خوش آمدید به رمان ۹۸ | بهترین انجمن رمان نویسی

رمان ۹۸ با هدف ترویج فرهنگ کتاب خوانی و تقویت قلم عزیزان ایجاد شده است.
هدف ما همواره ایجاد محیطی گرم و صمیمی و دوستانه بوده
برای مطالعه کامل رمان‌ها و استفاده از امکانات انجمن
به ما بپیوندید و یا وارد انجمن شوید.

Agrin

دوستدار انجمن رمان ۹۸
کاربر رمان ۹۸
  
عضویت
31/7/18
ارسال ها
122
امتیاز واکنش
4,774
امتیاز
163
محل سکونت
moltft land
زمان حضور
0
نویسنده این موضوع
آرامگاه بابا قاسم اصفهان


بابا قاسم اصفهاني، يكي از عرفای مشهور اصفهان بود که در سالهای آغازین قرن هشتم هجري در اصفهان زندگي مي کرد. وی که از عزت و احترام زیادی بر خوردار بود، در مدرسه ی محله ی طوقچی به امر تدریس می پرداخت. پس از درگذشت او، مریدان و شاگردانش، وی را در نزدیکی مدرسه به خاک سپردند و سليمان ابي الحسن طالوت دامغاني که یکی از شاگردان بابا قاسم بود، بر مزار او آرامگاهي بنا كرد. این آرامگاه پس از گذشت چندین قرن همچنان مورد احترام می باشد و به زیارتگاهی برای مردم تبدیل شده است. گنبد این بقعه به صورت هرمي شكل ۸ تَرك ( ضلع ) است كه هر دو ترك آن منقوش به اسماء الهي با خط بنایی و كاشي معرق لاجوردي بر زمينه آجري می باشد و تکرار عبارات مذهبی بر گردنه گنبد زیبایی خاصی به این بنا بخشیده است. با ورود به بنا، شبستانی نفيس را می بینید که طاق آن مزین به مقرنس كاري با آجر چيني می باشد.این آرامگاه در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۰۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آدرس: چهار راه ابن سینا – کوچه بابا قاسم
دلیل تخلص او به بابا این است که از قرن هشتم تا دهم هجری، عده ای از عرفای صوفیه در اصفهان زندگی می کردند که بابا نامیده می شدند. این کلمه را برای احترام و بزرگداشت، به نام آن ها اضافه می کردند.این مقبره که مربوط به شخصی به نام بابا قاسم است، توسط شاگرد وی، سلطان ابی الحسـن طـالوت دامغـانی بنا گردیده است. سردر این بنا دارای کتیبه ای تاریخی که به خط ثلث و با کاشی معرق بر روی زمینه ای لاجوردی حک شده است و سال ۴۱۷ هجری قمری برای آن رقم خورده است.
#تالار_گردشگری_ایران


آرامگاه بابا قاسم اصفهان

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • تشکر
Reactions: FaTeMeH QaSeMi

FaTeMeH QaSeMi

مدیر ارشد رمان ۹۸
عضو کادر مدیریت
مدیر ارشد انجمن
گوینده انجمن
کپیست انجمن
عضویت
31/8/20
ارسال ها
3,252
امتیاز واکنش
43,145
امتیاز
443
زمان حضور
105 روز 9 ساعت 46 دقیقه
بر دیوار شرقی سردر، دو لوح سنگی نصب شده که یکی از این دو لوح در قسمت فوقانی یک پنجره مشـبک سنگی نصب گردیده و شامل دو حاشیه و یک متن است. عبارت حک شده بر روی این حاشیه، حاوی صلوات بـر چهارده معصوم می باشد. مقرنس های داخل گنبد، دارای زمینه شطرنجی آجری با پوشش کاشی فیروزه‌ای و بر پیشانی آن کتیبه ای بنایی با عبارت الله اکبر نقش بسته که این عبارت ٨ مرتبه نوشته شده است.درب بقعه به طرف شمال است و قطار بندی و کاشی کاری بسیار زیبایی دارد. بنای بقعه بر روی یک چهار ضلعی قرار گرفته و پوشش داخلی به صورت گنبد نیم کروی می باشد. داخل و خارج بقعه دارای تزیینات آجری و کاشی کاری است. گنبد آن، شکل ۸ ترک است که هر دو ترک آن با خط بنایی و کاشی معرق لاجوردی بر زمینه آجری، اسماء الهی منقوش است.مقبره بابا قاسم، از دو گنبدخانه، یکی با مقطع افقی مربع و دیگری هشت ضلعی، تشکیل شده است. این دو گنبد با دالانی به یکدیگر راه دارند. گنبدخانه با قاعده مربع، در سال ۱۰۴۴ مرمت شده است، اما گنبدخانه دیگر، به مرور زمان به صورت مخروبه درآمد و در سال ۱۲۹۷، به گنبدخانه ای با مقطع افقی مستطیل، تغییر شکل یافت.داخل بنا، شبستان نفیس و بی نظیری است که طاق آن با آجر چینی بی نظیر، مقرنس کاری شده است. در این گنبد، دو کتیبه که با کاشی معرق ساخته شده اند، دیده می شوند که یکی از آنها بر اطراف شبستان و زیر گردن گنبد نوشته شده و حاوی عباراتی از قرآن مجید است.کتیبه دیگر که زیر کتیبه اول نقش شده، به نام بانی بنا اشاره می کند.
داخل بقعه بابا قاسم، یک سنگ قبر قدیمی موجود است که اسامی چهارده معصوم بر آن نوشته شده است. این سنگ قبر مربوط به مزار شخصی به نام پهلوان میرزا علی است که تاریخ ۹۸۵ به زبان عربی بر آن نوشته شده است.تاریخ زندگی و وفات بابا قاسم مشخص نیست، ولی آنچه مسلم است، در تاریخ ۷۲۵ هجری قمری که مدرسه بابا قاسم، معروف به مدرسه امامیه برای بابا قاسم ساخته شده، حیات داشته و در سال ۷۴۱ هجری قمری وفات یافته است. مقبره بابا قاسم اصفهان ، در تاریخ ۱۵۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۰۰۰ ، به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع: اقامت ۲۴
#تالار_گردشگری_ایران


آرامگاه بابا قاسم اصفهان

 
  • تشکر
Reactions: ح. عبدالهی
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا