خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,243
امتیاز واکنش
64,123
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
پیدایش صنایع دستی در ایران

در ساخت های اولیه بشر در عصر برای پاسخگویی به نیازهای زیستی آیینی و روزمره و ابداع شده سپس با بهره گیری از اندیشه و تجربه به تدریج مراحل تغییر و تکامل خود را در مسیر هنرهای تجسمی نزدیک‌تر می‌شود و اگر ابداع اثر بر محور کاربرد و عملکرد استوار شود تاریخی پیموده است در عین حال در روند رشد و بالندگی جنبه‌هایی از نیازهای معنوی شامل باورها اعتقادات و آداب و رسوم نیز به آن اضافه شده و به طوری که می‌توان این محصولات را به عنوان انواع هنرها در تمدن های گوناگون نیز به شمار آورد و این خود بیانگر پیشرفت و هویت هر ملت یا قوم است
هنر ها در شکل ها و انواع مختلف پدید آمده است : هنر های ادبی ( نظم ،نثر، داستان ،..) هنر های موسیقی ( سنتی ،نوگرا و...)، هنرهای نمایشی ( تئاتر و سینما )، هنرهای کاربردی ( معماری ، عکاسی ، طراحی صنعتی ، طراحی لباس ،...) و هنرهای تجسمی ( نقاشی ، پیکره سازی ،...)
در ایران صنای دستی با توجه به شرایط جغرافیایی و فرهنگی اجتماعی و نیازهای مادی و معنوی اقوام مختلف ایرانی پدید آمده و جلوه های گوناگونی به خود گرفته است . هنرمند ایرانی در ایجاد و ابداع اثر هنری به خاطرات قومی و باورهای دینی و طبیعت بکر و چشم‌اندازهای زیبای اطراف توجه کرده و از آن ها به عنوان دست مایه ای برای کارهای خود بهره جسته است
در هنر ها هر چه جنبه زیبایی شناختی و مبانی نظری آن قوی تر و غنی تر باشد به هنرهای تجسمی نزدیک‌تر می‌شود و اگر ابداع عسل بر محور کاربرد و عملکرد استوار شود در گروه هنرهای کاربردی قرار میگیرد .پس می‌توان گفت صنایع دستی از جمله آثاری است که هر دو جنبه تجسمی و کاربردی را در بر میگیرد.
اگر در این آثار جنبه زیبایی آن بیشتر شود نام صنایع مستظرفه را به خود میگیرد مانند : طراحی، نقاشی، تذهیب، تشعیر، نگارگری و..، و هر چه بعد کاربردی آن گسترش یابد به عنوان صنایع شناخته می شود. مانند: ابزار سازی، چاقو سازی و..
در فرآیند تولید انواع صنایع دستی و دو قابلیت تفکر و تجربه تاکید می شود نوآوری و حفظ سنت ها و مهارت های استادان از این ۲ قابلیت برخاسته و سبب تکمیل و تداوم آن می گردد .برای شناخت ماهیت و مفهوم صنایع دستی توجه به سه عامل اساسی تشکیل دهنده آن، یعنی هدف، شکل ظاهری و فناوری و تکنولوژی ضروری است که به هماهنگی بین این سه عامل نیز در کیفیت مادی و معنوی و میزان ارزش افزوده صنایع دستی اثرگذار است.
در برخی از آثار صنایع دستی گاهی یکی از این عوامل قوی تر دیده می شود. چنانچه هنرمند این سه عامل را به طور متعادل در نظر بگیرد اثر نهایی به کمال و کیفیت مطلوب خود نزدیک‌ می‌شود .


پیدایش صنایع دستی

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,243
امتیاز واکنش
64,123
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
1-هدف

هدف در صنایع دستی بر مبنای نیاز های مادی و معنوی تعریف شده و این نیازهای خود می تواند بیان کننده نوع محصول تولید شده باشد . در نیازهای معنوی تکیه بر باورها و آداب و رسوم و ارتباط قومی و فرهنگی است که می‌تواند همگام با نیازهای مادی ناشی از شرایط زیستی و معیشتی در یک اثر متجلی شود شرایط در مراحل بعدی کار و پیشه و فعالیت‌های اقتصادی متناسب با آداب و رسوم ملی زیستی تابع آب و هوا یا اقلیم است. شرایط زیستی و معیشتی در مرحله اول نوع تغذیه پوشاک و مسکن انسان ها را مشخص میکند و در مراحل بعدی کار و پیشه و فعالیت‌های اقتصادی متناسب با آداب و رسوم ملی و قومی را پدید می آورد.

2-شکل ظاهری

بعد دیگر صنایع دستی شکل سوره یا ظاهریه اثر است که گذشته از زیبایی آن خود باعث شناسایی و بسط تمایز آن از صنایع دستی سایر مناطق و سرزمین هاست . شکل ظاهری هر اثر که هوا رفته تزیینی آن است از سه جنبه زمینه متن و آرایه قابل بررسی است. زمینهای هر اثری به دو صورت سطح صاف و یا حجم است چه ابعاد و اندازه های رایج و مرسوم را نمایان می هنرمند ایرانی معمولاً طرح ها را بر پایه هندسه پنهان هندسه آشکار و یا تلفیقی و نقشه ها را به صورت های شکسته گردان و تلفیقی متجلی ساخته است سازد. متن هر اثر دستی نیز شامل طرح نقش مایع و رنگ های اصیل اقوام مختلف است که مبتنی بر هویت فرهنگی طبیعت پیرامون و تجربه های بازمانده از گذشتگان است.هنرمند ایرانی معمولاً طرح ها را بر پایه هندسه پنهان هندسه آشکار و یا تلفیقی و نقشه ها را به صورت های شکسته گردان و تلفیقی متجلی ساخته است. شکل های غیر هندسی گاو با الهام از طبیعت به صورت خیالی -طبیعی و گاه به صورت تصادفی و گاه به صورت ترکیبی از اینجا و یعنی تلفیقی ایجاد می شوند. بالاخره باید از آرایه گفت که عبارت از است ترشح افزودنی به محصولات با هدف آفرینش زیبایی که به گونه ای درون متنی و فرا متنی تقسیم می شود نمونه ای از آرایه های درون متنی آیینه دوزی و طلاکوبی و نمونه آرایه های فرامتنی آویزهای تزیینی( زیورآلات منگوله های سیاه چادر ها، خرمهره ..) هستند. بنابراین هنرمند ایرانی توانسته است با استفاده از قابلیت هرکدام به صورت ترکیبی، اثری بدی و نوین به وجود آورد .
منبع: ایلکوشاپ


پیدایش صنایع دستی

 

M O B I N A

سرپرست بخش فرهنگ و ادب
عضو کادر مدیریت
کاربر V.I.P انجمن
سرپرست بخش
ناظر کتاب
منتقد انجمن
  
  
عضویت
3/4/21
ارسال ها
25,243
امتیاز واکنش
64,123
امتیاز
508
سن
19
محل سکونت
BUSHEHR
زمان حضور
272 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
صنایع دستی، مجموعه‌ای از کالاها و ابزارهای دست ساز است که نمودی پر معنا از فرهنگ، هنر، باورها و بینش مردم هر منطقه است. اغلب در تولید این محصولات از مواد اولیه بومی استفاده می‌شود که می‌تواند موجب ایجاد ارتباط فرهنگی میان جوامع و توسعه روابط میان آن‌ها شود.
پیشنه:
می‌توان گفت صنایع دستی، پیشینه‌ای به قدمت عمر بشر دارد و به بیش از چهار هزار سال پیش باز می‌گردد. از گذشته‌های دور، ساخت ظروف، ابزار مصرفی، ابزار جنگی و وسائل شکار توسط خود مردم انجام می‌شد. به تدریج و به مرور زمان، روش‌ها و مواد مورد استفاده در تولیدات دستی تغییر کرد.
صنایع دستی و فرهنگ:
یکی از خصوصیات صنایع دستی این است که این صنعت حاصل روح ملت ها و آئین فرهنگ ملی کشورهاست که به سادگی با رجوع به آمار صنایع دستی کشورها به روحیه مردم آن کشورها می توان پی برد، بنابراین صنایع دستی تنها یک کالا برای مبادله نیست بلکه خصوصیات فرهنگی و ویژگی های اقوام از طریق صنایع دستی مبادله میشود و نوعی ارتباط را ایجاد میکند.
صنایع دستی، مجموعه‌ای از هنرها است که اغلب محصول آن، از ابزارها و مواد اولیه‌ بومی تشکیل شده و متأثر از خلاقیت و هنر سازنده آن است. این هنر، حاصل روح ملت‌ها، هنرها و فرهنگ‌های منتقل شده از نسلی به نسل دیگر است صنایع دستی هر قوم و ملیت، ابزار خوبی برای شناخت بیشتر باورها و آداب آن‌ها است.
صنایع دستی و اشتغال:
یکی از جوانب مثبت صنایع دستی، پتانسیل بالای آن در ایجاد اشتغال در همه مناطق است. از دیگر مزایای صنایع دستی، ایجاد خود اشتغالی، جذب گردشگر و درامد ارزی است. ساختار جامعه کشاورزی و روستایی کشورهای جهان سوم که هنوز به صورت سنتی زندگی می‌کنند، قابلیت بالایی برای ایجاد و توسعه صنایع دستی دارند. از این جهت، افراد این جوامع با تکیه بر توان، استعداد و دانش شخصی خود می‌توانند در جهت خود اشتغالی و کسب درامد فعالیت کنند بخش صنایع دستی به عنوان گنجینه عظیم ملی و نقشه اساسی در توسعه پایدار و یکپارچگی منطقه دارد و باید برای حفاظت آن تلاش کرد ، از طریق صنایع دستی می توان فرصت های متفاوتی ایجاد کرد تا به آینده اجتماعی و فرهنگی منطقه کمک کند به این دلیل آیلین آزبورن وب شورای جهانی صنایع دستی در تاریخ دوازده ژوئن۱۹۶۴ در نیویورک تاسیس کرد که هدف این شورا ارتقای جایگاه صنایع دستی، تقویت ارتباط میان هنرمندان صنایع دستی سراسر جهان، تشویق، یاری رسانی و ارائه مشاوره به آنان در حوزه شیوه‌های درآمدزایی، کاربردی و به روز کردن صنایع دستی در عین حفظ میراث گذشتگان و استفاده از فناوری‌های مدرن در راستای دستیابی به بازارهای جدید، بنیان نهاده شد، شورا جهانی صنایع دستی سازمانی غیرانتفاعی و به اختصارWCC))
است (به انگلیسی: World Crafts Council) با راه‌اندازی شورای جهانی، صنایع دستی و سنتی به صورت بخشی از حیات فرهنگی و اقتصادی ملت‌ها، مورد توجه قرار گرفت. این شورا در ابتدا با شمار محدودی از اعضا کار خود را آغاز کرد، اما هم‌اکنون، ۹۰ کشور جهان را تحت پوشش دارد و دبیرخانه آن در کشور هلند شهر آمستردام قرار دارد.
کشور ایران، از سال ۱۳۴۷ شمسی به عضویت این شورا از طریق سازمان صنایع دستی درآمد و در مجمع آسیا و اقیانوسیه آن، مشغول به فعالیت شد:
مهمترین اهدافی که این شورا به عنوان یک ارگان غیرانتفاعی و غیردولتی به دنبال آن است، عبارتند از:
- تشویق، کمک و راهنمایی صنعتگران دستی و همچنین بالا بردن سطح اطلاعات تخصصی و حرفه‌ای آن‌ها با توجه به زمینه‌های متفاوت فرهنگی موجود در هر یک از کشورهای عضو.
-حفظ و تقویت صنایع دستی و تجلی آن به صورت رکن عمده ای از حیات فرهنگی ملت ها.
- ایجاد همبستگی میان صنعتگران دستی سراسر جهان.
سال گذشته از استان خوزستان5 شهر معرفی شدند که 4 شهر بعنوان شهر ملی صنایع دستی معرفی شدند،اهواز بعنوان شهر ملی مینا کاری مندائیان ، دزفول بعنوان شهر ملی کپو انتخاب شدند.
رفیع وشوشتر به ترتیب بعنوان شهرملی بوریا بافی واحرام بافی به صورت مشروط پذیرفته شده اند امیداورم مسئولین با کمک مردم ،صنعتگران وسازمانهای مردم نهاد در اینده نزدیک بتوانند این دو شهررا به استاندارهای لازم برسانند بصورت نهایی بعنوان شهر ملی ثبت کنند.
و تنها شادگان که بعنوان شهر ملی حصیر بافی معرفی شده بود رای نیاورد و بازماند امیداورم مسولان با رفع نواقص و موانع با سامان دهی بازار فروش، برگزاری دوره آموزشی و توجیه صنعتگران در سال جاری بعنوان شهر ملی حصیر بافی ثبت شود.
لازم بذکر است شادگان با وجود 2میلیون نخل و مواد اولیه دارای حصیر بافی منحصر بفرد و بسیار مرغوب است که سالانه هزاران قطعه به خارج و داخل ایران صادر و بفروش می رسد توجه مردم به ارزشی هایی صنایع دستی، اهتمام کارآفرینان و سازمانهای غیر دولتی برای توسعه ضروری است و همکاری بین بخش های عمومی و خصوصی در این شرایط اهمیت خاصی دارد ارتقا کرامت و عزت نفس هنرمندان صنایع دستی باید مورد توجه قرار گیرد هنرمندان صنایع دستی بخشی از گنجینه میراث فرهنگی در داستان خود دارند و ملتی زنده باقی خواهد ماند که فرهنگش زنده نگاه داشته شود با رعایت نکات لازم و استاندارها و برگذاری دوره های حرفه ای تخصصی انتظار می رود در اینده یک یا چند شهر استان خوزستان همانند تبریز،اصفهان،میبد،زنجان و...از شهرهای ملی به شهرهای جهانی تبدیل شوند.


پیدایش صنایع دستی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا