خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

NAZI_KH

مدیر تالار گردشگری جهان
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار انجمن
  
عضویت
7/3/21
ارسال ها
1,228
امتیاز واکنش
19,552
امتیاز
373
محل سکونت
یک دنیای فراموش شده
زمان حضور
150 روز 5 ساعت 21 دقیقه
نویسنده این موضوع
تاریخچه شکلات سوئیسی

وقتی نام کشور سوئیس را می شنوید یاد چه چیزی می افتید؟ ساعت سوئیسی؟ طبیعت بی نظیر و پیست های اسکی بین المللی یا… شکلات؟! کشور سوئیس در کنار سایر محصولات و برندهای مشهوری که دارد یکی از بهترین و باکیفیت ترین شکلات های دنیا را نیز تولید می کند. در واقع، شکلات سوئیسی اولین شکلاتی است که به شکل امروزی تولید شد و آغازگر تحولی جدید در حرفه شکلات سازی شد. شکلات سوئیسی شهرتی جهانی دارد و یک گاز از آن کافی است تا شما را با مفهوم واقعی شکلات آشنا کند! اما چطور کشور سوئیس که درخت کاکائو در آن وجود ندارد توانسته به چنین جایگاهی دست پیدا کند؟ در ادامه با الی گشت همراه باشید تا مروری داشته باشیم بر تاریخچه خوشمزه و لذیذ شکلات سوئیسی.

داستان از کجا شروع شد؟

اگر بخواهیم از ابتدا شروع کنیم باید به قرن هفدهم برگردیم. در آن زمان کشور سوئیس از موقعیت استراتژیکی که در توزیع کالاها در اروپا داشت استفاده کرد و کار تهیه و تولید شکلات را آغاز کرد. صنعت شکلات سازی سوئیس در منطقه تیچینو، جنوبی ترین مرز سوئیس با ایتالیا شروع شد. جالب است بدانید که در آن زمان، برخلاف امروز، شکلات که از گیاه کاکائو تهیه می شد اصلا لوکس و باکیفیت و حتی خوشمزه نبود و بیشتر یک خوراکی بدطعم بود که باید مدت زیادی جویده می شد!

مدت ها بعد بود که شکلات به شکل امروزی تولید شد و به یکی از بهترین تجربیات چشایی بشر تبدیل شد! در سال ۱۸۱۹ اولین کارخانه مکانیزه شکلات سازی در شهر ویوی سوئیس، در کنار دریاچه ژنو تاسیس شد. بنیانگذار این کارخانه فردی به نام فرانسوا لویی کایه بود که مدتی در شکلات سازی های ایتالیایی تیچینو کارآموزی کرده بود. او پس از مدت ها کارآموزی فوت و فن شکلات سازی را یاد گرفت و به سوئیس بازگشت تا کارخانه شکلات سازی خودش را راه اندازی کند. او با تجربیاتی که در ایتالیا یاد گرفته بودتصمیم گرفت شکلات سازی را به شکل مکانیزه و مدرن دنبال کند. دستگاه های مکانیزه کایه این امکان را فراهم کرد که اولین تولید انبوه شکلات سوئیسی به بازار عرضه شود.

با استقبال گسترده مردم از شکلات سوئیسی به زودی افراد دیگری نیز به تبعیت از کایه به شکلات سازی روی آوردند و چیزی نگذشت که کارخانه های مختلف شکلات سازی در گوشه و کنار سوئیس راه اندازی شد. در سال ۱۸۳۶ خانواده اشپرونگلی (Sprüngli ) فروشگاهی در شهر زوریخ افتتاح کرد که بسیار محبوب و پرطرفدار شد. اشپرونگلی بعدها، در سال ۱۸۹۲ با کارخانه رادولف لیندت (Rodolphe Lindt) در شهر برن ادغام شد. ترکیب این دو برند باعث به وجود آمدن برند مشهور اشپرونگلی اند لیندت شد که با نام لیندت بیشتر شناخته می شود.


اما چیزی که سوئیسی ها را در زمینه شکلات سازی از دیگران متمایز می کرد این بود که سوئیسی ها تنها شکلات تولید نمی کردند، بلکه با ابتکارات و خلاقیت هایشان به نوعی آن را اختراع می کردند! سوئیسی ها هرروز ترکیب جدیدی را امتحان می کردند و سعی می کردند محصولی ویژه و خاص را تولید کنند. در سال ۱۸۶۷ در شهر ویوی، دنیل پیتر کارخانه شکلات سازی اش را افتتاح کرد و بخاطر اینکه فروشش را بیشتر کند و از رقبا پیشی بگیرد به خلاقیت جالبی روی آورد: پیتر همراه با دوستش آنری نستله تصمیم گرفتند پودر شیر را هم به ترکیب شکلات اضافه کنند. به این ترتیب اولین شکلات شیری دنیا متولد شد!

به همین ترتیب ابتکارات و خلاقیت های بیشتری در تولید شکلات استفاده شد و صنعت شکلات سازی سوئیس روز به روز بزرگتر و مشهورتر شد. در سال ۱۹۰۸ تئودور تابلر که در کارخانه اش در برن فعالیت می کرد شکلات شیری را با نوقا، بادام و عسل ترکیب کرد و آن را به شکل مثلثی درآورد. به این ترتیب بود که شکلات مشهور توبلرون به وجود آمد. بسیاری معتقدند که این شکلات شکل مثلثی اش را از کوه مشهور سوئیس، ماترهورن الهام گرفته است.

مبتکران سوئیسی زیادی در طول این سال ها تلاش کرده اند تا ما محصولی شگفت انگیز به نام شکلات داشته باشیم. بدون تلاش های کارآفرینانی مثل Phillippe Suchard که روشی منحصربفرد برای نرم کردم شکلات های سخت و سفت ابداع کرد و لیندت که با متد خاصش شکلات های کرم دار را تولید کرد شکلات سوئیسی امروزی نمی توانست به این شکل و شمایل وجود داشته باشد. متدهای پیشرفته به سوئیسی ها این امکان را می داد تا شکلات هایی تولید کنند که از بیرون سفت و از درون نرم هستند و با گاز زدن در دهان آب می شوند!

در دهه ۱۹۳۰ نستله با ارائه محصولی جدید عاشقان شکلات را بیشتر شیفته خود کرد و شکلات سفید میلکی بار را به بازار عرضه کرد. از قرن ۱۹ پیشگامان و کارآفرینان صنعت شکلات سازی به مرور شکلات سوئیسی را به بهترین شکلات در دنیا تبدیل کرده اند. برخی از بزرگ ترین و مشهورترین برندهای شکلات که می شناسیم متعلق به کشور سوئیس هستند. شکلات به مرور تبدیل به محصولی خوشمزه و لوکس شد و طرفداران بسیار زیادی هم پیدا کرد. در سال ۲۰۱۶، برندهای شکلات سازی سوئیس حدود ۱۲۲۰۳۴ تن شکلات به دنیا صادر کرده اند!

خوشبختانه ابتکارات شکلات سازهای سوئیس تمامی ندارد و هر روز با یک شگفتی تازه طرفداران شکلات را غافلگیر می کنند و طعمی جدید به حس چشایی ما اضافه می کنند. سال گذشته، شرکت سوئیسی بری کالبوت شکلات جدیدش به نام روبی چاکلت را به بازار عرضه کرد. تغییر و تحولات صنعت شکلات سازی همچنان ادامه دارد و هرروز محصولی جدید ارائه می شود. اگر چه امروزه کشورهای دیگر دنیا نیز در این زمینه پیشتاز شده اند و برندهای مشهوری به تولید شکلات می پردازند، اما بدون شک نقش سوئیس در صنعت شکلات سازی قابل چشم پوشی نیست. هرچه باشد این سوئیسی ها بودند که ما را با دنیای خوش طعم شکلات به شکل امروزی آشنا کردند و این تجربه لذیذ و دلچسب را به ما هدیه کردند.

منبع: الی گشت


سفری به دنیای خوش عطر و طعم شکلات سوئیسی

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا