیسم و برخی دیگر از جنبه های فرهنگی شبه قاره هند را شکل داد که امروز نیز دیده می شود.


قدیمی ترین تمدن های جهان

 
  • تشکر
Reactions: فاطمه عطایی، Anya، نگین نوروزی و یک کاربر دیگر

Anya

عضو تازه وارد انجمن
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
5/8/20
ارسال ها
40
امتیاز واکنش
304
امتیاز
133
زمان حضور
2 روز 8 ساعت 38 دقیقه
قدیمی ترین تمدن های باستانی شامل بین النهرین، مصر باستان و تمدن روم است. باستان شناسان و مورخان این امکان را برای ما فراهم کرده اند تا وقایع و فرهنگ هایی که جامعه ما از طریق کشف فسیل، مصنوعات و شهرهای ویران که با نیاکان ما ارتباط دارند را درک کنیم. از طریق یافته های آن ها، منشا و رشد تمدن مشخص شده است ، اگرچه برخی از تمدن ها مانند آتلانتیس و راما توسط افسانه ها پخش شده اند، اما برخی دیگر در واقع در جهان وجود داشته اند. تقریباً غیر ممکن است که تمدن ها براساس اهمیت رتبه بندی شود، چون هر کدام در شکل دادن جهان مهم بودند با این حال، می توان آن ها را به ترتیب زمانی رتبه بندی نمود.

بین النهرین اولین تمدن بود که در تاریخ بشر پدیدار شد این منطقه بین رودهای دجله و فرات و میان آسیای صغیر و خلیج فارس قرار گرفته است. این منطقه به خاطر زمین های حاصلخیز کشاورزی آن مشهور است. این تمدن به 10.000 سال پیش از میلاد باز می گردد، زمانی که مردم اطراف این منطقه مفهوم کشاورزی را یافتند و اهلی کردن حیوانات را آغاز کردند.بین النهرین ادبیات نوشتاری و چندین اختراعات دیگر از قبیل هنر و فرهنگ و تجارت را برای دنیا به ارمغان آورد. جدول زمانی بین النهرین باستانی حدود 3300 تا 750 سال قبل از میلاد با بابلی ها، سومری ها و آشوریان نقشی کلیدی در تمدن داشته است.

تمدن روم به قرن ششم پیش از میلاد باز می گردد. با اینکه بنیاد روم باستانی توسط افسانه ها احاطه شده است، ولی به قدری قدرتمند بود که کنترل سرزمین اطراف دریای مدیترانه امروزی را به دست داشت. رومیان اولیه حکومت پادشاهان را بر عهده داشتند، اما پس از هفت پادشاه، قدرتشان را از دست دادند و به جمهوری تبدیل شدند.
رم شاهد ظهور و سقوط برخی از امپراطوران قدرتمند مانند ژولیوس سزار و آوگوستوس بود و تمدن رومی سیاستمداران، دولتمردان، نویسندگان و سربازان را به دنیا آورد. اثر انگشت شست هنوز در اروپا با مکان های کلاسیک که هنوز توریست ها را جذب می کنند مشهود است.

تمدن نورته چیکو یک جامعه پیچیده در دوره پیش از کلومبیا بود که از بیش از 30 منطقه اصلی جمعیت در نورته چیکو مدرن پرو تشکیل شده بود. این تمدن در قرن چهارم و دوم پیش از میلاد در اوج خود بود. اولین شهرش در حدود 3500 سال قبل از میلاد در منطقه فورتالزا شکل گرفت با این حال، از حدود 3100 پیش از میلاد به بعد، ساخت وساز همگانی و گسترش گسترده مردم در حدود 1800 سال پیش از میلاد بسیار آشکار شد. تمدن نورته چیکو در امتداد سواحل سه رودخانه یعنی پاتیویلیکا، فورتالزا و سوپا اتفاق افتاد. دره های رودخانه دسته های بزرگی از سایت های معروف به معماری بیکرانشان را دارند و معماری ناگذرا به عنوان بزرگ ترین دستاورد این تمدن در نظر گرفته می شود.


قدیمی ترین تمدن های جهان

 
  • تشکر
Reactions: فاطمه عطایی و ASaLi_Nh8ay

Anya

عضو تازه وارد انجمن
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
5/8/20
ارسال ها
40
امتیاز واکنش
304
امتیاز
133
زمان حضور
2 روز 8 ساعت 38 دقیقه
فرهنگ مایانی در کنار شانگ دیناستی آغاز شد ؛ مایان ها از 1200 سال پیش از میلاد تا 250 سال پیش از میلاد در مناطق اطراف آمریکای مرکزی و مکزیک زندگی می کردند. تمدن کهن مایانی حدود 2600 سال قبل از میلاد رشد کرد و پس از استقرار، این تمدن به یکی از پیچیده ترین تمدن ها تبدیل شد که با رشد جمعیت حدود 19 میلیون نفر در اوج خودبود.
مایان ها روش خود را برای نوشتن در 700 سال پیش از میلاد ابداع کردند و از نوشته ها برای ایجاد یک تقویم خورشیدی بر روی سنگ ها استفاده کردند. آنها ستاره شناسانی را به جهان دادند که با استعداد بودند و تاریخ ها را با مطالعه حرکت آسمان حساب می کردند.

ازتک ها تمدن باستانی را به وسیله استاندارد اروپایی در نظر نگرفتند با این حال، آن ها از اولین و برنامه ریزی شده ترین و قدرتمندترین افراد قاره آمریکا بودند. آن ها زمانی وارد صحنه شدند که "اینکاها" تسلط خود را در آمریکای جنوبی داشتند. آن ها اکثراً در مکزیک امروزی بودند، اما به آمریکای مرکزی نیز گسترش یافتند. ظهور آن ها تقریباً همزمان با سقوط مایان ها بود. چنانچه در
نمناک
آورده ایم تمدن ازتک در اوایل دهه 1500 قبل میلاد به اوج خود رسید. آن ها فرهنگ غنی داشتند و هنوز هم بخاطر فداکاری انسانی خود در یادها مانده اند ، به خاطر داشتند و اعتقاد داشتند که قربانی کردن بشر، خداوند را خوشحال کرده است.ازتک ها اهرام و معماری منحصر به فردی ساختند که هنوز هم می توانند در اطراف مکزیک دیده شوند.

تمدن دره ایندوس که به عنوان تمدن هاراپان نیز شناخته می شود، 5300 سال پیش بوده است. این سرزمین در مناطقی که در حال حاضر از افغانستان به پاکستان و هند کشیده شده است، رشد کرده بود. تمدن دره ایندوس یکی از سه تمدن های باستانی جهان کهن در امتداد تمدن های مصر و بین النهرین است. مردم دره ایندوس در اطراف حوضه رود ایندوس ساکن شدند تمدن از 2600 سال پیش از میلاد تا 1900 پیش از میلاد به طول انجامید و توسط یک فرهنگ شهری پیشرفته مشخص شده است. مردمش ریاضیدانان ماهری بودند و روش های درست اندازه گیری طول، جرم، و زمان را توسعه دادند. آن ها همچنین فرهنگ غنی از هنر و صنایع دستی داشتند.

اسکان جیاهو در دشت مرکزی چین باستان واقع شده است و ساکنان این مناطق برخی از جنبه های فرهنگ چین را توسعه دادند. مردمش عمدتاً کشاورزان برنج بودند، اما اغلب به خاطر تولید قدیمی ترین نوشیدنی های دنیا شناخته می شوند. برخی از قدیمی ترین ابزارهای موسیقی مانند فلوت نیز با آن ها مرتبط بوده اند. اولین شکل های نوشته های چین را می توان به جیاهو برگرداند.
آن ها علائم متمایزی در آثار باستانی داشتند که نشان می دهند از نشانه ها به جای نوشتن نظام مند استفاده می کرده اند.

اگر چه تمدن بین النهرین قدیمی ترین تمدن در تاریخ جهان محسوب می شود، اما برخی از محققان بر این باورند که بومی های استرالیا یکی از قدیمی ترین تمدن است. این بومی ها را می توان به حدود 75، 000 سال قبل ردیابی کرد، اما حدود 50.000 سال پیش به یک گروه متمایز از نظر ژنتیکی تبدیل شد.اعتقاد بر این است که آن ها برای اولین بار حدود 40000 سال پیش در استرالیا ساکن شدند و نیاکان مستقیم استرالیا امروزی محسوب می شوند. برخی از آخرین کشفیات نشان می دهند که این موی ها مراسم سوزاندن دفن جسد داشتند.

امپراطوری اینکا به عنوان بزرگ ترین امپراطوری در آمریکای جنوبی در دوران پیش از کلومبین ها بوده است. تمدن 1438 و 1532 بعد از میلاد در حدود سال امروزی پرو رشد کرد. اکوادور و شیلی.
پایتخت آن در کوسکو یا پرو امروزی واقع شده است. اینکاها "به پسر خدا اختصاص داده شده بودند و یک پادشاه به نام" ساپا اینکا " (فرزند خورشید) داشتند. شهر کوسکو شبیه یوزپلنگ بود." اینکاها "سازندگان بزرگی بودند که قلعه ها و سایت هایی از جمله" مـ*ـاچو پیچو " را ساخته و خود هنوز در معرض آن قرار دارند.


قدیمی ترین تمدن های جهان

 
  • تشکر
Reactions: فاطمه عطایی
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا