خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,155
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
به نام خدا
دهستان فهرج یکی از دهستان‌های شهرستان یزد است که در ۳۰ کیلومتری شرق شهر یزد واقع در مسیر بافق-یزد واقع شده‌است.
این روستا از سطح دریا ۱۲۷۰ متر ارتفاع دارد و مردم آن به لهجهٔ یزدی گویش دارند و مذهب اکثریت مردم شیعه ۱۲ امامی می‌باشد . آب و هوای آن بیابانی است. روستای فهرج ازسمت شمال شرقی به کوه چلته می‌رسد.
زراعت، باغداری، دامداری و فعالیت‌های معدنی، مشاغل عمده مردم روستای فهرج می‌باشند. فهرج شاخص‌ترین روستای استان یزد در خصوص کشت گلخانه‌ای است. محصولات عمده زراعی و باغی روستا مشتمل بر گندم و جو، ارزن، ماش، پسته، انگور، هلو، زردآلو و آلوچه است. آب مورد نیاز کشاورزی روستا از طریق ۸ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق تأمین می‌شود.
براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۷۵، روستای فهرج در حدود ۱۷۱۹ نفر جمعیت داشته‌است که در سال ۱۳95، به 3201 نفر افزایش یافته‌است.
این روستا در کتب قدیمی به عنوان یکی از سه راس قرآی ثلاثه یزد که «فهرج» و «سریزد» نیز شامل آنهاست، به‌شمار می‌رود. این روستا تا قرن هشتم ه.ق به عنوان یکی از شهرهای یزد مطرح بوده است.
مسجد جامع فهرج یکی از قدیمی‌ترین مسجدهای ایران است. قدمت بنای مسجد به قرن اول هجری بر می‌گردد[نیازمند منبع] این بنا احتمالاً پس از ورود اسلام به ایران ساخته شده‌است. سپاه اسلام موقعی که در تعقیبیزدگرد سوم بود به دو گروه تقسیم شد تا هر کدام به‌طور جداگانه به دنبال پادشاه شکست خرده ایران بگردند در این بین گروهی در بیابان‌های ایران گم شده و از روستای فهرج سر درآوردند.
جاذبه های گردشگری و آثار تاریخیویرایش

از جاذبه های گردشگری و آثار تاریخی دهستان فهرج می‌توان به آثار زیر اشاره نمود:

مسجد جامع فهرج، مجموعه تاريخی شهدای فهرج، آب انبار حسينيه، قلعه فهرج، مسجد علاقبندی یا علی قوندی (از این مسجد تنها خرابه‌هایی مثل گچبری‌های زیبا باقی مانده است)، چاه چهل دختران و بسیاری دیگر از آثار باستانی
منبع: ویکی پدیا
#تالار_گردشگری_ایران


معرفی دهستان فهرج

 

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,251
امتیاز واکنش
43,155
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
نویسنده این موضوع
در کتاب یادگارهای یزد نوشته ایرج افشار به نقل از جامع مفیدی چنین آمده است که:
متوطنین فهرج و خویدک و فرافتر مجوس (یهودی و زرتشتی) بودند و در زمان عمربن خطاب که لشکر اسلام به فرموده او طلب یزجرد شهریار ...به خراسان می رفتند در میان ریگ شترانکه در بیابان طبس است بعضی از آن لشکری که اکثر صحابه و تابعین بودند راه گم کردند و بعد از تردد و تعب بسیار در حدود فهرج از ریگ بیرون آمدند و مردم فهرج را به اسلام دعوت کردند آن جماعت مهلت خواستند و نزل و علوفه سرانجام کرده بیرون فرستادند و مردم خویدک و فرافتر را طلبیده به ایشان مشورت نمودند و ایشان در قبول اسلام ابا نمودند و گفتند ما از دین قدیم بر نگردیم و با هم اتفاق نموده شبیخون برلشکر اسلام آوردند و بسیاری از صحابه و تابعین را شهید کردند مثل حویطب بن هانی خواهر زاده حضرت امیرالمؤمنین علی (ع)...و به جهت این حرکت شنیع خرابی در قریه فرافتر راه یافته به مرور خراب شد الحال از آن اثری باقی نمانده الا بعضی دیوارهای قلعه که جهت عبرت برجاست.درپی مهلتی که مسلمانان به مردم فهرج دادند آن‌ها به شور با روستای خویدک (یهودی نشین) و هرفته نشستند و به این نتیجه رسیدند که شب هنگام به آن‌ها حمله کرده و آن‌ها را از پای در آورند و بنابر اتفاق نظری که به آن رسیدند موقع شب به سپاه اسلام شبیخون زده و با حمله به مسلمانان عده‌ای از آن‌ها را به قتل رساندند که هم‌اکنون محلی که به خاک سپرده شده‌اند در قسمتی جدا شده از فهرج به نام شهدا به‌عنوان زیارتگاه وجود دارد.
منبع: ویکی پدیا
#تالار_گردشگری_ایران
سپاهیان اسلام از مردم دهستان فهرج که به بیان‌های تاریخی زردشتی بودند دعوت نموده که به دین اسلام گرویده و مسلمان شوند و چند پیشنهاد دیگر نیز نمودند که به گفته منابع تاریخی به شکل زیر می‌باشد:

  • ۱-مسلمان شوند
  • ۲-به حکومت اسلامی خراج بپردازند
  • ۳- بجنگند
مردم فهرج هم از سپاهیان اسلام مهلت خواسته تا با دو روستای نزدیک خود به شور نشسته و نظر خود را روز بعد اعلام کنند.
منبع: ویکی پدیا


معرفی دهستان فهرج

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا